Srbija-Kosovo
-
- Debatorica
deniro, super izjava! Me ne moti, ce je iz Wikipedije ali od kje drugje. Glavno je, da se nekdo potrudi in zbere cim vec informacij.
Po moje tud, da bo enkrat samo pocilo. Zdi se mi, da bodo Americani na potuhnjen nacin sprovucirali Srbijo, da napade, tako da bodo lahko sami spet v akciji.
ZDA vedno iscejo "slabse", "divjaske", "nazadnjaske", "surove" nasprotnike, da se potem lahko oni pokazejo kot hrabri junaki, ki osvobodijo vse, katerim naj bi se godila krivica. Ta tematika je nasploh poudarjena v vseh ameriskih filmih. Vse prevec se vtikajo v stvari, ki se jih ne ticejo.
Po moje tud, da bo enkrat samo pocilo. Zdi se mi, da bodo Americani na potuhnjen nacin sprovucirali Srbijo, da napade, tako da bodo lahko sami spet v akciji.
ZDA vedno iscejo "slabse", "divjaske", "nazadnjaske", "surove" nasprotnike, da se potem lahko oni pokazejo kot hrabri junaki, ki osvobodijo vse, katerim naj bi se godila krivica. Ta tematika je nasploh poudarjena v vseh ameriskih filmih. Vse prevec se vtikajo v stvari, ki se jih ne ticejo.
*purple* napisal/-a:še nejabolj od vsega je pa glupo, da kr nek folk z nevem kje, k nima čist nč zraven, odloča (hoče odločat) o njihovi prihodnosti.naj se zmenjo sami kukr vedo in znajo.
In tole je lejm
ja purple to je pa zarad tega ker se umesava tak folk kokr si tud ti, k nima pojma,pa se useen oglasa- sori ampak, ce ne poznas situacije bodi raj tiho in spreljaj debato, mogoce se bos kaj naucila, ne pa take butaste primere vn metat kot ce gresta dva narazn...
evo se moje mnenje:
Glede na vsa dejstva ki so jasna in ki kazejo na to da bi moralo srbsko ozemlje ostati celovito, nespremenjeno, se bojim da bo vendarle prislo do odcepitve, vendar le zaradi vmesavanje tretje osebe oz tujega interesa, kar pa bo posledično prineslo zopet nemir na Balkanski polotok ( zelja po Veliki Albaniji..)
se tole: pred 500 leti se mi zdi da je blo na Kosovu le 1% Albancev, danes krepko preko 90% in ta njihova tako velika rodnost bi morala skrbeti vse sosednje države, vljučno z nami, se posebej pa se to zadeve makedonije ( danes jih je ze 26%)
jagoda napisal/-a:deniro, super izjava! Me ne moti, ce je iz Wikipedije ali od kje drugje. Glavno je, da se nekdo potrudi in zbere cim vec informacij.
Ma kakšne Wikipedije?

Kar se še tiče Kosova. Nisem neki zagovornik srbov... vendar fakti govorijo svoje. Kosovo je bilo srbsko že veliko prej, ko albancev s svojo državo sploh še ni bilo. Spomnimo se samo kosovske bitke, kjer so se borili večinoma Srbi. In ta bitka je bila ohoho leta nazaj, precej več kot 200.
Kar se pa tiče Albancev se itak lepo vidi kaj hočejo, najprej Kosovo, pol pa pol Makedonije, pol pa še pol Črne gore... Enostavno bi bilo najbolje da se sprijaznijo, da ga nikoli ne bodo dobili... edino kar lahko naredijo je to, da s svojo bitko pošljejo pol balkana zopet v vojno in smo spet na začetku. Albancem je treba dati samo visoko stopnjo neodvisnosti, znotraj Srbije seveda (kar njim seveda ne odgovarja). Kar se pa tiče sprave, pa do tega še itak dolgo ne bo prišlo, zato bojo vojaške sile KFOR-ja se potrebne precej časa.
Kr se KFOR-ja tiče je pa tud tko... vsi pošiljajo svoje domov, mi jih pa na veliko šibamo dol... Tko kt povsod... Do krize bo pa pršlo prej al slej... In mene skrbi samo to, ker sta tanajvečja akterja zadej lih Rusija in ZDA... in posledično noben ne bo popustu pr svojih zahtevah. Skrbi me pa tud to, da mamo tok glupo oblast zmerej, da se pustijo izkoristit čist za vsako mišjo pi**o... Tko kt takrt, ko je NATO Srbijo napadu lih zarad Kosova kao, mi smo pa dovolil prelet letal... Kaj bi to potegnil za sabo pa noben tud pomislu ni... In to samo zato, ker smo naivno vrjel da bomo kej prej dobil povabilo v NATO, pa smo lih tko zvisel takrt pol pa čakal še mal... Zato je bil pa Tito tak car... k je znal na obe karti igrat... teli dons so pa prezabiti za kej tacga...
Always look on the bright side of life!
topka napisal/-a:*purple* napisal/-a:še nejabolj od vsega je pa glupo, da kr nek folk z nevem kje, k nima čist nč zraven, odloča (hoče odločat) o njihovi prihodnosti.naj se zmenjo sami kukr vedo in znajo.
In tole je lejm
ja purple to je pa zarad tega ker se umesava tak folk kokr si tud ti, k nima pojma,pa se useen oglasa- sori ampak, ce ne poznas situacije bodi raj tiho in spreljaj debato, mogoce se bos kaj naucila, ne pa take butaste primere vn metat kot ce gresta dva narazn...
ti si pa stručnjak in vse veš

