Nekaj zelo koristnega za drage bralce oziroma bralke. Najprej bi se vsem kritikom zahvalil.
Vsi, ki imate težave, mi prosim prisluhnite. Če bom kaj sumljivega napisal, ne bom napisal iz želje po napadanju in poniževanju ali hvalisanju. Nekateri imamo tudi višje cilje od tega, čeprav kot "vsak" človek tudi sam nisem neobčutljiv na "ego-želje" (kar za razliko od nekaterih svetohlincev dobro vem iz psihološke podlage ljudi, ki se s tem bavijo).
Moja prvenstvena želja je, da vam pomagam in pokažem rešitev vaših psiholoških problemov.
Glede Nutelle: Ja, Nutello sem zamenjal za nutello. Pa kaj potem, se ne opravičujem. Nutella, oprosti. Kakorkoli, to sploh ni relevantno. Vse, kar sem ji povedal, je bil
štos, kljub temu pa je v zapisih nekaj uporabnih stvari, ki se navezujejo na to temo in jih uko uko ne bo spregledalo. Vse, kar pa se govori o mojem hvalisanju, temelji na napačni predpostavki, da se pametnega delam. Draga (pod)zavestna pametnjakinja, jaz sem najbolj najbolj najbolj pameten!!! Madonamarijabuh, a vam to tekom branja še ni postalo jasno! grrr (prevod za tiste, ki ne razumejo sarkazma - to je šala).
To, kar včasih delam (ko "nisem resen" in ko ne rešujem psiholoških težav ljudi na način, ki bi bil vsem takoj razumljiv), je, da rušim svoj ego, s tem, da tvegam, da bo moj namišljeni napad kak trenutni trotek ali trenutna tercijalka (in previdno, s tem spet nisem resen, da ne bo pomote) vzel napačno in zategadelj napačno interpretiral moj namen, namesto da bi razvidel, da je v njem polno nasprotij in konsekvenčno spoznal, da gre za zajebancijo. Za lažje razumevanje - to delam v tem trenutku. Skušam biti pač umetnik v perverziji samoizraza. In tistim, ki nimate prenapihnjenega osebnostnega ega, priporočam, da (včasih) delate podobno, ker človek resnično dobi koristi od takega načina komunikacije. Lahko je zabavno in poučno (
tudi pri izbiriranju partnerja/partnerice). Preučuješ odzive ljudi. Je pa tudi tvegano, opozarjam. Hehehe.
Če rečeš, da si najbolj pameten, te lahko vedno kdo vzame resno in ti trikrat zabrusi nazaj, da se hvalisaš, pa da se delaš pametnega, pa da si bedak, pa osel, pa... O tebi lahko dobi razne predsodke. Ampak vse to je njegov problem. Moj problem in moja odgovornost je, da vem, kakšna je resnica, da jo z vsem srcem in iskrenostjo predstavim tistim, ki jo želijo videti, in da poskrbim, da mi take "negativne" besede ne škodijo.
Če pa rečeš, da si bedak, tvegaš dvoje:
1.) lahko te spet vzamejo resno, pa se s teboj več ne pogovarjajo
2.) začnejo te tolažiti in ti pripovedovati, da si v resnici pameten in da je zate še nekaj upanja na tem svetu.
Ker je v nekem pogledu vse relativno ali pa vse absolutno, sem tako bedak, kot najbolj pameten človek, ampak pustimo to. Smisel takega besedičenja je konstruktivna provokacija. Nekateri
celo razumejo, da se šališ. Seveda ne takoj, ampak skozi čas in po parih komentarjih. Pri tistih drugih pa vidiš, kako reagirajo ob tem, ko se počutijo ogrožene (zavestno ali podzavestno) in preučuješ, kakšne strategije bodo ubrali, da upravičijo sami sebe, oziroma da prikažejo (subjektivno) resnično stanje. Nekateri bodo napadli, nekateri bodo umirjeno razložili dejansko stanje, nekaterim ne bo nič jasno, nekateri se bodo pošalili (na kakršenkoli način že). Ko jim povem za moj iskreni namen, imajo možnost, da preučijo svoj odziv in se iz njega nekaj naučijo o sebi, ali pa da vse skupaj opustijo in me določijo za bedaka. No, so še vmesne variante, katerih ne bom našteval. Tako lahko ugotavljam, kako je napadalec konservativen, da se iz prilike v zgodovini ni ničesar naučil o sebi, temveč le o napakah drugih, ki jih je izumil sam, da bi ne videl svojih. Resnim entuziastom priporočam
nekaj resnic o kreganju in o tem, kaj je umetnostni kreg.
