Noseča, sama,otrok ja ali ne...
helene napisal/-a:Noro sem vam hvaležna, za podporo in ves trud razumevanja in seveda vašega pogleda na stvar.
Če povem še, da me, kjub moji starosti, samostojnosti (no ja, stanovanje so mi kupili starši, delam v očetovem podjetju - joj, a sem sploh samostojna?), ja, ravno to, skrbi reči svojim staršem, da bom imela še enega otroka (da smo si na jasnem-delam in živim od svoje plače - cca. 1.000,00 € neto, tudi če v očetovem podjetju) ko jih že tako večkrat skrbi, če nama s hčero znese, pa kdo bo skrbel zanjo, če se meni kaj naredi (ja, oče, samo da ni sposoben-resno mislim, ne da ga sovražim).
Koliko pa je v tem pogledu neodgovorno imeti še enega otroka?
ni neodgovorno.ene na tem forumu pač pretiravajo.Ni vprašala ali je prav če je sexala brez kondoma,kot stokrat povprej, ampak je vprašala kaj naj zdaj in za nasvet, ki se ji bo pomagal odločiti.Jst nevem, a tukej gpor res ne gre brez brezveznega obsojanja??
Meni se zdi, da nimš spet tako rizičnega finančnega stanja.In zapomni si to, odloči se na podlagi tega kaj si SAMA NAJBOLJ ŽELIŠ, brez da gledaš na obsojevalne nasvete drugih!
B@bsy napisal/-a:samo glede preživnine bi komentirala. ni mu potrebno plačevati ampak s tem ko ne plačuje zgubi vsako pravico do otroka kot da zanj ne obstaja. edino to vem dobro ker poznam eno tako situacijo. drugače se pa podpišem tukaj
to pa sploh ni res! Jaz poznam primer, ko oče otroka še videl ni, sploh ni vedel da je punca noseča, pa ga je napisala za očeta. Plačuje preživnino in ga noben ne vpraša če lahko, ker je bil dolgo brezposeln, pa je moral plačat vse za nazaj.
Zdaj pa k tebi helene.
Odločitev je vsekakor tvoja. In otrok ima oba starša, ker sama ga vendar nisi spočela a ne. Ne glede na to, ali je oče tega otroka navdušen nad tvojo nosečnostjo ali ne, dejstvo je, da je bil zraven toliko kot ti, ko sta ga naredila. Torej, naj plača. In denar je za otroka, ne zate.
Zadnjič spremenil Gost, dne 17. Sep. 2008 11:39, skupaj popravljeno 1 krat.
B@bsy, a tk, da more oče plačevat preživnin, če mama tako zahteva? Moja sošolka je šele letos prvič vidla očeta, ker on ni hotu met nobenih stikov in nič, niti je ni priznal, sam preživnino je pa vseen moral plačevat.
Helene, res lahk rečeš da ni pomemben? In ne narobe razumet, sam glede na svoja leta bi te že počas lahko nehal skrbet kaj bodo rekli tvoji starši na nosečnost, kaj bodo rekli sosedje.. In če imaš plačo 1000€, lastno stanovanje, pol js ne vem zakaj misliš da bi ti šlo finančno slabo, če bi mela še enga otroka.
Sicer maš pa prav da sta pomembni ti in tvoja hči, in če si ti želiš otroka, tvoja hči bi tut naj bila vesela (tk si rekla), pol se ne obremnjuj tok z vsem skupi in uživi v nosečnosti.
Helene, res lahk rečeš da ni pomemben? In ne narobe razumet, sam glede na svoja leta bi te že počas lahko nehal skrbet kaj bodo rekli tvoji starši na nosečnost, kaj bodo rekli sosedje.. In če imaš plačo 1000€, lastno stanovanje, pol js ne vem zakaj misliš da bi ti šlo finančno slabo, če bi mela še enga otroka.
Sicer maš pa prav da sta pomembni ti in tvoja hči, in če si ti želiš otroka, tvoja hči bi tut naj bila vesela (tk si rekla), pol se ne obremnjuj tok z vsem skupi in uživi v nosečnosti.
Freedom is just another word for nothing left to lose..
*cheRry* napisal/-a:B@bsy, a tk, da more oče plačevat preživnin, če mama tako zahteva? Moja sošolka je šele letos prvič vidla očeta, ker on ni hotu met nobenih stikov in nič, niti je ni priznal, sam preživnino je pa vseen moral plačevat.
To je drugo, če oče noče imeti stikov pa nič... Sodišče mu ne more določit "plačuj preživnino in obiskuj jo vsak vikend" - to drugo je pač že na moralni ravni (tiso s preživnino bi bilo tudi lahko na moralni ravni, ampak še vedno... Če nekdo noče plačevat pa če potem sodišče reče, da mora, bo to potem tudi plačeval).
