Mahagonij napisal/-a:LOL. Spot the mistake.g00fy_qa napisal/-a:Mahagonij napisal/-a:Namrec pogosto je povsem nemogoce dokazati neobstoj necesa.
Ne strinjam se, da je včasih nemogoče dokazati obstoj nečesa. Če nekaj res obstaja, potem bi se tudi moralo dati dokazati. Res nekatere stvari dosti težje od drugih, vendar še vedno se lahko.
Ups, moja napaka.
Mahagonij napisal/-a:g00fy_qa napisal/-a:Paranormalni pojavi so zanimivi pri tem. Tukaj se ne gre toliko, da jih ni mogoče dokazati (ker jih lahko - tiste ki obstajajo), ampak za to, da obstaja v znanosti tabu. Tabu v smislu, da se z dolgotrajnim raziskovanjem teh pojavov ukvarja zelo malo znanstvenikov in tudi ko ti pridejo do rezultatov, pri katerih bi druge 'normalne' stvari že dokazali, to pri paranormalnih pojavih še vedno ni dokaz. Zakaj ne?
1. Ni res, da malo znanstevnikov raziskuje to zaradi tabuja. Gre za povsem pragmaticen razlog. Zato, ker je vecina znanstvenikov mocno prepricanih, da to ne obstaja, je raziskovanje tega za njih potrata casa. Zakaj bi zapravil leta svojega zivljenja kot znanstvenik v raziskovanju necesa kar mislim, da ne obstaja? Nobene logike tle.
2. Zakaj ni dovolj? Zato ker niso konsistentni. Niso ponovljivi. In kdo te je nalagal, da pridejo do rezultatov, ki bi druge normalne stvari ze dokazali.
Ne skrbi zame, mene ni nihče nalagal. Mogoče bi pa moral ti prej predelati kaj gradiva... klik
Tysia napisal/-a:Kako lahko začne določen pojav za nas obstajati, če se dokaže v znanosti npr. na podlagi vidnega/pisnega dokumenta, mi pa smo slepi? Da, drugi nam lahko povejo, ampak kako smo lahko prepričani, da z nami ne manipulirajo ( npr. alla Thrumanov šov)?
Zanimivo hehe.
Če smo slepi, potem seveda nimamo več petih čutov, ostanejo nam štirje. V tem primeru se zanašamo na te štiri. Torej poslušamo znanstveno gradivo ali pa ga beremo s tipom. Možnost, da so nas nalagali in da samo manipulirajo z nami pa obstaja vedno, tudi če imamo vseh pet čutov popolnoma delujočih. Nekako vedno obstaja določena mera tveganja, vendar je na nas, da se odločimo kolikšno je to tveganje in če smo neko 'dejstvo' pripravljeni sprejeti kot resnico ali ne. Kar se mene tiče je Zemlja prav lahko ploščata, vendar sem se na podlagi različnih dokazov odločila, da jaz verjamem v to, da je okrogla. Mogoče so me/nas nalagali.
Tysia napisal/-a:Stopnjo zavedanja pa je po mojem mnenju najbolj naravno dvigniti na tak način, da delaš na sebi, da delaš za dobro sebe in sistema v katerem živiš ( v dobro narave). In ko se ti zavest zviša, lahko »dobiš v dar« neko znanje, ki ga boš izkoristil za to, da boš svojo stopnjo zavesti dvignil še višje. In tako naprej, po spirali naravnost navzgor. V idealnem svetu.
Če pa človek po naključju ali pa s trdim delom ( ker imamo relativno svobodno voljo in lahko ustvarjamo tudi to, kar škoduje – ozrimo se okrog sebe) pride do neke sposobnosti, pa so njegovi nameni pod vzporednico te sposobnosti, kot bi bilo naravno, potem se začne dogajati samouničevanje. Morda zato tudi nimamo sposobnosti, omenjene v naslovu.
Nekateri posamezniki delajo na zviševanju stopnje zavesti; eni bolj uspešno, drugi manj. In vsem, ki jim to uspeva, so pridobili nekaj dragocenega. To je lahko ali neko višje duhovno stanje, ali morda zmožnost telekiniranja, ali karkoli. Žal pa k temu še vedno ne teži vsak posameznik na svetu, le redki, zato v splošnem ostajamo še vedno na isti stopnji zavesti. Tako je tudi prav, saj kot si sama omenila, če bi prišli do neke sposobnosti, s katero verjetno večina ne bi vedela pravilno ravnati, bi prišlo do katastrofe.
Ampak, h katastrofi in samouničevanju smo nagnjeni že zdaj; imamo morda kakšno sposobnost, kateri nismo kos?