Izpit za avto

Klepetalnica, info, humor in ogromno drugih zanimivih reči...
Zaklenjeno
Uporabniški avatar
*Sagitt*
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: Maribor

Neprebrana objava Napisal/-a *Sagitt* »

in finta 30h ur vožnje v enem malem mestu s 4 krožnimi ter z 2 semafori in eno enosmerno ulico .. pa prideš v enoo oring tavečje mesto pa vidiš ti uspehe avtošole .. mislim tu v tem malem mestu sploh ne poznamo 2 pasovnih cest, razvrščanje v taki situaciji ko je oring gužva po 2pasovnicah .. in malooo sfalilo da se neb na avtocesto odpelala .. tam pa nevem kok bi se obrnula ..

adijo svet.. :?
Some things end, some things begin and some things never change ..
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a *purple* »

eh sončece,veš da mi kratkomalo dol maha al maš izpit al ga nimaš.zadnje informacije, ki si jih sama navedla so ble da ga še nimaš in niso zgledale nč kej podobne temu, da bi delala izpit.Usekakor pa mi ne deluješ po napisanem sodeč,da bi kdaj konkretno v roki držala volan. :)
glede nika..Khm, od koga zanimivega si ga prec zapomnem :)

Lotta tud jst ne razumem od kje jim ideja o dinamičnosti vožnje po še ne enem samostojnem kilometru.dinamika rata sčasoma (ali pa tudi sploh ne kot lahko gledamo po cestah :roll: ).
~NIA~
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a ~NIA~ »

;)
Zadnjič spremenil ~NIA~, dne 29. Nov. 2010 21:35, skupaj popravljeno 1 krat.
..Evelyn..
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a ..Evelyn.. »

sončk napisal/-a:
*purple* napisal/-a:
aja sonček, iz lastnih izkušenj ti povem, da ko se boš usedla za volan.....se boš ugriznla za jezik!ornk :wink:

Se še nisem ;)

Jaz imam izpit in sem istega mnenja, kot je sončk, sem se usedla za volan pa tud peljala ne sam sedela za njem. :D In kaj zdaj? Seveda se kdaj zalotim, da ne počakam toliko, kot bi morala pri stop znaku, se zalotim, da sem preblizu avtu ali da sem naredila nekaj riskantnega, pa vseeno ne govorim, da ja to je normalno, ko dobiš izpit in takrat pač voziš po svoje. Ko se zalotim to poskušam popravit, ker se zavedam posledic, ki me bodo slej ko prej lahko doteletele, če jim mi je danes uspelo uiti. Ni učenje v avtošoli zabrezveze. Če bi folk taka mala pravilca upošteval, bi bilo ogromno manj škode in uničenih življenj.
It was forever..but it didnt last long..
[vanessa]
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: In your worst nightmare near hell :)

Neprebrana objava Napisal/-a [vanessa] »

^^ ogromno manj škode če bi šteli pr stop znaku do 3? in če bi res in bi nas pr četrti sekundi zbiu avto? nikoli ne moreš vedet kaj se ti bo zgodilo kr ni samo od tebe in tvoje vožnje odvisno.. tudi 10kilometrsko razdaljo lahko držiš in se ti bo lih tko kej zgodilo

sej verjetno si noben ne misli da ravnamo prou ko ne delamo vsega po pravilih, sam kam bi pol pršli? še vedno bi bli na nivoju začetnikou, kr bi meli preveč "mirno" vožnjo in ne bi znali nič predvidet in niti tega nbi vedli al mamo dobre refklekse al ne

in kritizirat druge k se ne nrdžijo "neumnih" pravil (ne govorim zdej od tistih k furajo 150km/h, se ti prlepijo na rit, kar vn pridejo z ovinka čeprou niti pogledajo ne če je cesta prazna, dvijajo po mestu..) ma pravico sam tisti k vedno vse dela po pravilih in ni nikoli nrdu neč narobe.. taki pa ni :wink:
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a *purple* »

evelyn, ne govori se o riskantnih zadevah, ampak nasplošno o šolskem stilu vožnje in vožnje, ki si jo sam razviješ.dobro, pustimo zdej tiste, ki delajo traparije po cestah, ala zadnja 21 letna smrtna žrtev pri Dekanihs fotrovim Bmwjem.ampak štetje na stop znaku in podobne zadeve,pa niso čist nč bolj varne,če imamo nekoga tretjega ki se lahko zabije v nas, ker se lahko kadarkoli.Na nepreglednih križiščih, ti ne pomaga tam stat eno uro in čakat, lahko samo upaš, da bo tist ki/če pripelje izza ovinka, peljal počasi ko se boš ti vključevala.
Dostkrat se dogajajo tud žiučnosti, ker marskdo kr čaka in čaka na križišču in ne spelje, ko ima luknjo, ampak čaka na prazno cesto al kajjestvemkaj.In potem folk trobi, prehitevajo, težijo...Treba je bist složen nekemu pouprečju in normalno vozt po cesti tako kot se vozi in gledat na druge,ker s sabo lahko "upravljaš" z drugimi pa ne.

strinjam se z vanessso.
..Evelyn..
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Te hudo grozne tri sekunde minejo takoj, če pogledaš levo in desno 2x. Ravno zato se gre, ne bluziš v tri krasne in šteješ naglas kot en retard ENA.... DVA....TRI... ampak pozorno pogledaš večkrat, kar pa lahko celo preseže 3 sekunde, ker se za to gre. Seveda se lahko nesreča zgodi tudi, če tako zelo po pravilih voziš ampak pač je možnost zanje veliko večja, če se jih ne držiš.
Če gledamo s tega vidika:" Ja lahko se ti zgodi kadarkoli, kjerkoli pa čeprav se držiš pravil in te nekdo drug ubije." lahko kar VSA pravila opustimo, vse družbene norme, ker pač lahko umreš katerokoli sekundo.
[vanessa]
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

