Kokoš ali jajce?
ryu10kyu, izgleda, da si hotel biti bolj pameten od mene, ampak sem te žal/na srečo prehitel. No ja, obstaja tudi druga opcija - hotel si, da se moja briljantna ideja širi in sedaj ponavljaš samo zaključek nadvse imenitne zgodbe. Vsekakor pa si razmišljal trezno, skoraj tako dobro, kot kamis zgoraj. Mahagonij se je znova ujel v cikel... ne zna stopiti ven. In začel se bo tako hitro vrteti v tem krogu in terati svoj prav, da ga bo naposled zabrisalo ven iz tega kroga, saj bo premagal gravitacijsko silo. To je seveda težko verjetno, a (pozor!) ne nemogoče. Če bi bilo nemogoče, bi bili mi (arijci) še vedno ujeti v temni temni krog, kjer tiči Mahagonij.
Boris...glede na to da je na voljo samo tri strani diskusij, pa pojdi pogledati na prvo stran, ko je bil moj post napisan...pa poglej če sem omenil to problematiko glede petelina
Lahko pa ti tudi odstopim mesto in bodi ti prvi ki je to odprl, če ti toliko pomeni to
Saj ne želim da bi bila tvoja brilijantna inteligenca kaj prikrajšana..ali celo zapadla v manjvrednostno ali zafrustrirano občutje 

Lahko pa ti tudi odstopim mesto in bodi ti prvi ki je to odprl, če ti toliko pomeni to

Žene so zato, da jih ljubimo, ne pa da bi jih razumeli. Oscar WILDE
ryu10kyu, vem, da se želiš zmazati, a ti tvoje petelinjenje ne bo nič pomagalo. Boris dobro ve, da si poprej petelina omenjal v povsem drugačnem kontekstu. Šele po razsvetljenju (doseženem s pomočjo mene) si utegnil izhajati iz drugega gledišča.
Ti si lahko precej pameten, a pred teboj sem jaz, potem pa ni dolgo dolgo nič. Lahko se sprijazniš ta trenutek, lahko pa nadaljujeva do tvoje onemoglosti, ki bo nastopila kmalu.
Ti si lahko precej pameten, a pred teboj sem jaz, potem pa ni dolgo dolgo nič. Lahko se sprijazniš ta trenutek, lahko pa nadaljujeva do tvoje onemoglosti, ki bo nastopila kmalu.
ryu10kyu napisal/-a:
Lahko pa ti tudi odstopim mesto in bodi ti prvi ki je to odprl, če ti toliko pomeni to![]()
Saj ne želim da bi bila tvoja brilijantna inteligenca kaj prikrajšana..ali celo zapadla v manjvrednostno ali zafrustrirano občutje
Nekoč nekdaj sem opazoval, kako se trese jajce tik preden iz njega pokuka piščanec. In situacija je podobna tej zdaj... ti se trenutno zelo treseš in se bojiš. Ampak boj se, trajalo bo zelo kratko. Ko boš prerojen, pa te bomo na začetku malo ujčkali, da ne boš anksioznosti fasal in še na stara leta trpel travme.
lp, Boris EQ 133
P.S.: pa ne ponavljaj se, saj nisi idiot, jaz pa tudi ne, čeravno površni opazovalec lahko pride do takih (popačenih) rezultatov
lp, Boris EQ 133
P.S.: pa ne ponavljaj se, saj nisi idiot, jaz pa tudi ne, čeravno površni opazovalec lahko pride do takih (popačenih) rezultatov
Boris napisal/-a:Nekoč nekdaj sem opazoval, kako se trese jajce tik preden iz njega pokuka piščanec. In situacija je podobna tej zdaj... ti se trenutno zelo treseš in se bojiš. Ampak boj se, trajalo bo zelo kratko. Ko boš prerojen, pa te bomo na začetku malo ujčkali, da ne boš anksioznosti fasal in še na stara leta trpel travme.
lp, Boris EQ 133
Boris...ne glede na to, da imaš "kao" 133EQ spadaš med ljudi ki imajo probleme s svojo tako zvano veličino...pač te muči občutek manjvrednosti in skušaš to potešiti na tak način da si gradiš svoj svet katerem si vedno prvi in najpametnejši...ponavadi puberteta traja manj časa kot do 24-ega leta. Travme očitno doživljaš ti, ker skušaš biti prvi pri resnično banalnih stvareh

Poznam osebo, ki ima EQ 146 in je oseba pristala v psihiatrični bolnišnici...še vedno je obsedena s tem, da je izredno inteligentna in živi v svetu zelo sličnem tvojemu. tako da bi ti svetoval, da se obrneš na ustrezne ustanove, da ne boš slučajno kdaj škodoval sebi ali bog ne daj svojemu bližnjemu!
In še enkrat ti napišem, ker očitno res ne znaš brati: Lahko pa ti tudi odstopim mesto in bodi ti prvi, ki je to odprl, če ti toliko pomeni to. Saj ne želim, da bi bila tvoja brilijantna inteligenca kaj prikrajšana..ali celo zapadla v manjvrednostno ali zafrustrirano občutje

Naj ti zaupam tudi to, da imam tudi jaz EQ teste za seboj kjer sem dosegel malo večji EQ kakor ti(136)...in nikjer in nikoli ne rabim ljudem razlagati koliko ga imam, da bi verjeli v mojo inteligenco...ti pa očitno to potrebuješ

