Nevem kaj mi je-nešteto problemov!

Pomoč iz čustvenih stisk.
Uporabniški avatar
DrFreud
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a DrFreud »

BuckWheat napisal/-a:no tut jz mam ta problem ampak moj se bo pa obrnu čist za vsako.. enkrat sva se skorej zaletela kr je tok bulu za eno :? in pol mi še reče: jz bi lahko mel ob seb miss sveta pa bi še zmer okol gledal.. :roll:

Seveda, če vanjo ne bi bil zaljubljen ...
Jaz imam vedno prav.Slika
~NIA~
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a ~NIA~ »

:lach:
Zadnjič spremenil ~NIA~, dne 08. Dec. 2010 18:56, skupaj popravljeno 1 krat.
Gost

Neprebrana objava Napisal/-a Gost »

~NIA~ napisal/-a:
DrFreud napisal/-a:
punkie_ napisal/-a:glavna napaka k jo ženske delamo je ta da mislmo, da bomo spremenile tipa.

Tipa se da spremenit, če je fajn zaljubljen. Le ženske bi morale biti v tistem času razumne in ne "v oblakih". Ampak to je velikokrat zamujeno :wink:

punkie_ napisal/-a:uglavnm kar hočm povedat je to, da bi blo idealno če bi partnerje najprej dobro spoznale preden se zaljubimo vanje in trpimo take in drugačne stvari, ko pa bi lahko bile z nekom, s katerim bi se resnično ujele in nam nebi bilo treba popisat celega kozmo foruma :)

Točno - tole bi bilo potrebno na veliko izobesiti na tale forum. Problemov bi bilo vsaj 80% manj! :cool:

pap*

tipa se da spremenit u nulo če je le zalublen ;)
v zdejšenm kozmotu je dobr razloženo.. zmeri bo tip sprejel naše predloge in v najni zvezi je res tko..
moj hani pije pivo max. 1x na mesec pa še to sam enga (predn je mene spoznal jih je več..).. vse večere, dneve in noči je z mano, njegova pijančevanja s frendi so odpadla.. more v šoping z mano in nesme težit.. :P pa tko... gleda se film k je men všeč.. ;) on more samo potrdit moje odločitve da se 'prepričam' da je tud njemu všeč..

tipe se komot obrne, sam nesmeš jim pokazat da je tvoj namen da jih želiš obrnt. morš tko.. recimo da veš da bojo njegovi kolegi v petk zvečer šli pit.. pa tko v petk popoudne rečeš: en ful dobr film sm si sposodla v videoteki, bova gledala zvečer.. tko da on ubistvu ne ve da si si sposodila film zato da bo s tabo in ne z njimi..

ma ja.. če je tip zalublen se vse da :) upam sam da moj ne bere tega foruma :lach:

No, Nia, ti nisi obrnila tipa, ampak si naletela na navadno copato. In, če si ponosna na to, da tipa namerno sučeš okoli prsta in ga posledično spreminjaš, potem je s tabo nekaj konkretno narobe. Javi, ko tvoj tip spregleda ... Takrat bo našel zdravo punco, ki ga ne bo pretkano omejevala, zvito sukala sem in tja in iz njega nevede delala senco sebe. No, razen, če si naletela na patološki primerek moškega, ki mu copatarstvo celo ustreza - potem sta perfektna skupaj in vama želim obilo zakonske sreče :wink:

p.s.: Nasveti v Cosmotu so res super, le tako naprej. Nikar ne poseži po kakšni konkretni literaturi, ker se ti lahko obzorje nevarno razširi :D
Uporabniški avatar
Foxy-lady
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a Foxy-lady »

^^ se popolnoma strinjam. Omg, zenske, res more biti vse po vase? Jaz bi si na vasem mestu raje kupila eno civavo in jo nosila s sabo v soping + nikoli se ne bi pizdila, da ne gledate dober film.
Bogi vasi moski. No saj niso bogi, ce se vam tako pustijo, sami so si krivi. Navadne copate so, nic drugega. Ne bi imela takega moskega, pa ce bi bil zadnji na svetu.
You want me to be something I can never ever be.
Ashlee.
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: In his song.