Če mama tako zahteva in če se ji ljubi skozi ves sodni postopek, potem mora oče plačevat preživnino (odvisno kako sodišče odredi). Sicer se ne spoznam na te sodne zadeve, samo vem, da moj fant dobiva veliko manjšo preživnino, kot bi jo moral glede na plačo svojega očeta - pa se njegovi mami ob ločitvi ni prav dalo s tem ukvarjat, ker je bila že tako psihično izmozgana.
helene napisal/-a:PA SEJ ON SPLOH NI PROBLEM NITI NI POMEMBEN. Ga ne ljubim, ne umiram od groze da bom brez njega. Njega odmislim, ker če ga ne, moram, če že ne upoštevati, pa vsaj priznati, njegove misli oz. želje. On ni pomemben. Pomembni sva le jaz in moja hči. In najino življenje ter vse spremembe, ki bi jih otrok v najino življenje.
On je pomemben. On je oče. Če ne bo želel sodelovati pri vzgoji (finančno in moralno), je to njegova (slaba) odločitev. Mislim pa, da ga ne smeš vnaprej izključiti.
Kakorkoli se boš odločila, ti želim vse dobro. Tebi in otroku. In njemu.
Zašto se sve to dešava
da l čovek išta rešava
il smo samo tu zbog ravnoteže među zvezdama...
da l čovek išta rešava
il smo samo tu zbog ravnoteže među zvezdama...
*cheRry* napisal/-a:B@bsy, a tk, da more oče plačevat preživnin, če mama tako zahteva? Moja sošolka je šele letos prvič vidla očeta, ker on ni hotu met nobenih stikov in nič, niti je ni priznal, sam preživnino je pa vseen moral plačevat.
evo en link, da boš videla, da tudi taki obstajajo, ki ne plačujejo preživnine in na kakšne načine se vse uzmuznejo..
http://katarina.blog.siol.net/2008/03/1 ... nju-le-te/
drugače se pa ne name jezit, ker še predobro poznam enega takšnega izmuznjenca..
-
- Debatorica
B@bsy napisal/-a:
evo en link, da boš videla, da tudi taki obstajajo, ki ne plačujejo preživnine in na kakšne načine se vse uzmuznejo..
http://katarina.blog.siol.net/2008/03/1 ... nju-le-te/
drugače se pa ne name jezit, ker še predobro poznam enega takšnega izmuznjenca..
ta link ne dokazuje drugega kot to, da je po zakonu preživnino potrebno plačati in pika
In strinjam se z jagoda-malina, zakaj pa otrok ne bi smel vedeti kdo je njegov oče. Za mene ima oče enake obveznosti kot mati. Če jih pa noče imel, je pa to njegov problem. Plača naj.
Ja, itak, se strinjam, da je dolžan tudi oče poskrbeti za otroka. Se ga da tudi prisilit (no, ja, vsaj dihat za ovratnik) ampak, punce, če bom imela otroka ga bom imela zato, ker ga hočem imeti, ker ga lahko imam in ker ga lahko imam sama. Naučila sem se zanašati samo nase (pa še jest znam zajebat!), družino in tisti dve prijateljici.
Pa še to je, da ne mislim živeti z očitkom za sem ga v kaj prisilila. Če bo pa želel sodelovati in pri preživljuanju in pri vzgoji, bo pa dobrodošel. Za to me ni treba poročit.
Pa še to je, da ne mislim živeti z očitkom za sem ga v kaj prisilila. Če bo pa želel sodelovati in pri preživljuanju in pri vzgoji, bo pa dobrodošel. Za to me ni treba poročit.
helene napisal/-a:Ja, itak, se strinjam, da je dolžan tudi oče poskrbeti za otroka. Se ga da tudi prisilit (no, ja, vsaj dihat za ovratnik) ampak, punce, če bom imela otroka ga bom imela zato, ker ga hočem imeti, ker ga lahko imam in ker ga lahko imam sama. Naučila sem se zanašati samo nase (pa še jest znam zajebat!), družino in tisti dve prijateljici.
se strinjam, če ne želiš da plačuje in če želiš sama skrbeti za otroka in on noče, potem je tudi tako prav, da gresta vsak v vsojo stran.Konec koncev sam ne želi tega otroka in ni pripravljen nanj, noče nosit odgovornosti, torej zakaj bi se še naprej živcirala?
jst tko pravim, če ne želi imeti otroka in ne želi imeti z otrokom nobenega opravka, pač, tudi njegovega denarja ne potrebujem.denar pač ne more nadomestit ljubezni in praktično tukaj otroku ne bo pomagal, ker verjamem da lahko tudi s tvojo plačo dobro preživite.đ
pri mojem bivšem sošolcu sta starša šla narazen ko je bil zelo majhen, in mama se je z vso požrešnostjo vsako leto borila za več denarja, katerega otrok seveda ni videl.In zdaj ko je starejši se more pa on z očetom tožarit, ker se ona pač več ne more.skratka vse je čist brezveze.Ne potrebujem denarja, raje imam mirne živce in čisto vest, njega pa naj razžre, če pač ni mogel sprejet posledic, katerih je bil ravno toliko kriv kot ti.
mislim da bo moral on prej razmišlajt preden je imel s tabo nezsščiten spolni odnos..in naj zdaj tudi on nosi del odgovornosti...
jaz bi zahtevala preživnino če bi bila na tvojem mestu...konac koncev saj nisi sama otroka ustvarla ampak sta ga oba..si pa ti tista ki ga nosiš v sebi in imaš sedaj težavo...