Zdaj pa uživaj v svojem svetu še naprej in monologe furaj!
En nasvet morda: Živel je človek, ki je hodil po cesti in se sam s seboj pogovarjal. Nekdo ga gleda in vpraša: A si ti malo prtegnjen da se sam s sabo pogovarjaš? In oni mu odgovori nazaj: Jaz se rad s pametnimi ljudmi pogovarjam, še raje jih pa poslušam: Torej iz tega sledi, da je nesmiselno svojo blazno inteligenco deliti z ostalimi ljudmi. Zapri se doma in se vsedi pred ogledalo in se pogovarjaj z najveličastnejšo osebo ki jo tvoj svet ali domišlija premore!
S tem boš naredil uslugo celemu svetu in hkrati tudi sam sebi!
Boris napisal/-a:somebody napisal/-a:ok, če gledamo z vidika evolucije (vsaj tistega kar je do sedaj dognano in priznano): jajce je bilo prej.
da utemeljim trditev:
- katere živali imajo še jajce? amm, plazilci?
- kam spadajo kokoši po klasifikaciji?
Kraljestvo: živali
Deblo: vretenčarji
Razred: ptiči
Red: kure
Družina: poljske kure
Rod: kokoš
Vrsta: G. gallus
torej, odgovor je čisto enostaven: ptiči, kamor spadajo kokoši, so se razvili iz plazilcev, torej so nastale za plazilci, kar pomeni, da je jajce obstajalo pred ptiči in iz tega sledi, da tudi pred kokošmi
Tvoj odgovor, ki je sicer na začetku zelo dobro zasnovan, na koncu ne pove ama ništa nič. Kako pa misliš dokazati, da je prvi ptič, ki se je domnevno razvil iz plazilca, bil razvit iz jajca? Ti hočeš povedati, da je obstajalo prajajce kokoši, ki jo je izlegel pra-plazilec. Ampak ta plazilec je bil morda že genetsko spremenjen, torej je bil on prva kokoš. Ampak če je bil, potem se je tudi on moral nekako prikobacati na ta svet. Pa je prišel iz jajca ali ne? Vprašanje kaj je prej je butasto zasnovano. Pametno vprašanje je kako je jajce nastalo.
joj, no... sam nimaš pojma v evoluciji

Jaz sem za kokoš.
Kar seveda ni strokovno mnenje heheh. Vendar če razmišljam z vidika evolucije se mi zdi bolj logično, da je najprej 'žival', ki se potem s časom razvije, preobrazi, v današnjo kokoš in tekom te evolucijske poti razvije jajce kot del razmnoževanja.
(Vendar če razmišljaš z vidika kreacionizma, je odgovor prav tako kokoš. Hmm... mogoče pa je 'kokoš' vseeno napačna.
)

Kar seveda ni strokovno mnenje heheh. Vendar če razmišljam z vidika evolucije se mi zdi bolj logično, da je najprej 'žival', ki se potem s časom razvije, preobrazi, v današnjo kokoš in tekom te evolucijske poti razvije jajce kot del razmnoževanja.

(Vendar če razmišljaš z vidika kreacionizma, je odgovor prav tako kokoš. Hmm... mogoče pa je 'kokoš' vseeno napačna.

As the shadow follows the body,
As we think, so we become.
As we think, so we become.
Prvo je bil bog ki je ustvaril petelina in ta petelin je potem srečal kokoško ki je čepela na jajčkih...potem jo je naskočil in iz teh jajčkov so potem prišli piščančki in tako dalje potem.
Ta zgodba je dokaz da je bil najprej petelin, ki je našel kokoško z jajci šele kasneje
Res je da ta trditev ne odgovori o tem kaj je bilo prej kokoš ali jajce...ampak v tem primeru ni pomembno kajti šteje kdo je bil prvi in prvi je bil petelin...zatorej je to vprašanje brez vezno...kdo ve katera ekipa je bila druga v letu 1986 na svetovnem prvenstvu v nogometu? Nihče...ljudje si zapomnijo pač prvega...in to je petelin 
Ta zgodba je dokaz da je bil najprej petelin, ki je našel kokoško z jajci šele kasneje

oboje je možno, odvisno kero evolucijsko teorijo zbereš. Če Darwina pol jajce, če unga druzga (nevem kako mu je ime) pa kokoš.
Enostaven hipotetični primer:
Maš žirafo v osnovni šoli in steguje vrat da gleda drugim v test
Po Darwinu bo imel njen potomec daljši vrat.
Po unem drugem bo pa ona čez čas dobila daljši vrat.
Komu verjameš?
Jaz Darwinu, tko da sm za jajce

Enostaven hipotetični primer:
Maš žirafo v osnovni šoli in steguje vrat da gleda drugim v test

Po Darwinu bo imel njen potomec daljši vrat.
Po unem drugem bo pa ona čez čas dobila daljši vrat.
Komu verjameš?
Jaz Darwinu, tko da sm za jajce

"Replace the fear of unknown with curiosity"
"Whenever you find yourself on the side of the majority, it's time to pause and reflect."
"Sexy is sexy" - Adam Lambert
"Whenever you find yourself on the side of the majority, it's time to pause and reflect."
"Sexy is sexy" - Adam Lambert