Neprebrana objava Napisal/-a Ashlee. »

tud js mislim, da to ni noben izraz zaljubljenosti ampak je to ena vlka copata. sploh nevem zakaj bi hotla spreminjat svojga fanta, sej sm se v takega zalubla in ga sprejela z vsemi svojimi napakami, pomanjklivostimi in navadami. tud on mene ne omejuje in mi ne govori, kolk sokov lahk spijem, kako dolgo sm lahka na kavi s frendicami in podobno.
zdej če je pa fant tak slep ( pa to ne leti na nobeno uporabnico tega foruma), da pusti da punca dobesedno pometa z njim in dela vse tako kot mu ona reče je pa tud vredi bolan na možganah no. :D
So give me your forever.
Lejla86
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a Lejla86 »

Tipa se da spremenit ja, sam najbl ironičn je pa to, da ga na koncu punca pusti, ker ga sploh ne prepozna več, ker sploh ni več tak kot je bil na začetku itd. :)
freaky
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a freaky »

~NIA~ napisal/-a:moj hani pije pivo max. 1x na mesec pa še to sam enga (predn je mene spoznal jih je več..).. vse večere, dneve in noči je z mano, njegova pijančevanja s frendi so odpadla.. more v šoping z mano in nesme težit.. :P pa tko... gleda se film k je men všeč.. ;) on more samo potrdit moje odločitve da se 'prepričam' da je tud njemu všeč..

Upam, da se hecaš :eek:

Še en dokaz več, da so nasveti v Cosmopolitanu (in podobnih revijah, seveda) za en k*** :!: Js sm dejansko mislila, da ženske te nasvete berejo z rezervo, ampak očitno jih nekatere še upoštevajo!

Kar se pa tiče avtorice: Ena punca ti je že lepo povedala in je zadela bistvo. Ti od njega pričakuješ več, kot ti je on sposoben dati. Če ne pride do ene konkretne spremembe v njegovem razmišljanju in enega konkretnega pogovora, se mi zdi, da je nesmiselno nadaljevati takšno zvezo.
How many years can some people exist before they're allowed to be free?
The answer, my friend, is blowin' in the wind.
papircek27
Sramežljivka
Sramežljivka

kaj naj si mislim?

Neprebrana objava Napisal/-a papircek27 »

Skupaj sva 5 mesecev in živiva skupaj. Pred mano je on imel 2 resnejši zvezi (zadnjo bolj na daljavo - so se videvali 1x na mesec). Sem bolj občutljiva oseba in potrebujem veliko pozornosti, njemu se zdi da preveč. Sicer se veliko pogovarjava in sklepava kompromise, ampak včasih se mi zdi, da se jaz bolj trudim za najino zvezo kot on. Med tednom se vidiva le zvečer, ker on dela nadure, potem pa potrebuje čas zase, da se umiri – ker je živčen. Takrat me včasih odriva od sebe. Mene razveseli že njegov prihod in ga pogrešam čez dan, on je pa bolj umirjen (ni tako navdušen nad mano) in ko sva se o tem pogovarjala je rekel naj ne pričakujem od njega tiste srednješolske zaljubljenosti in da se ljubezen pri njem razvija počasi. In naj se tudi jaz umirim, ker me drugače (če sem euforična in ful živahna) ne začuti in ga delam živčnega. Takrat se mi zdi, da je z mano samo zaradi tega da ne bi bil osamljen (ker je že nekaj let živel sam). Sicer se je pripravljen truditi zame – zadnji mesec je že bolje, ampak imava vsake pol meseca enake pogovore glede enakih problemov. Rekel je tudi, da z mano ni tako sproščen kot bi lahko bil, ker se boji da bo rekel kaj kar bi me lahko prizadelo in mu bom potem to stalno očitala. Da je bil s prejšnjimi puncami bolj sproščen – seveda, saj so se videvali 1x na mesec! Do tega sklepa pa je prišel ker sem mu sitnarila na začetku glede tega, da gleda preveč erotičnih filmov (čeprav jih tudi jaz občasno, ampak on ima cel arhiv in se mi je zdelo pretirano), pa tudi za kakšno drugo žensko se rad ozre. Pač te stvari mi niso najbolj prijetne in sem bila zaradi tega malček ljubosumna ampak sedaj sem se že sprijaznila s tem. Pa mi še vedno vsake toliko časa očita da mu sitnarim glede tega, čeprav mu ne več.

V bistvu je problem v tem, da mu včasih ne verjamem, da je res zaljubljen vame. Pravi da se je zame odločil s srcem, da je izbiral med dvema - med mano in eno kolegico, s prejšnjo punco pa je končal 2 meseca preden sva midva začela, ne čutim pa da bi bila zanj jaz nekaj posebnega in zato se bojim, da ne bo nikdar začutil da je to tisto »pravo« (kar mimogrede jaz že čutim).
Glede drugih žensk pa je rekel tako, da on hitro prebere človeka in tudi če sreča kakšno ki mu je všeč, potem pomisli name in ugotovi da bi bila ta druga bolj tečna in sem mu jez še vedno boljša! Kaj naj bi pomenila ta izjava??? To se mi zdi, da je res glupo povedal...namesto da bi rekel da je tolk zaljubljen da drugih sploh opazi ne več, ker jaz odkar sem z nim drugih res ne vidim več...niti pomislim ne kaki so kaj šele da bi jih z njim primerjala!

