MissBitch napisal/-a:hvala za mnjenje... če si zgodovinarka??
mene to zelo veseli... zgodovina?? ni lepšega poklica kot nekaj z zgodovino.. no vsaj zame...
če pa si zgodovinarka bi mi lahko pls na zs napisala kaj bi iblo pametno meti na maturi, in kak zgleda sploh študij zgodovine... ker za kakšno leto se bom morala odločiti in bi mi kakšna informacija iz prve roke res koristila... hvala
Torej, takole je. Glede mature, če misliš it študirat zgodovino, je seveda fajn, da izbereš tudi na maturi enega od izbirnih - zgodovino. Sploh, če ti od vseh predmetov najbolj leži. Ker boš tako dobila tudi super oceno na maturi.
Glede študija pa lahko rečem, da sem pričakovala več. Ne vem, kam planiraš it študirat (ali v MB ali LJ). Jaz sem jo v LJ. Sicer je kak predmet tu in tam zanimiv, toda daleč od tega kar sem pričakovala. Predavajo vglavnem zdolgočaseni moški gospodje, ki so jim ta predvanja za študente čist postranska zadeva. Predavajo še vedno vojaške in politične teme, kar je na univerzah v ostali Evropi že zdavanj iz mode. Zelo malo pa socialne in kulturne zgodovine. Ampak dobro, sem dala tudi to čez. Naslednji mesec diplomiram, ampak ne vem pa, če bom delala kdaj v stroki. Sem kar izgubila veselja do zgodovine skozi študij. In tudi večina mojih kolegov. K sreči nas je večina študirala dvopredmetno, tako da večina moih kolegov, ki so že diplomirali dela na področju, ki so ga študirali na drugi smeri.
Nočem ti zbijat volje in veselja do študija. Ker če te res veseli, potem le pojdi. Samo te želim opozorit, da je lahko malo drugače kot si predstavljaš sedaj. tudi jaz sem bila nekoč vsa navdušena nad zgodovino. Danes pa je slika nažlost malo drugačna. Morda pa se mi navdušenje spet povrne. Kdo ve
Želim ti veliko sreče pri izbiri študija!