Bodo mobiteli kot tobacni izdelki cez 50 let preganjana roba?
Močno dvomim.
Ali uporabljate slusalke ali vam je vseeno in mobitel nosite v zepu?
Ne uporabljam slušalk razen med vožnjo, telefon nosim v torbici, vendar pa ponavadi telefoniram tako, da ko nekoga kličem, telefon prislonim k ušesu šele takrat, ko vidim, da se oseba oglasi (ker telefon najbolj seva prav takrat, ko ti pritisneš 'kliči' in začne oddajati signal)
Se vam zdi, da gre le za nek medijski bavbav in demoniziranje tehnologije ali ne?
Ja, predvsem je bavbav. Mobilci so na trgu že dovolj časa, da bi že kdo zbolel, če bi šlo za kaj hudo resnega.
Ali sploh kaj veste o elektromagnetnem sevanju, za kaj sploh gre, ali ste spricale fiziko?
Tega mi pri fiziki nismo imeli, je pa stric fizik in mi je povedal vse o sevanju telefonov
Vas daje panika, ce ste na Nanosu preblizu radio-tv oddajnika?
Enkrat sem bila gor, pa sploh ne vem če sem vedela
Bi raje zivele zraven visokonapetostnega voda, JEK ali zraven mobitel oddajnika?
Mi imamo mobitel oddajnik v neposredni bližini. Prej omenjeni stric fizik pravi, da ta oddajnik oddaja v enem letu toliko sevanja, kot ga človek dobi s povprečnim telefonskim klicem. Mu verjamem in se ne sekiram preveč.
In last but not least, ali vas to sploh briga?
Pravzaprav niti ne. Telefona ne uporabljam veliko, zaenkrat se pa tudi nikomur še nič hudega zgodilo. To, da dam telefon k ušesu šele potem, ko se na drugi strani nekdo oglasi, se mi zdi ok ukrep, ampak ni pa nujno potreben ...