Meni pa je rekel, da če mi on ni všeč, da si še vedno lahko najdem drugega – saj je v bistvu res ampak se mi zdi tako hladna ta izjava! Se mi zdi kot da ne bi bil preveč prizadet če bi res šla. Rekel je, da ceni moj trud, ampak da se preveč trudim zanj. Pa še da me ne bo nikoli zapustil ali prevaral in si hoče ustvarit z mano družino itd....sam to se mi zdi tako kot da se je zavestno odločil, brez srca, kot govori....... Trdi tudi da preveč analiziram vse in da ne kažem toliko čustev (čeprav se meni zdi obratno) in me zaradi tega včasih ne čuti…...pa ne čuti me baje tudi zaradi tega ker sem zanj preveč sexy in ne more razviti v tolikšni meri tistih romantičnih čustev (čeprav sexala še nisva!!!). Kaj bi morala bit grda al kaj da bi gledal bolj mojo notranjost???? Ne vem, saj njegova dejanja kažejo na to, da mu ni vseeno zame, ker se nekako trudi, se pa ne počutim edina zanj. Ne vem, če me razumete, ker sem malo zmedeno vse skupaj napisala ampak kaj si mislite?

O tem sva se z njim že veliko pogovarjala. On pravi, da ni z mano zaradi tega, da lažje shaja skozi življenje ampak da me ima res rad in vedno bolj, da mu pomenim največ na svetu ampak problem je v tem, ker včasih čutim da ni prav zadovoljen v zvezi, da bi me lahko komot zamenjal s katero drugo (to mislim predvsem takrat ko pravi da me ne čuti in da ni sproščen z mano) oz. imam občutek da jaz nisem zanj na 1. mestu. Imava sicer enake cilje, razmišljanje. Oba hočeva v drugem najti oporo,zaupanje, si ustvariti družino.... vse lepo in prav amapk kaj ko me nekatere izjave in obnašanje zmotijo (ko je živčen burno odreagira in potem mu je žal in se opraviči ali pa ko ima kake take čudne hladne izjave ali pa ko me ne cel dan nič pokliče ali sporoči da bo pozen itd....)....ker mi ni pripravljen posvetiti toliko časa kot jaz njemu (med tednom, ko je zanj na 1. mestu služba, na 2. mestu je on sam in njegov čas, nato sem šele jaz....vsaj tako čutim). Pa pravi da ko bodo prišli otroci da bodo na 1. mestu oni....kaj pa najin odnos??? Sem mu rekla, da če hoče zvezo z nekom se mora tudi potruditi in da ni kar samoumevno da sem jaz tam zanj.

No to je približno to....kaj naj si mislim? Me ljubi? Včasih si mislim da me ima bolj za cimro.... Si delam res probleme brezveze?

Prosim pomagajte ker sem že res zmedena! Hvala.
Uporabniški avatar
*skokica*
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a *skokica* »

papircek27 napisal/-a:Včasih si mislim da me ima bolj za cimro....

Nočem te še bolj zapsihirati, ampak če že po petih mesecih živita skupaj, pa niti seksala še nista ... :? Ne vem, meni se to zdi zelo zelo čudno.

Jaz bi ga na tvojem mestu najprej dobro spoznala (v vseh pogledih), potem šele pomeslila na morebitno skupno življenje. Po moje sta že s tem brcnila v temo.
papircek27
Sramežljivka
Sramežljivka

Ne glede sexa ni problem, ker bi rada malo počakala ravno zato, da se bolje spoznava....on bi že :)....da pa že živiva skupaj je kriva služba, ker sem daleč od domačega kraja in sva se odločila da raje kot da najamem stanovanje pridem živeti k njemu......mene bolj zanimajo ostali problemi, ki sem jih navedla....ne to na fizični ravni....bolj iz čustvenega vidika....
Uporabniški avatar
*skokica*
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a *skokica* »

Verjamem, da te bolj zanimajo drugi problemi, ampak tudi mislim, da ni nemogoče, da so se ravno zaradi te hitre selitve pojavili tudi drugi problemi.

Če nekoga spoznavaš, se videvata nekajkrat na teden, ali pa tudi vsak dan, si nekako dasta možnost, da eden pred drugim postaneta postopoma sproščena, spoznavata delček za delčkom. Če pa kar takoj BOOM skupna selitev ... Ne vem, meni bi bilo skrajno neprijetno in tudi ne vem, kako bi se kar v enem dnevu povsem sprostila in se igrala, da sva srečno skupaj že 10 let.

