Se zaklepate v avtu?

Klepetalnica, info, humor in ogromno drugih zanimivih reči...
Odgovori

Se zaklenete v avtomobilu?

Da, vedno
23
17%
Da, če je tema
22
16%
Občasno, če se spomnim
24
18%
Nikoli
66
49%

Skupaj glasov: 135

Uporabniški avatar
Lopatka
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a Lopatka »

Kar se tiče tistega da te lahko nekdo oropa... če vas je tega tako strah, potem dajete torbice in vse ostale stvari na zadnji sedež in zadnja vrata zaklenite. Voznikova vrata pa pustite odklenjena.

kepka napisal/-a:Ce je nesreca tako huda, da sama ne mores prit ven iz avta (si tako poskodovana, da ne zmores odpret vrat ali pa avto tako zmalicen) ti tudi odklenjena vrata bolj malo pomagajo. V vsakem primeru te rezejo iz plocevine. Tako vsaj pravi kmecka logika.

Ni nujno! Včasih lahko pride do take nesreče, ko je voznik poškodovan da sam ne zmore odpreti vrat, ali pa je celo v nezavesti. V takem primeru mu lahko ljudje s ceste pomagajo... seveda le, če so vrata odklenjena! Če pa so zaklenjena mu nihče ne more pomagati dokler ne prispejo rešilci.

Ali pa si predstavljajte, da bi se od nekod vnel ogenj v avtu, voznik pa bi bil v nezavesti. Če so vrata odklenjena je zelo veliko možnosti, da mu nek mimoidoči pomagal iz avta oz. ga izvlekel.

Kakorkoli obrnem se mi zdi zaklepanje v avtu povsem abotno in ljudje se sploh ne zavedajo, da se s takim načinom še bolj izpostavljajo nevarnostim.
Uporabniški avatar
metuljčica*
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a metuljčica* »

^^ Ajoj. Lahko pa imaš odklenjena vrata, pride do nesreče, se prevračaš z avtom in padeš ven, avto pa te zmečka.
Vsaka stvar ima pozitivne in negativne strani, enako je z (ne)zaklepanjem v avto.
BIBI21
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a BIBI21 »

skoraj nikoli se ne zaklepam v avto, prav zarad razloga če pride do nesreče ... edino če ponoči kje stojim na semaforju, pa ni nikogar drugega v bližini se zaklenem in potem ko speljem s5 odklenem nazaj
mily
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a mily »

Heh a se spomneš pol nazaj odklenit? Drugač pa so zdej avtomobili, ki se sami zaklenejo med vožnjo.
BIBI21
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a BIBI21 »

^^ hm ... a veš da se spomnim in tud sama sm možnost da se avto avtomatsko sam zaklene onemogočila in izkopila ...
jagodka85
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a jagodka85 »

Hehe, jst če sm ponoč sama v avtu, se zaklepam, drugča pa ne. Al pa če samo stojim doma na dvorišču v temi, se zaklenem. Med vožnjo pa niti ne, torbico mam itak vedno na dosegu roke, če bi pa kdo pršu slučajno kej težit na kakšnem križišču, pol bi pa na hitr zaklenila avto (na srečo mamo na voznikovi strani gumbek za zaklep celga avtomobila).
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a *purple* »

metuljčica* napisal/-a:^^ Ajoj. Lahko pa imaš odklenjena vrata, pride do nesreče, se prevračaš z avtom in padeš ven, avto pa te zmečka.
Vsaka stvar ima pozitivne in negativne strani, enako je z (ne)zaklepanjem v avto.

se strinjam.To je čist relativno.Čeprav jst ko se bom zaklenila na ljubljanski obvoznici sredi največje gužve, se bom težko tako zaletela da me bodo mogl rezat.večja možnost je da kdo pristopi h avtu in začne težit recimo.
je ap praktično res, kot je že kepka napisala.Če so bila vrata deležna lahko že malega trka ti ne pomaga bit odklenjen ker se lahko ravno tako zataknejo in se jih ne da odpret, pa te morjo rezat.
Uporabniški avatar
Lopatka
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a Lopatka »

*purple* napisal/-a:Čeprav jst ko se bom zaklenila na ljubljanski obvoznici sredi največje gužve, se bom težko tako zaletela da me bodo mogl rezat.večja možnost je da kdo pristopi h avtu in začne težit recimo.

