Matura [Združena tema]

Od šolanja do uresničitve karierne poti.
Zaklenjeno
Uporabniški avatar
punkie_
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a punkie_ »

DOra. se mi zdi da Simona opravlja poklicno maturo in ta je drgačna od navadne. mi bomo na osnovnem nivoju vprašani obe knjigi, nekaj poezije in romantike in tega sranja, različne teme npr. Friends&Family, Food... pa kakšno slikco dobiš pa moreš govort o tem oz napeljat na kakšno znano temo ki ste jo obravnavali.. to tko je na naši šoli, verjetno se tud od gimnazije do gimnazije razlikuje.
drugače pa, kako to da šele zdej bereš knjige? vam prej ni bilo treba?
Uporabniški avatar
DOra.
Debatorica
Debatorica
Kraj: Maribor

Neprebrana objava Napisal/-a DOra. »

Ma ja sej smo jo mogli...ampak je nisn...Poslusala sn o tej knjigi, da sn si kr dost zapomnila..Zdaj pa mi je lazje, ko mam v glavi cist na svezo vse..

No, ko dobis slikco jo pol prekomentiras po svoje verjetno ne?...Jaz nvm s kaksno temo, ki smo jo jemali- da jo povezem, ker mi nismo nic jemali...ma sej pravim,...tasmotana profesorca..

Pa kaj je lahk od te romantike in poezije??

Jaz sn bla pred koncem vprasana in sn dobla 1. vpr : kisli dez, 2. vpr : kurenti na ptuju, 3. vpr: tulipani v amsterdamu (tu je bla kao fotka in odlomek in sn prekomentirala)
Uporabniški avatar
punkie_
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a punkie_ »

jah mi smo mel tko d je usak prpravu nastop na določeno temo. npr. kurente bi lahko povezala s Festivals&Celebrations... mi mamo neke povzetke narejene ker je pač prfoksa zahtevala da se to nardi. mamo eno kr dost zahtevno, pa velik hoče od nas, ampak nas je tud dobro prpravla.
če pač niste delal na tak način, potem tud ne more na maturi zahtevat tega od vas. itak vas ona sprašuje in ve kaj ste delal.
od poezije je ene par pesmic: How happy is the little stone, Sonnet 130.. pa še neki ne vem... sicer pa ne vem kako je glede tega, ker včasih je bla poezija samo na višjem... sam nm je prfoksa rekla, da bomo kr lepo vsi vprašani to... ne vem kaj je pol fora višjega nivoja :evil:

uglavnem... men se ne da učit za ustne in bom kr umrla :cry: šla bi h fantu in se cel dan valjala po postli in gledala tv in pozabla d še kr ni konc te pofukane mature :evil:
Uporabniški avatar
**SiMoN@**
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a **SiMoN@** »

Ja, jst delam POM, sej sem že napisala :D
Uporabniški avatar
DOra.
Debatorica
Debatorica

No sej POM ni ravno nekaj extra razlicna na ustnih...V pisnih se sam razlikuje..kolk sn pa jaz glede tem gledla pa ni ravno nekaj ful razlicna..tak kot pr ustnih..mogoce se sam malo vec zahteva, da poves..ampak ni bistvenih razlik...

Sicer pa sn bla odlicna vsa leta pa mi je te menda ostalo nekaj v glavi glede te smotane anglescine in jim bom znala te nekaj povedat...men je muka zarad matematike in slovenscine, ko se mi za nic na svetu ne da zravn spravit,,...cel dan sn za tem posranim compom pa na forumu pa gledam tv...rajs bi sla v mesto pa na pijace..ampak neeee te se men zdi, da gubim cajt..tak pa vsak cas mislim, da bom kaj naredla pa spet gre en dan, ko sn ga v luft spustla... :!:

Joo mi ze gre tud na zivce ta matura...celo leto z njo gnjavijo, zdaj pa jo mam ze res CIST prek glave...

