Klorči, srednja pot bo verjetno res tista taprava rešitev, ko pride do prepirov, ampak je potrebno ogromno truda, da to iz besed preraste v dejanja. Vsaj z moje strani, ker sem si že večkrat rekla, da bom naslednjič ohranila mirno kri, da ne bom pretiravala, da bom poskušala biti bolj razumna in pustiti afekte ob strani - no, zaenkrat se to še ni zgodilo.
Študentka20, s tem, da je kreganje del veze se strinjam, ni pa tukaj zato, da se nekaj dogaja. Imam 10x raje, da se dogaja kaj lepega kot kreganje. Moji prepiri izgledajo tako, da najprej izhajam iz osnovnega problema, ki ga razložim dokaj mirno, potem pa me s svojimi odzivi razvname in začnem iskati same slabe stvari med nama ter mu jih metati pred nos.
Nadine, no potem pa razumem, če gre za majhne stvari. Za velike je že treba povedati
Julia_, tudi meni se to zdi nerealno pričakovanje, a vseeno se mi zdi, da če vidiš, da se prepiri ponavljajo in vama ob koncu le-teh vedno ostane ista dilema, je nekaj narobe in ni fino.
Kafrca, ampak, če si poveva, kaj si kdo misli, potem to itak ni kreganje, ampak zgolj izmenjava mnenj. Problem je, ker jaz iščem temo za prepir in kar nakladam, da bi ga prebudila iz okovja racionalnosti.
Freaky, to mi govori tudi fant - naj se zamislim, ali si želim tak odnos, ki ga dajem, tudi od njega, da ga on daje meni. Vsekakor bi rada, da se znebi te stroge racionalnosti v prepirih, a hkrati ostane bolj razsoden kot jaz. Nemogoče?
Migrena, ne gre za to, da tisti na drugi strani ne bi povedal svojega mnenja, ker ga pove vedno, gre za to, KAKO to pove. On med mojim prepiranjem govori mirno, posluša, pove svoje, pove rešitve, me kaj vpraša - in mene to še bolj napali

Kar je seveda skrajno otročje. In vem, da na tak način ne bova ničesar rešla, dokler se bom jaz pripravljena v nedogled kregati in delati scene.
[She.], mogoče bi jim pa morala dati več pomena. Ker, če je naslednjič spet isto, ti to kaže, da nek izvor nezadovoljstva v zvezi vsekakor obstaja ali pa vsaj težava na področju reševanja problemov. Meni vrtenje v krogu pobere precej energije in volje za naju, zato bi se rada teh ponavljanj znebila.