Izpit za avto

Klepetalnica, info, humor in ogromno drugih zanimivih reči...
Zaklenjeno
softTouch
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a softTouch »

Jochie napisal/-a:mimogrede, če tebe zagledam na pločniku, z veseljem zapeljem gor...ups...nimam kaska...imaš srečo... :roll:

"zajebancija" gor al dol, take izjave v nimajo tukaj (oz. kjerkoli) kaj iskat.

aja,mogoče pa nisem dorasla tvojemu intelektualnemu nivoju in te bistoumne šale zato ne razumem.
Jochie
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a Jochie »

[vanessa] napisal/-a:^^ ne moreš primerjat človeka k ma vozniško manj ku 1 leto in človeka k ma 19 let.. to bi lahko vedu :wink:

lahko primerjaš...lahko primerjaš še marskikaj, ne samo vožnjo...samo z namenom dokazati človeku, da nima pojma ter da naj enkrat utihne...

leeeeta nazaj sem delal kot novinar pri lokalnem časopisu...moj moto je bil: pazi kaj pišeš, kajti tole prav gotovo bere nekdo, ki ima o tej stvari več pojma, kot ga imaš ti...

če bi to bil moto še od koga drugega, bi bil svet lepši... :)
[vanessa]
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: In your worst nightmare near hell :)

Neprebrana objava Napisal/-a [vanessa] »

pol bi mogli sam strokovnjaki pisat članke

vedno bo meu nekdo več pojma ku ti.. in isto velja za tebe oz. za tebe sm 100% kr pr svojih letih se nbi smeu spuščat na tak nivo in pisat take stvari ku jih pišeš (nima neč veze z izpitom)

in če ti človek ni pri srcu še ne pomeni da se ti ni treba nikoli strinjat z njim in se obesit na vsako besedo.

vsak ma izpit z razlogom.. to pomeni da tisti k majo izpit so za jih spustit na cesto in neki malega že vejo o tem kko je treba vozit.. in si lahko tudi v to prepričan da bo prej padu na cppju en k ma izpit 20 let ku pa en k ma pou leta
Everything is okay in the end.. If it's not okay then it's not the end.
Jochie
Cosmopsiho
Cosmopsiho

poglej...fora je le v tem, da ko jaz nekaj absolviram, nisem takoj najpametnejši in ne grem delat doktorske disertacije iz tega...ampak zadevo nadgrajujem in ko sem prepričan, da obvladam, takrat zalajam...

če pa kdo konstantno laja pa pri marsičemu teme niti absolviral ni, mi gre pa na lulčka...

ne govorim, da bi morali strokovnjaki pisat članke, ampak če se spraviš o nečem pisat, se orng pozanimaj, kaj je res, ne pa napisat kaj ti misliš, da je res samo zato, da bo članek objavljen... :roll:

določene teme je res izmenjava mnenj...čisto subjektivno mnenje...npr: pizza v tej pizzeriji je odlična, za nekoga je nagravžna, tale obleka je lepa, za nekoga je grda...

tam, pa ko obstajajo teme o diskusiji o dejstvih pa lahko pišeš samo če si z dejstvi seznanjen oz. jih razumeš, obvladaš itd...in ena od teh tem je tudi izpit za avto...ok, če imaš izpit za avto, še ne pomeni, da znaš vozit...
Zadnjič spremenil Jochie, dne 15. Jun. 2009 16:58, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
lesnik
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a lesnik »

Ojla!Je na forumu kakšna ki ima še knjigo-zvezek za prvo pomoč?Pa da je delu prvo pomoč letos ali pa lansko leto?In bi mi prodal se mi naj javi.Lp
Aloha
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: Havajsko otočje

Neprebrana objava Napisal/-a Aloha »

Dejstvo je, da leta, pretekla od pridobitve dovoljenja, s sabo prnesejo kilometre, ti izkušnje, te pa manjše možnosti za brezvezne (a ne nedoužne) kikse (govorim o ljudeh, k se dneuno prevažajo, pa ne sam do šihta in nazaj in o ljudeh, k ne spadajo u rang takih in drgačnih "nek se vidi" idiotou).