škoda bi blo če bi ubogo nerojeno bitjece odpravila ki ni nič krivo...
obdrži otroka in njegovemu očetu to povej in da se naj pripravi, ker bo moral do otrokove polnoletnosti plačevat preživnino...
mislim pa da bo tudi tvoja hči ščasoma razumela..če ne pa ko bo starejša...
pa veliko sreče in ljubezni do obeh otrok ti želim
jaz bi zahtevala preživnino če bi bila na tvojem mestu...konac koncev saj nisi sama otroka ustvarla ampak sta ga oba..si pa ti tista ki ga nosiš v sebi in imaš sedaj težavo...
škoda bi blo če bi ubogo nerojeno bitjece odpravila ki ni nič krivo...
obdrži otroka in njegovemu očetu to povej in da se naj pripravi, ker bo moral do otrokove polnoletnosti plačevat preživnino...
mislim pa da bo tudi tvoja hči ščasoma razumela..če ne pa ko bo starejša...
pa veliko sreče in ljubezni do obeh otrok ti želim
Imej se lepo in uživaj življenje do konca.. Le enkrat živiš!!
- Sweet Princess
- Kofetarica
- Kraj: Ljubljana
Re: Noseča, sama,otrok ja ali ne...
helene napisal/-a:Zdravo, punce in fantje!
Takole gre; nisem več smrklja, stara sem 34 let in imam 8 let staro hči, s katero živiva sami. Oče je tujec, z njim nimam podpisanih nobenih papirjev, od njega ne prejemam preživnine, nimam otroškega dodatka niti nobene druge socialne pomoči. Ni problema, nama ravne znese.
Problem raste sedaj; noseča sem (imam še 5 tednov da se odločim da ali ne), z nekom, ki je poročen, s katerim nisva več skupaj, on si otroka ne želi. Tudi to ni problem, saj bi otroka imela sama, brez očeta. Tu pa me začne skrbeti finančna varnost, prav tako dejstvo, da otrok ne bo poznal svojega očeta (hči ima telefonske stike s svojim), pa verjetno še kaj.
Zanima me vaše mnenje, vesela bi bila tudi nasveta.
Aja, glede na mojo starost menim da je to zadnjič, ko se še igram z mislijo na otroka.
helene
Hm...odločitev je tvoja, in samo tvoja. Sama pri sebi premisli ali si otroka želiš ali ne. Glede na to, da že sedaj imaš otroka ki nima očeta (teoretično ja). Žal je dandanes tko, da je treba gledati tudi na finančne zmožnosti - ali boš lahko sama normalno preživela 2 otroka - oba bosta brez očeta. Jaz osebno otroka ne bi obdržala (ne prvega, drugega še manj, če bi bila v tvoji situaciji). Res ne bi rada gledala po tedniku čez 2 leti - boga mama sama komaj preživlja 2 otroka...

Jaz se za otroka nebi odločila.
Pri teh letih in z enim otrokom imaš še vedno možnosti,da si v življenju najdeš partnerja,kakršnega si želiš.
Z dvema otrokoma,za katera nebi prejemala niti preživnine,precej težje.Lahko se celo zgoodi,da bi bil morebitni naslednji partner,s katerim bi se ujela še brez otrok.Bi se v tem primeru odločila še za tretjega otroka,spet z drugim moškim?
Misli na hčerko in nase vnaprej in na to,da je danes ženski sami z otrokom precej težko (tudi sama sem mati samohranilka).
Otrok je sicer ena sama sreča,če pri vzgoji sodelujeta oba starša in je finančno in čustveno zanj poskrbljeno.Če mu tega ne moreš nuditi,postaneš zagrenjen.Sem mnenja,da je edino srečen starš-dober starš!
Pri teh letih in z enim otrokom imaš še vedno možnosti,da si v življenju najdeš partnerja,kakršnega si želiš.
Z dvema otrokoma,za katera nebi prejemala niti preživnine,precej težje.Lahko se celo zgoodi,da bi bil morebitni naslednji partner,s katerim bi se ujela še brez otrok.Bi se v tem primeru odločila še za tretjega otroka,spet z drugim moškim?
Misli na hčerko in nase vnaprej in na to,da je danes ženski sami z otrokom precej težko (tudi sama sem mati samohranilka).
Otrok je sicer ena sama sreča,če pri vzgoji sodelujeta oba starša in je finančno in čustveno zanj poskrbljeno.Če mu tega ne moreš nuditi,postaneš zagrenjen.Sem mnenja,da je edino srečen starš-dober starš!