z letalom

Popotovanja, izleti, tripi, trekingi, pohodništvo in še in še...
Odgovori
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a jullia_ »

Meni tudi ne. In preizkušeno tudi fiksni aparat ne piska :)
astra_mb
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a astra_mb »

~NIA~ napisal/-a:
miss_kitty napisal/-a:Mogoče se bo komu zdelo, da malce "stupid" sprašujem, sam vseeno bi bla vesela odgovora.
Torej: Je na kovček bolje napisat svoj domači naslov ali naslov hotela kam potuješ ali oboje? Do zdaj sem vedno pisala domači naslov. :oops: :?

jst napišem samo domač naslov

jaz napišem zmeraj oba naslova...saj se itak na agenciji dobijo ti trakci..pa na letališču tudi...imaš točno polje za hotelski naslov...na drugi strani pa domač...če greš na počitnice pa ti izgubijo prtljago...potem je menda logično, da napišem naslov destinacije...ker potem kovček pošljejo za tabo..razen, če želiš preživeti počitnice brez prtljage...
meni je čisto logično, da je za tja bolj pomemben naslov hotela za nazaj pa domač naslov...
...i still believe in your eyes...
there is no choice, I belong to your life...
because I will live to love you someday...
you'll be my baby and we'll fly away....
*hox*
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a *hox* »

Kokr js vem, moraš napisat oba naslova, vsaj tako so nam takrat v agenciji rekli. :) Pa datum do kdaj boš v hotelu.
roxy*
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a roxy* »

ponavaadi ti da agencija listek ali pa ga dobiš na letališču na info pultu. In gor piše 'ime,priimek', 'naslov' (jaz sklepam da tvoj naslov), od kdaj do kdaj potuješ, iz kje potuješ, kam potuješ (torej letališča) in potem je tud kraj kjer boš v tujini (tu napišeš ime hotela, pa mogoče naslov)
Uporabniški avatar
UTRINEK
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: primorska

Neprebrana objava Napisal/-a UTRINEK »

Jaz grem zdaj v ponedeljek prvič z letalom. In me par stvari zanima. A mam lahko s samo britvico, pinceto pa epilator?? V kufru mislim ... Kaj pa tablete, a jih moram met v ročni torbi al jih mam lahko kr v potovalki?
Uporabniški avatar
kr.ena
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a kr.ena »

Britvico, pinceto in epilator imaš lahko v kufru, ki ne gre s tabo v kabino.
Tablete imam jaz vedno pri sebi, problem zna biti z zdravili v obliki tekočine (kapljice za oči, sirup).
Zašto se sve to dešava
da l čovek išta rešava
il smo samo tu zbog ravnoteže među zvezdama...
Uporabniški avatar
UTRINEK
Sramežljivka
Sramežljivka

kr. ena neskončno sem ti hvaležna.

Aha potem ni nobenega problema. Ne ne bi mela nobenih tekočin , samo KT, tablete proti alergiji in še kašne navadne proti bolečinam.

Pa mislič da bi blo kaj narobe če bi mela tablete v kufru ??
Uporabniški avatar
kr.ena
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a kr.ena »

Po moje ne.
Vsekakor pa ne škodi, če se pozanimaš direktno na letališču ali pri letalski družbi. Ali ko oddajaš prtljago na Check-in, povprašaš, kako je s tem in zdravila po potrebi vtakneš v kufer.
Za svoje informacije ne jamčim; jaz sem tako naredila in ni bilo nič narobe.
Zašto se sve to dešava
da l čovek išta rešava
il smo samo tu zbog ravnoteže među zvezdama...
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Iz čisto praktičnih razlogov bi na tvojem mestu vsaj KT imela pri sebi v ročni prtljagi. Kufer ti namreč znajo izgubit, pa boš imela probleme, ker ne boš mogla ob določeni uri tabletke vzet.
Uporabniški avatar
UTRINEK
Sramežljivka
Sramežljivka