@Tamala_mrha + ostali, ki bi radi osebnostno rastli
1.) Od kje meni, da koga s svojimi zapisi živciram? ==> To je dolga štorija. Tisto drugo nutello (za na kruh/rit namazati) so enkrat živcirali moji daljši zapisi, ko sem lani ali predlani skušal nekaterim pomagati. Takrat nisem ubiral takega stila pisanja, kot dandanes in nisem skušal biti smešen. Nekateri so se mi potem zahvaljevali, nekateri pa so menili, da nikomur ne koristim. Seveda pa je to njihovo subjektivno mnenje, ki ni odsevalo resnice, saj pozitivni rezultati kažejo drugače. Kdor se je v zapise poglobil, je imel lahko dosti koristi od njih. Kakorkoli že, nutello so tako živcirali, da sem ji priporočal, da me da na ignor in jih tako sploh ne vidi.
2.) Govorice o meni niso moj problem in me ne obremenjujejo. Vsekakor pa bi rad opomnil, da veliko več kot o meni, povedo o tistem, ki jih razširja. Imam precej sogovornikov/sogovornic in bralcev/bralk, ki se mi marsikdaj zahvalijo za kako misel, idejo, pomoč, karkoli. Ostali umneži pa lahko povedo kaj o meni tudi meni, ne pa le okoli mene. Utemeljeno in argumentirano kritiko imam zelo rad. Neposredno. Poleg tega obstajajo mehanizmi, preko katerih izveš, kje se kdo o tebi oziroma o tvojem blogu meni. Kako me ljudje v splošnem dojemajo, vem veliko bolj od marsikoga, ker se s tem ukvarjam. Sem delal tudi raziskavo o tem, zato imam malo bolj objektiven pogled na to, kot ostali.
3.) Ker pa še zdaleč ne vem vsega, mi je to, kako ljudje razmišljajo en o drugem, zelo zanimivo področje, saj preko tega spoznavam različne zorne kote, kar je dobra vaja za krepitev plastičnosti možganov (nekateri se kljub temu pridno držijo (zgrešene) miselnosti, da se ne smeš meniti za to, kar drugi o tebi govorijo). Med tem se ti vspostavijo nove dendritske povezave med nevroni. Z večjo uporabo in spodbujanjem možganov med učenjem nastaja gostejša 'dendritska povezovalnost' (konektivnost). To pomeni, da del možganov, ki ga ne uporabljamo, izgubimo, pa tudi, da lahko z rabo aktiviramo nove dele možganov. Za aktivno uporabo različnih delov možganov lahko skrbimo tako, da
se izogibamo ustaljenemu načinu razmišljanja in se pri razmišljanju o različnih temah in reševanju problemov ne zadovoljujemo z zaključki, ki se hitro ponudijo sami od sebe. Z vajo lahko v možganih utremo nove živčne poti in če te poti redno aktiviramo, postanejo trajne.
4.) Človek, ki ubere tak pristop, kot ga jaz, mora imeti ljudi iskreno rad, in jim biti naklonjen in jih ne po prvi točki, kjer pride do neskladja ali nerazumevanja, začeti ignorirati, kar eni (ali iz škodoželjnosti ali napuha ali pretiranega ponosa ali nezrelosti ali česarkoli že) radi delajo. Zajebavati z ljudmi se je potrebno znati s stilom in brez hude krvi. Samo z razumom se ne pride daleč, imeti moraš tudi srce. In to ali ga imaš, se pokaže skozi čas. Destruktivni ignorantje ga vsekakor nimajo.
@jullia_ Gospodična tona, hvala za opozorilo. Dodatno izobraževanje tekom zabave ni škodljivo. Jaz nisem težek, ampak relativno lahek, kot kosmata bobipalčka.
Torej še enkrat - moj namen je, da ljudem pomagam pri različnih psiholoških težavah. Ob istem trenutku pa pomagam tudi sam sebi, saj kot večina drugih tudi sam nisem popoln. S tem se že dolgo ukvarjam in se bom še naprej, čedalje bolj strokovno. In ostal bom še naprej aktiven ter družbeno kritičen.
Še kaj? Nič. Se mi je zdelo. Ne pozabi si umiti genitalij pred spanjem. To je med drugim dejanje, ki ga tako radi pozabite omeniti pri pomembnih lastnostih, ki jih pričakujete od partnerja.
lp,
Boris_IQ 210_skoraj tako inteligenten, kot opica_domišljavec sanjski_pametnjakovič največji_modrec ljubeči_intelektualec ustvarjalni
P.S.: tole se konkretno navezuje na temo, ker so razumnost, razsodnost, analitičnost, skeptičnost, smisel za čimbolj pester humor, prodornost, entuziazem, filantropija, želja po soočanju s problemi in njihovo reševanje ter želja po osebnostni rasti tiste lastnosti, ki jih od partnerice pričakujem. To, kakšne lasnosti ima, pa se najlažje pokaže preko preizkusa, ne pa po tem, kaj zna o sebi naštetevati, prepisati iz priročnika. Jaz človeka vedno preizkusim (sem mičkeno drzen, ja), da pokaže, "kakšna kri oziroma nafta mu teče pod kožo". Še najbolj se to odraža, ko je človek pod pritiskom. Kako reagira...