Ampak poanta religije ni v tem ... je tudi v prilagajanju, odrekanju. Sama sem precej principielno bitje, zato ne morem sprejeti nobene vere. Ker mislim, da jo lahko sprejmem samo v celoti ali pa nič. Danes pa večina ljudi, ki se celo imajo za katoličane, ne sprejema njihovih dogem (koliko jih res verjame v brezmadežno spočetje in vstajenje?

Lopatka napisal/-a:Ateista bodo skrbele le posledice njegovih dejanj v tem življenju...
Never-ending-story napisal/-a:Ateisti po tvojem mnenju nismo moralna bitja, ampak eni osebki, ki jih najbolj skrbi za svojo lastno rit. Eh vidiš, temu se pa reče predsodek.
Ja, jaz sem tudi ateistka. In mi gre tudi na živce ta vzvišena moralna drža verujočih. Če je edini razlog, da si "moralen" tvoj strah pred božjim kaznovanjem, je to itak zelo žalostno. Svojo lastno ponotranjeno moralo imamo pa lahko tako neverujoči kot verujoči.
In če se vrnem na osnovno vprašanje: bodo religije izumrle?
(citat Seneke)O veri si preprosti ljudje mislijo, da je resnična, modreci, da je zmotna in vladarji, da je koristna
Organizirana religija koristi predvsem vladajočim - posvetnim in verskim. Ker je lažje vladati folku, ki ima omejeno, organizirano razmišljanje. Za organizirane religije bi si želela, da bi izumrle, ampak mislim, da ne bodo.
Človek bo pa vedno ne samo razumsko ampak tudi verujoče bitje. In lepo bi bilo, da ne bi nihče nikomur zapovedoval, v kaj naj verjame, ampak bi si vsak sam iskal svojo resnico.