In se bom logično raj usedla h Jochie-ju u auto (s to izjavo sm se najbrž automatsko uvrstila u njegou "klan"), k se po cestah prevaža že dvejst let in komentira na podlagi izkušenj, kt pa h purple, k je lihkar nardila izpit, pa se je na velko repenčla in pametvala že dooooug preden je sploh vedla, kam utaknt ključ.
Smell the warm and salty air... see a wave reflect a beam... stop and find a pretty shell... make it real your summer dream...
choco.cat
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a choco.cat »

Jochie napisal/-a:
pred 18-leti nisem solil pamet o vožnji zaradi dveh razlogov:
- nabiral sem izkušnje in si ne bi mogel dovoliti, da bi nekomu solil pamet. namreč o stvareh, ki jih ne poznam oz. o njih nisem prepričan, ne debatiram, kot to počne purple, ampak kvečjemu poslušam ter se skušam dodatno izobraziti, če me zadeva seveda zanima.
- ni bilo forumov, interneta oz. vsaj jaz nisem imel dostopa do tega! :D

si sedaj zadovoljna z odgovorom? mimogrede, point je v odebeljenem tekstu! :wink:

Še zdaj nevem kaj ma forum tu veze ampak OK!
Ne me narobe razumet, nisem se postavla na stran purple :D ker se nisem niti poglabljala v njen post
Zmoti me samo to, da govoriš, kot da si edini človek, ki ima izkušnje z vožnjo. In nevem kaj si pričakoval, ko si odprl temo Izpit za avto na Cosmoforumu--->da bodo notr pisali 57 let stari poklicni vozniki al kaj? :D
Hvala da si mi odebelil, drugače nebi dojela. Sreča mam odprt spletni slovarček zraven ;)
I laugh at gilded butterflies.
Jochie
Cosmopsiho
Cosmopsiho

nisem edini človek tu, ki ima izkušnje z vožnjo. sem pa prav gotovo eden najbolj izkušenih voznikov...

kaj sem pričakoval, ko sem odprl post? prav gotovo ne purplinih doktorskih disertacij...oz. te bi moral itak pričakovati v vsaki temi, ampak ker sem po naravi optimist...se včasih zajebem pri pričakovanjih... :D
miilan
Sramežljivka
Sramežljivka

prosim vas pomagajte mi

Neprebrana objava Napisal/-a miilan »

Jaz moram opravljat zdravniški pregled za vozniški izpit a lahko mi poveste kaj zdravniki pregledujejo vzamejo kri(ker mi je strah :evil:

Prosim vas odgovorite mi
Uporabniški avatar
positive vibration
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a positive vibration »

^^kaj si ga pohal?? :D
Ne gledajo krvi, sluh in vid ti preverijo, pa da nimaš kakih epileptičnih napadov&stuff.
In kaj je bil point te debate? Logično je, da oseba, ki ji izpit še diši po frišnem, ne more met izkušenj in dela napake, ker še ne pozna običajnih situacij in ko se ji prvič zgodi nepričakovana situacija, se lahko zgodi, da odreagira narobe.
In? Zato pa majo zavarovalnice programe za mlade voznike, ker so rizična skupina, ne brez razloga.
Jochie, verjami, da nas je dosti, ki delamo kilometre. In ko nekdo naredi na leto 25.000km al pa 35.000km, je oboje že tolk, da ni več bistvene razlike - oboji delajo veliko. Ko da bi primerjal faktor 30 al pa 40 kreme za sončenje.