Ja sej sem se z vajino pomočjo odločla, da bom mela tablete kar pri sebi. Pa a moreš tablete prav vn dat pa vse razstavit in razložit zakaj jih potrebuješ :D ?Ker mam še antibiotike pa neke za alergijo za sonce. Kaj pa drugač ti ročno prtlago fejst pregledajo?? Sej sploh ne vem zakaj to sprašujem.. ..sej ne mislim tovor nedovoljenega blaga :lol: Ampak tko me mal zanima, sej vseste, prvič grem, pa bi kr rada vse vedla...
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Ročna prtljaga gre samo skozi rentgen.
V njej ne smeš imeti tekočine (vodo, odstranjevalec ličil, gel za tuširanje, ipd. pospravi v kufer) in pa nevarnih predmetov, to so pa žepni nožki, pile in škarjice za nohte,... za mirno vest ponavadi dam kar v kovček tudi pinceto, čeprav ne vem, če jo kdo v resnici smatra za nevarno.

Sicer ti pa nihče ne bo brskal po torbici in nič ti ne bo treba kazat. Njih ne zanima kakšne tablete ti ješ, dokler ne švercaš ekstazija :)
astra_mb
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a astra_mb »

sama sem v času tega novega zakona bila na kar nekaj letih...in to tako čezocaenskih in notranjih..
tekočino lahko imaš in sicer 1 l pakirano po največ 1 dl...tako, da na avion lahko neseš kakšne kremice, šampončke, kapljice ipd..le da morajo biti pakirani do 100 ml in zaprti v neprepustni plastični vrečki- zip vrečki...sama sem zmeraj imela na avion kakšno kremo ipd...nikoli ni bilo težav, ker je bilo vse pravilno spakirano...moraš pa to na rentgnu dat ven iz torbice, da ti posebej pregledajo...
tudi zdravila sem imela zmeraj v kabini...nikoli ni bilo težav..sicer pa na straneh od letališč oziroma letalskih družb točno piše kako in kaj glede tega...tudi na samem letališču je na vsake toliko tabla kako se spakira tekočine, ki gredo v kabino...
če želijo pa ti tudi lahko brskajo po torbici...vsaj meni so jo že pregledali enkrat so mi celo odprli kovček in ga celega premetali...tako pač je in prav je tako, zaradi varnosti...glede na to kakšni varnostni ukrepi so danes je lako svašta za pričakovat...sploh še na daljših letih...
...i still believe in your eyes...
there is no choice, I belong to your life...
because I will live to love you someday...
you'll be my baby and we'll fly away....
Uporabniški avatar
UTRINEK
Sramežljivka
Sramežljivka

No zdej se je pa pojavu en problemček!

V petek sm klicala na letališče če moram imet kašna dokazila ker nesem s sabo antibiotike. Pa so mi odgovorili da ne, da je vse uredu če so v trdnem stanju.

Potem pa danes pišem na stran za informacije za potnike. Pa mi ženska odgovori, da za zdravila ki jih predpiše zdravnik mora potnik dokazati da jih potrebuje za lastno uporabo, npr. na nalepki na embalaži mora biti napisano potnikovo ime ali pa mora za to imeti potrdilo zdravnika. :eek:

Kaj moram jaz zdej sploh naredit??? Zdravnik danes ne dela, jutri pa že grem.. Mam pa trojne tablete ki mi jih je predpisala zdravnica.
Uporabniški avatar
UTRINEK
Sramežljivka
Sramežljivka

Sem že uredila, dokazila so potrebna za zdravila ki so utekočinjena. Joj kako paniko delam.

Aja, a se lahko kaj pokvari ko gre skoz rentgen, ... amm kamera, fotoaparati, nekateri govorijo celo za zdravila. Pa ja sej vem da neumnosti sprašujem :oops:

Enkrat se je to našim sorodnikom iz Kanade zgodilo... am ja ene 10 let od tega :D
Kitten
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a Kitten »

A mogoce kdo ve za max tezo za lert druzbo:
-Qatara
-Air france
-Lufthansa

in kok je priblizno doplacilo za vecjo tezo ?
Odgovori