Sorry, ampak jst se s tem ne strinjam. Veliko več možnosti je da boš deležna neke prometne nesreče oz. da bo nekdo trčil vate, kot da ti bo nek manijak uletil v avto in te oropal.

Jst sm na cesti skoraj vsak dan in možnosti da me je nekdo skoraj butnil je bilo veliko več, kot tistih da bi mi nekdo sunil torbico.
~NIA~
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a ~NIA~ »

;)
Zadnjič spremenil ~NIA~, dne 06. Dec. 2010 17:56, skupaj popravljeno 1 krat.
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a *purple* »

sej s ene gre samo zato da ti sunijo torbico.večkrat se zgodi to, da manijak ki ne prenese strpne in počasne vožnje pride na okn težit, marsikdaj te še na gobec sune :roll: jst se teh najbolj bojim.torbice pri meni itak nihče nou vidu ne sedežu.
pa četudi te nekdo butne spet ni rečeno, da če boš odklenjena da se bo vrata dalo komot odpret.večkrat se jih ne da, sploh če ti nekdo v vrata butne in te še z drugimi recimo prtisne v ograjo.
se, naj vsak prsodi sam, kukr mu paše ane. :)
Buttercup
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a Buttercup »

*purple* napisal/-a:večkrat se zgodi to, da manijak ki ne prenese strpne in počasne vožnje pride na okn težit, marsikdaj te še na gobec sune :roll:

Jap, takih čudakov je še največ! Jst se takih velik več bojim kot tistih kradljivcev torbic. Enkrat se je zgodilo to, da sem po nesreči enemu tipu prekrižala pot (sem bila še začetnik) in se je on čist razpizdil, izstopil ven iz avta in začel neki zijat da naj odprem vrata. Jst sem bla hvala bogu zaklenjena, on pa kar prime za vrata in jih hoče na silo odpret :? Mislim halo??? Bog ve kaj bi mi nardil če bi bla vrata odklenjena.
LARIKA
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a LARIKA »

Odvisno. Več ali manj ne, ker sovražim zaklenjene majhne prostore. Še ko je imel avto to serijsko vklopljeno, da se je zaklenil ko si speljal sem zahtevala, da mi to dajo stran.
Ženske moramo biti lepe, da nas moški ljubijo, in neumne, da lahko ljubimo njih.
Coco Chanel
Mimi_M
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: Primorska

Neprebrana objava Napisal/-a Mimi_M »

Pomoje pa že mal pretiravate... saj se ne dogaja lih tolk pogosto, da bi folk kr uletaval notr v avte???
Kolk takih dejansko poznate, da se jim je to zgodilo?
Jst nobenga....
Jochie
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a Jochie »

zaklenem se samo, če vozim v kakšni prometni konici v velemestu v tujini. po Sloveniji se ne zaklepam, nenazadnje imam denarnico v žepu, mobitel pa v sredinski konzoli.

imam pa navado, da če imam sopotnike, blokiram odpiranje šip, ker ponavadi folk rad "drka" tisti knofek in odpira ter zapira šipe po centimeter, jaz pa tega ne prenesem.

še eno vprašanje: kakšen sistem zaklepanja prtljažnika imate? npr jaz ga lahko odprem le s ključem ali z gumbom odznotraj, tako da mi na kakšnem križišču nihče ne more odpreti prtljažnika ter kaj vzeti ven. Vem pa tudi, da se pri veliko avtomobilih prtljažnik odpre z gumbom zunaj, s tem da se odklene s centralnim odklepanjem skupaj z vrati. imate odklenjen ali zaklenjen prtljažnik? :D
Mimi_M
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: Primorska

Neprebrana objava Napisal/-a Mimi_M »

Jst tud tko kot ti :wink:
Odgovori