bouhica napisal/-a:Razmislam o studiju na Norveskem ali pa na Finskem. A ma katera izkusnje kak je kej v Skandinaviji?

Super odločitev

Sicer še nisem bila na izmenjavi gor, ampak sem pa že bla na Finskem, letos pa sta šla gor tudi 2 moja sošolca na izmenjavo. Skratka, ko se prijaviš in te sprejmejo, ti vse uredijo oni - najdejo ti stanovanje, dobiš posebnega tutorja, ki te pride iskat na letališče in pač pospremi do stanovanja, tako da se lažje znajdeš. Glede samega študija ne vem podrobnosti, vem pa, da je finski izobraževalni sistem na visokem nivoju, ker ga posnemajo tud Angleži in Japonci. Tko da naučila bi se dost
Je pa gor kar precej drago, nekatere cene so sicer primerljive s Slovenijo (sploh zdej, ko mamo tako inflacijo

), ostale pa kar precej dražje - npr. voda 0,5l vem, da je bla v trgovini tud po 2€, 3€.
Drgač pa kot država je meni Finska itak

, tolk lepo urejenih mest, ulic, travnikov nisem vidla skorej nikjer, razen kakšna Švica pomojem ... Ljudje so nenormalno prijazni, govorijo odlično angleško, ti pomagajo (kolegico je eden prav s tramvajem pospremil do tja, kamor je hotla it, pa samo vprašala ga je, če ve kje je to). Skratka priporočam!