^^ eh, nisi razumela fore od treh sekund.. dejansko se gre za to da se ti prpelješ do stop znaka, NE gledaš če kdo prihaja z leve al desne, ma gledaš v luft al kamr ti najbolj paše in šteješ ENA DVA TRI in šele takrat začneš gledat okoli če je kdo (gledanje pa LOGIČNO da ti vzame več sekund)
(če bi blo tko ku si si ti razlagal in bi vsi speljali po 3 sekundah neglede na stanje na cesti bi pa blo dosti nesreč, s tem se strinjam ja)
tko učijo v avtošolah in to je kr neki.. vem, da ni dosti 3 sekunde in se da potrpet, sam zakaj že štet do tri in jemat sebi & folku (dragocen) čas? če bi vsi v koloni šteli do 3 in šele potem začeli gledat okoli predstavljej si kašna 100kilometrska kolona bi ratala
Everything is okay in the end.. If it's not okay then it's not the end.
sončk
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a sončk »

Ja pa zakaj vozit po omejitvah in jemat sebi in drugim (dragoceni) čas?
renatka_
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a renatka_ »

[vanessa] napisal/-a:dejansko se gre za to da se ti prpelješ do stop znaka, NE gledaš če kdo prihaja z leve al desne, ma gledaš v luft al kamr ti najbolj paše in šteješ ENA DVA TRI in šele takrat začneš gledat okoli če je kdo

No, to pa skor težko vrjamem. Me res zanima od kdaj in kje to učijo. Jst se sploh ne spomnem več kako je mene inštruktor učil, ampak take bedarije bi si pa pomoje zapomnala.
Prikazala se mi je Marija-nije baš neka pićka.
Lotta*
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a Lotta* »

^^no mene so po avtošolsko učil tkole: kolesa morja zablokirat pr znaku stop potem pa se je potrebno popeljat do vidnega polja in pregledat cesto. Fora stop znaka je potlej u tem, da prispeš na vidno polje čim počasneje. Tko so mene učil in mi razložil :D Res pa je da so stop znaki kje prou čudno postavljeni.
[vanessa]
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

renatka_ napisal/-a:
[vanessa] napisal/-a:dejansko se gre za to da se ti prpelješ do stop znaka, NE gledaš če kdo prihaja z leve al desne, ma gledaš v luft al kamr ti najbolj paše in šteješ ENA DVA TRI in šele takrat začneš gledat okoli če je kdo

No, to pa skor težko vrjamem. Me res zanima od kdaj in kje to učijo. Jst se sploh ne spomnem več kako je mene inštruktor učil, ampak take bedarije bi si pa pomoje zapomnala.

to je odvisno od inštruktorja.. sm misnla, da ma samo moja tako navado (isto so mogle delat cimre k so jo tudi mele), sam k smo govorile s sošolkami (k so z LJ) so mele one isto foro.. tko da nvem.. sigurno si nism js tega zmisnla :D

sončk tisto je pa bedarija kar pišeš (najboljše da zdej napišeš da naj vsi furajo 130km/h v mestu, da bomo čimprej pršli kamrkoli.. eno je vozit po predpisanih (!) omejitvah, drugo pa je da rabiš vsak dan tko neumno foro ku je štetje pred stop znakom)..

pejd rajš delat izpit in se pol oglasi v tej temi :wink:
Everything is okay in the end.. If it's not okay then it's not the end.
sončk
Cosmofrik
Cosmofrik

A ti mislš, da je *purple* tako grozno na tekočem? ;) Boga si no.
..Evelyn..
Cosmopsiho
Cosmopsiho

[vanessa] napisal/-a:pejd rajš delat izpit in se pol oglasi v tej temi :wink:

Dj ne seri s takimi, še kako odlično je, da se še pred izpitom zaveda varne vožnje in upoštevanja pravil, kvečjemu lahko samo upam, da bo ista ostala tud z izpitom v rokah, kr ene očitno res po nekaj mescih, letih vožnje obvladate v nulo in morate vse poenostavit, ker je življenje tako obupno moreče in se mora povsod hitet, OMG da neb vsak avto slučajno 3 sekunde stal pred stopom :roll:. Pravila so zato, da jih gledate pol ane, res ste super natrenirani vozniki, če speljete hitrej pred stopom al pa uspete "zažlajfat" nahit da se neb zabil, kokr da bi pametno razdaljo držal(k res tako škoduje vožnji ane), kot drugi.
In ravno ona(če ni še nrdila izpita) lahko sodeluje v tej temi, ker je tema o izpitu ne o debilni vožnji.
sončk
Cosmofrik
Cosmofrik

Nenazadnje so one potegnile ven to "foro" štetja pred stop znakom, jaz ne poznam nobenega, ki bi bil to naučen, niti sebe, pa tut če bi kdo to izvaju, ne bi blo s tem nč narobe, ker če ne bi vsi tko hektično debilno vozili, ne bi blo praktično nč nesreč. Tko pa žal, jst vozm lahko nevemkolk varno, pa bom na konc jst nastradala zarad takih mladih frkelj kot si ti [vanessa], ki maš izpit 1 leto (če ga maš) in mislš, da si boga za jajca prjela.
Zaklenjeno