jst ne rabm poznat cele zgodovine njih in vsega, praktično em to tudi ne zanima ker zgodovina je preteklost.če pa gledamo na sedanjost je pa neumno vse kar se dogaja.poleg tega, ko si že omenila, da se kobajagi jaz ne smem vmešavat.Se jaz se ne vmešavam, jaz podajam svoje mnenje.Piši mejl na sedež nata pa amerike, pa njim povej naj se ne vmešavajo, ker oni se pa dejansko vmešavajo!nekdo ki nima balge veze zraven se vmešava, tko kot se vmešava evropska unija v slovenijo in v ostale države.js nevem kaj je to tak roblem.madona al živita dva albanca tam, al pa pet miljonov.to nima ne tebe, ne mene, ne nata, ne nobenga nč za brigat.če se hočjo odcept pa naj se.vsaj mir bo in mrtvi ljudje prihranjeni.
*purple* napisal/-a:js nevem kaj je to tak roblem.madona al živita dva albanca tam, al pa pet miljonov.to nima ne tebe, ne mene, ne nata, ne nobenga nč za brigat.če se hočjo odcept pa naj se.vsaj mir bo in mrtvi ljudje prihranjeni.
Seveda nas ma za brigat... ker posledično ogoržajo mednarodno varnost in če nč drucga bo k nam pršu spet val beguncev... To je najbl preprost primer k ti ga lahko dam... In če se bodo odcepl, verjem da se ne bodo brez žrtev... še več bo mrtvih... In pol se bodo hotl odcept tud uni v Makedoniji in tko naprej... To ne gre tko.
*purple* napisal/-a:čudno da je za odcep slovenije, folk samo en tedn to brigalo.Nam je bilo pa primorano dopustit osamosvojitev?
Kr se tiče primerjave SLO in Kosova ne bom še 1x pisala, ti je že en prej vse lepo razložu... Če pa še zmer ne razumeš si pa v kaki enciklopediji preber kaj je pokrajina in kaj je republika. Da je pa pr nas trajalo "zgolj" en tedn gre pa zahvala vsem akterjem k so se že eno leto prej skupej vzel... okol tega si pa preber kej o specialni birgadi moris, o T. Krkoviču, o tajnih prevozih orožja pa še kej na to temo...
purple to ni zdej debata: fant me je zapustil, kaj naj storim in ti samo poves svoje mnenje
z vsakim povstom posebej dokazujes da pojma nimas o cem govoris tko da...
aja, pa drugi se ne vmesavajo samo zato ker so radi na televiziji ampak zato ker ima vsak od njih svoje interese- temu se rece tuji interesi ( kot npr. vzdrzevanje vojnega stanja v Afriki)
zdaj se pa preseli na temo sex in custva in tam izrazaj svoje mnenje
z vsakim povstom posebej dokazujes da pojma nimas o cem govoris tko da...
aja, pa drugi se ne vmesavajo samo zato ker so radi na televiziji ampak zato ker ima vsak od njih svoje interese- temu se rece tuji interesi ( kot npr. vzdrzevanje vojnega stanja v Afriki)
zdaj se pa preseli na temo sex in custva in tam izrazaj svoje mnenje
the big red machine napisal/-a:Kosovo ni bilo NIKOLI srbsko torej mora postati republika in bo prej ali slej postalo republika...

Kosovo JE srbsko in ako bog da bo tako tudi vedno ostalo..
pa ni srbsko samo zato ker je del srbskega ozemlja ampak ker je na kosovu nastala prva srbska drzava in je kosovo tudi zibelka nase kulture in srbske pravoslavne cerkve..je torej zelo pomemben del srbske zgodovine in nacionalne zavesti.
mi je pa smesno kako folk neki govori o temu ko sploh ne pozna cele situacije, kot so na primer zlocini, ki se dogajajo na kosovu s strani kosovskih albancev - pobijanje srbskih otrok in odraslih, srbski otroci od straha in grozenj in nevarnosti ne morejo hodit u solo, 200.000 srbov je bilo izgnanih iz svojih domou in za nekatere se se danes ne ve kje so (ce so sploh zivi), poziganje in unicevanje srbskih pravoslavnih cerkev in simbolov, srbski samostani so ograjeni z bodeco zico, itn.
to da je zdej tam vecina albancev je posledica usega tega in albanske visoke rodnosti..drugace je pa ena napisala da je tam druga vera - to ni res, na kosovu prevladuje muslimanska vera zaradi vecinskega albanskega prebivalstva, kosovski srbi so pravoslavci.
najbolj smesni pa so valda americani, ki ne poznajo niti svoje zgodovine, kamoli srbske oz. balkanske, in se vtikajo v nekaj kar se jih ne tice in odlocajo kako bi moglo bit, samo da dokazejo da majo premoc nad celim svetom (pol grejo pa albanci u tirani postavljat spomenik clintonu

ce se bo kosovo (ne daj boze) osamosvojilo, se bo povezalo z albanijo in pol bojo zaceli se crnogorski in makedonski albanci sanjat o osamosvojitvi in bo evropa kmalu dobila veliko albanijo...pol bojo pa usi veseli..
-
- Kofetarica
- Kraj: gozd