Malo prej si pisala, da je najemnina na vašem koncu 300€ za 70 kvadratov. Zdaj delaš primerjavo z najemnino 500€.

In ne pozabi na stroške upravitelja stanovanjske stavbe - ko sem to zvedela, me je pa res dokončno vse minilo. Takrat sem plačevala 150€ neprofitne najemnine, prijateljica pa kredit in 150€ za upravitelja, kar je samo neka brezvezna birokracija.
Jaz pa najraje govorim o neprofitnih najemninah. Tržne mi ne dišijo najbolj - ne samo zato, ker so višje, ampak predvsem zato, ker nikoli ne veš, kdaj te bodo vrgli ven.
Pri svoji računici vsak mesec dam nekaj denarja na stran; če se mi danes pokvari pralni stroj ali razsujem avto, lahko grem v trgovino in kupim novega. Če bi bila zakreditirana za stanovanje, bi bil tak dogodek cela travma.
Razmišljam tudi o dodatnem pokojninskem zavarovanju - vem, da je že kar pozno, ampak zaenkrat še samo razmišljam.

Predvsem zaradi davčne olajšave.
Vem, da na koncu koncev ne štejejo samo racionalne računice, ampak čisto osebne prioritete. nekomu se zdi brezveze, da si jaz kupujem knjige in jih imam že polno stanovanje, ko pa si jo lahko kadarkoli izposodim v knjižnici (če se mi že zdi tako neracionalna stvar kot je branje knjig potrebna). In kupujem zgoščenke, namesto da bi si nalagala s spleta.
Pač, meni je všeč imeti polno stanovanje knjig in zgoščenk, pa tudi če to stanovanje ni moje.
Na Žale pa ne bom odnesla s sabo ne knjig, ne štirih sten.