*cheRry* napisal/-a:Pa dej kk bi te nekam..KiLLyKa napisal/-a:oglašala!joke
![]()
haha, grem hitr

Treba še kej druzga pisat, ne sam kreg tle notr

*purple* napisal/-a:kr neki forsiraš, tudi druge si, pa ti je že frigga povedala, da ne predvidevej in si ne delej nekih svojih zgodbiv, ker pač ne poznaš situacij.
Imate skope podatke,iz katerega ste izvelkle nevemkaj use.
In ja valda, mačka bom dajala nekam drugam po desetih letih, pa dej no, lahko ti zapuščaš svoje živali, jst jih ne bom!Svašta.To pa je rešitev, mačka ki je navajen name, dat nekam drugam.
mah, sej je itak brezveze karkoli govort tukaj...Upam, da boste sčasoma same spoznale kako in kaj...Bog pa naj varuje vaše živalce.
aja, pa še to, rees nebi škodilo, če bi si kej prebrale...Pustite mojega mačka na stran in bodite ve boljše
floribunda napisal/-a:*amber* napisal/-a:mačka povožena, jo bo raztrgal sosedov pes, jo bodo zbrcali mulci, zastrupili sosedi....
kje zaboga pa ve živite?!![]()
zgleda da mamo mi na vasi ful fajn sosede, ki nam mačka futrajo, ko nas ni. totalno miroljubne pse, ki se mačk prej bojijo kot da bi jih besno raztgali.
objestnih mulcev tudi ni.
tako da se naš maček, kljub v celoti prebrani temi, še vedno svobodno šeta po vrtu in veselo serje mami po rožah. in bo to počel tudi v prihodnje.
morem prav zalimat kako sliko, da vidite kako blazno trpinčen je![]()
dejte prosim že enkrat razumet, da ne živimo vsi v bronxu, kjer se nesramni mulci spravljajo na mačke, niti zraven avtoceste, da bi vsako noč sanjala mačje palačinke. da se nekateri ljudje odločajo za živali ob tem primernih pogojih. da nam jih ni treba na povodcih šetat, zamrežit oken, jih zapret v kletko ko nas ni doma in podobne fore.
fun napisal/-a:Moja babi ma mačka zunaj, sam včasih ga spusti v kuhno.. Cele dneve šeta okrog hiše, in niti slučajno nima omejenega gibanja, nobene ograje... NičVčasih babi cel dan ni doma, pa maček še vedno živi... Čudež a ne... Tut k sosedovim gre, sere po njihovem vrtu, se stepe z njihovim 4kg težkim ščenetom (psom...), preganja kure, lovi miške in podgane... (ojeeej kolk bacilov a ne...
)
Umila in počesala ga ni še nikol... (enkrat ga je malo sprala z vodo ko se je povaljal po politem vinu...
)
Briket maček noče jest, tako da ga hrani po domače; občasno pa s kako mačjo konzervo...
Zgoraj opisano mučenje se dogaja že 12 let...![]()
![]()
Pa dejte nooo... Al mačka ne potrebuje človeka 24ur na dan... Tut živali imajo svoje življenje in veliko bolj uživajo ko se pretegujejo na sončku in tekajo za manjšimi od sebe, kot pa da so cele dneve v kaki sobi. Mal preveč komplicirate ene...
Maya19 napisal/-a:Bubabiba kje sem pa napisala, da imam izkušnje s celim leglom? Prosim če mi citiraš tisti del. Na začetku sem napisala, da sem do zdaj imela 3 dudarčke doma(drugače sem občasno skrbela še za druge,vendar ne doma!) in da mi ne bi bil problem skrbeti za celo leglo. Pa teh treh muck nisem dobila iz zavetišča,ampak bomo mi prvo poskrbeli za nezaželjene mucke sosedov/znancev itd. in jih lepo postopoma jemali k sebi, če ne bomo našli primernega skrbnika. In sploh ne veš koliko živalim smo že našli lastnike! In mi ne bi bilo težko poskrbet še za celo leglo dudarčkov, ampak sej pravim, prvo bom poskrbela za živali tu na našem koncu ki nimajo doma in nič, potem bom pa jemala živali iz zavetišč. Tako da načeloma JA smo pripravljeni skrbeti za njih. In pa btw koliko dudarčkov si pa ti že imela doma?
Aja pa z zavetišči imam 'izkušnje' in poznam problematiko prostoživečih živali-ne v Ljubljani(ker Ljubljana ni center sveta), ampak v Mariboru, kjer živim in nevem kaj ima vse to zdaj veze s tem, ker o tem se jaz nisem 'kregala' s tabo. Če pa misliš, da se ne spoznam na to, ker ne zagovarjam sterilizacije že brejih mačk,pa je tvoj problem. Zame je to pač umor, tako kot je splav pri ljudeh umor. In se dobro zavedam, da nekateri na to ne gledate drugače, jaz pa pač gledam na to tako. In ker imam rada živali, ne bom nikoli zagovarjala odstranitev le teh.
Yazmeen napisal/-a:Res skoz speljuješ vodo na svoj mlin in kr pišeš neki, kar jst nism nikol omenla, še manj pa podpirala.
metuljčica* napisal/-a:Yazmeen napisal/-a:Res skoz speljuješ vodo na svoj mlin in kr pišeš neki, kar jst nism nikol omenla, še manj pa podpirala.
Zaradi tega sem jaz končala debato z njo nekaj strani nazaj v tej temi (čeprav si ona to potem razlaga, kot da človeku zmanjka argumentov - jih ne zmanjka, so samo bob ob steno).
In če purple pred 10 leti še ni slišala za kastracijo/sterilizacijo, to ne pomeni, da se še ni izvajala - mi smo dali našo mačko sterilizirati pred 15 leti!