Kvečjemu obratno, namreč pri poklicnih voznikih in ljudeh, ki se res neprestano (8ur+) vozijo, se rado pojavlja, da vozijo na pamet, postanejo utrujeni in neskoncentrirani, gledajo tv-je med vožnjo z nogo na armaturki namesto na bremzi...in ti so celo bolj tvegani, ko pa prestrašen friško iz avtošole, ki se boji za mamin avto in bo raje 3 kolone spustil pred stop znakom.
There once was a note
pure and easy
Playing so free,
like a breath rippling by...
[vanessa]
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

^^ ja glede na to kaj vse vidim s temi tovornjaki, me res ne čudi da so lih taki vozniki k so na cesti po 8 ur in več, najbolj nevarni :? vozijo ku da bi bli taglauni in predvsem edini na cesti, briga njih če je kdo vzporedno z njimi na prehitevalnem pasu, oni bojo kr vn udarli (isto velja za tiste k se vključujejo na AC)
[vanessa]
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

2x ...
*SunFlower*
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a *SunFlower* »

*purple* napisal/-a:sunFlower...Pri bočnih pogledih se pa nebi strinjala, da se jih nekje kjer kao ni prehoda za pešce, ne dela!
Bočni pogledi so zeloooo pomembnega faktorja,ker ti lih boćni pogled v mrtvi kot, da zagotovilo, da za tabo/vštric s tabo res ni nikogar!Mene je inštruktor tko privajal, da sem bla celoten čas vožnje vedno na tekočem z situacijo, ki se je dogajala za mano, ampak neglede na to, so se našle uličice s katerih mi je v zadnjem momentu zapeljal kolesar in če nebi pogledala mrtvega kota, bi ga povozila!Pogledi v ogledala, pogledi v desno čez zadnjo šipo ko zavijamo desno in pogled na levo v mrtvi kot so ključnega pomena,da se izogneš nesreči!sploh pri nesrečah motoristou so dostkrat navedeni vzroki ravno to, da ga je dobil v mrtvi kot in ker ni pogledal, ga je zbil!ne tega delat, četud mislš da ni nobenga, četud si bogu izza nogu!jst še na Ac pogledam desno čez ramo in šipo+špegu, ko se vključujem na vozni pas iz prehitevalnega, odkar me je en bumbar šel prehitevat po voznem pasu!Predn nardiš kšno potezo morš bit stoodstotno prepričan, da je cesta prazna!

Lol, si očitno malo slabo prebrala kaj sem napisala, govorila sem o bočnem pogledu na desno na neobljudenih krožiščih, kjer prostora za pešce sploh ni predvidenega. Na AC ne gledati v špegle je pač stvar, ki jo prepuščam komu drugemu.
Every rose has its thorn
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a *purple* »

Jochie napisal/-a:nisem edini človek tu, ki ima izkušnje z vožnjo. sem pa prav gotovo eden najbolj izkušenih voznikov...

kaj sem pričakoval, ko sem odprl post? prav gotovo ne purplinih doktorskih disertacij...oz. te bi moral itak pričakovati v vsaki temi, ampak ker sem po naravi optimist...se včasih zajebem pri pričakovanjih... :D

in kaj je tukaj doktorskega?To, da z vsakim svojim poszom obrneš da gledaš, pa ne gledaš v mrtvi kot in da je moje mnenje, tako kot so me naučili, da je mrtvi kot stvar, ki jo morš pogledat?
svaka čast mojmu neumnemu inštruktorju, ki me uči neki kar sploh ni treba, res :roll:
Jochie
Cosmopsiho
Cosmopsiho

lubica moja, mrtvi kot se vsekakor gleda...obvezno! ampak ne z namenom, da te bo presenetil kolesar ampak z namenom, da se prepričaš, če si prej dobro opazovala promet okoli sebe...

že par strani tumbam, da je potrebno vseskozi opazovati promet...gledati naprej, nazaj, levo, desno...in kolesarja, če ga dohitiš, moraš opaziti takrat, ko ga dohajaš, ne šele ko pogledaš mrtvi kot...
Zaklenjeno