Sta se prej sploh poznala oz. bila prijatelja. Koliko sta pa stara?
Uporabniški avatar
medvedka
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a medvedka »

Papircek27, men se zdi da tale tvoj fant tok naklada da kar ni res. Toliko enega protislovja je v njegovih izjavah. Kako lahko trdi, da mu pomeniš vse na svetu hkrati pa te primerja z drugimi. Kaj pa če mu bo katera druga spet všeč pa bo ugotovil, da deluje manj tečno od tebe? Me prav zanima, kaj bo naredil v tem primeru. Poleg tega trdi, da ne kažeš svojih čustev po drugi strani ti pa očita, da se preveč trudiš za vezo in da hočeš preveč pozornosti. Če nista to vsaj dva pokazatelja čustev potem pa res ne vem :)

Imam občutek da se on ne znajde najbolje v vezi in da očitno ne ve, čemu je dejansko namenjena. Če njemu paše da te tako malo vidi potem nisem sigurna kako bosta funkcionirala, ko bosta enkrat živela skupaj. Verjetno te takrat ne bo mogel kar nagnat iz stanovanja, če bo rabil čas zase. Pa še precej zmeden mi deluje. Dejansko ne ve kaj bi sploh rad. Resnično nimam občutka, da je pri vama kakšna ljubezen vmes. Vse skupaj me bolj spominja na nesrečno zaljubljeno punco, katere fant je z njo bolj zaradi tega, da pač ima nekoga in ne zato ker bi dejansko čutil kej globljega. Že to da nista seksala pove veliko. Po moje on do tebe čuti bolj prijateljstvo...ne izključujem pa možnosti, da se kasnej pri njemu ne razvije kaj globljega.

Veliko sreče!
Uporabniški avatar
tani24
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a tani24 »

hmmm glede na napisano sploh nevem kaj naj ti svetujem..dejansko ti fant pokaže čustva samo ko mu paše oz. ko vidi da mora. drugače pa nič...najbol me je zmotil, da ti pokaže da mu je čisto vseeno zate, ko pa vidi da te bo mogoče zgubil, pa par besed pa je spet vse ok..to pač zame ni to. nevem je tvoja odločitev, sam pomisli kaj hočeš v vezi in če so tili koščki, ki jih dobiš na vsake toliko dovolj, potem vredu, če pa sama veš da hočeš več pa veš kaj moraš narediti. očitno pogovor ne pomaga..ostanejo samo še dejanja..probi odditi za nekaj časa od njega, ni ga treba takoj pustiti, pa boš videla če bo v tem času kakšna sprememba s njegove strani. zveza je to da se imata dva rada in si to tudi pokažeta...vidva sta bl k ne cimra tako kot si napisala..mislim če ti po 5 mesecih ne zna pokazati ljubezni in tudi noče kaj šele bo k bosta padla v rutino...midva z mojmu sva tri leta skupaj pa mi vsak dan pokaže da me ima rad če nič drugega s dotikom. nevem no js v tvoji koži nebi tega trpela ker sem pač taki človek ki potrebuje ljubezen in po napisanem se mi zdi da si ti tudi tak človek...zakaj bi živela v nečem kar te očitno ne osrečuje...
Uporabniški avatar
medvedka
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a medvedka »

Aja, sem spregledala da že živita skupaj. Očitno sem se bolj osredotočila na sredinski del. V glavnem...mene tale zadeva zelo spominja na mojo preteklo vezo ko sva na koncu bila res bolj kot cimra še. Je tudi delal nadure, rabil vsaj kako uro po šihtu da se je "spravu k seb" pa še ob koncu veze mi je rekel, da nikoli ni mogel bit dovolj sproščen ob meni. Ta mirnost, ki jo imajo takšni ljudje je na dolgi rok ubijalska. Ker čez čas začne vplivat nate in se iz živahne punce spremeniš v eno tako razvalino in dobesedno stagniraš. Seveda v primeru, da je on tak totaln flegmatik, pri katerem se moraš res res potrudit da ga spraviš v smeh.

Kakšen je pa dejansko razlog, da še nista seksala (glede na to da se mu zdiš zelo seksi)?
papircek27
Sramežljivka
Sramežljivka

Razlog da nisva še sexala je bolj zdravstvene narave....drugače bi že...se komaj še zadržuje :) ampak bova pač morala še malo počakat.

On pravi tudi naj mu dam še malo časa, ker ni vajen s kom živeti pa tudi to je njegova prva resna zveza - ostali dve sta bili bolj platonski. tako da je navajen samskega življenja in se mu pač sedaj zdi čudno, ker nima več toliko svobode kot prej. Pa tudi situacija se počasi res izboljšuje...zadnji mesec ni več tako živčen ko pride iz službe. V bistvu imava težave samo med tednom, za vikend pa bi ves čas bil z mano, pa tudi ko kam odpotujeva je z njim super romantično in vse. Motijo me samo tiste izjave glede drugih žensk pa med tednom postane hladen in mu je na 1. mestu služba.....ne vem, lahko da jaz zahtevam preveč pozornosti.....
Odgovori