Kak ste pa kaj na stvari s slovenscino in matko? Pa pr anglescini ste kaj napisali glede knjig,..pa ce ma kdo kake izpiske bi vas prosla...mi nismo nic skoro..cist sam osebe pa se to na bogo..sej pravim prtegjena profesorca.. :oops:
Uporabniški avatar
Anxious
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: Bela Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a Anxious »

Nam je profesorca dala spisek možnih vprašanj (3. je seveda odlomk iz bukve, 1. pa slika za opisat), ki obsegajo tisto kar smo jemali. Tega je kr dost (ene 3 listi lol) in pol stvari sploh ne vem da smo jemal. Kar se pa knjig tiče je naša profesorca glih tko gnila. CIOADITNT (haha to pač un pes) sploh nismo obravnavali ampak smo mogli neke slikce risat, skratka brezveze. Naša je itak ena mal posebna. Jo vprašaš zakaj se tuki uporabi past perfect pa ti reče ne vem, js delam po posluhu??! JA hvala ane.

Pesmice mamo pa mi:
- I`m nobody, the Lake Isle of Innisfree, Mad dogs and Englishmen, the old vicarage Grancesther, sonnet 18 od Shakespearja.....to mamo pač mi možno kot 2. vpr. drugi pa verjetno nimate?

Na višjem nivoju (ne vem če tut na osnovnem, mislim da ne) so pa tele pesmice:
- How happy is the little stone, Fire and ice, Stopping by the woods on a snowy evening, Sonnet 130, The daffodils.....to pa mislim da mamo vsi?

Joj js se nč ne učim, ful mam občutek da je že konc mature. Dream on baby.

Mato se bom js učila iz une zeleno-bele knjige, za slovo si bom pa kupla/kopirala književnost na maturi.
Uporabniški avatar
**SiMoN@**
Kofetarica
Kofetarica

Anxious napisal/-a: za slovo si bom pa kupla/kopirala književnost na maturi.

Mi smo pred koncem šolskega leta pisali test iz književnosti, in smo pač 2×pisali k smo prvo tko slabo, in da bomo pač drugič boljš pisali smo se vsi učili iz te knjige Književnost na maturi. in smo VSI še enkrat cveke pisali,in nas je nadrla kaj se gremo,od kje smo se učili, in je ona začela vpit na nas,kaj se učimo iz tega, da ti avtorji niso za nikamor, da to sploh ni nobena knjiga pa nevem kaj, in je ena rekle da če je pač knjiga na trgu, se prodaja že mora bit dobra, in jo je iz razreda vrgla :roll: Tko da se pri nas nobena ne upa iz te knjige učit, glede na to, kako je norela takrat :D
Uporabniški avatar
little bee
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a little bee »

ja to je tud nam slovarca rekla, da ta knjiga ni dobra. sam jst se nimam s kje drugje učit ... zapiskov mi 3/4 manjka, pa še tisto kar mam je bl tko tko. ne preostane mi druzga kokr da to knjigo uporablam. :roll:
Uporabniški avatar
**SiMoN@**
Kofetarica
Kofetarica

Nam je dala na 3 listih dela, katera moramo znat,pa vprašanja, tko da sem jst po tem nardeila vse odogovore..okol50 strani...pa se zdej iz tega učim, slovnico pa nevem od kje se bom :roll:
Uporabniški avatar
DOra.
Debatorica
Debatorica

Jazz mam izpiske na 100 straneh...pa ful dobro napisane..samo sn si jih nardila ze cez leto, ko sn se ucila za test in vprasevanja...

Slovnico nam je lepo na roko napisala zenska, ker nam je na koncu sfalilo casa pa nam je nardila se to..Samo naucit se se morn to knjizevnost pa bo.. :D Zdaj se grem pa vsak dan 10 vprasanj pa bo..zvečer pa malo knjige prebrat pa matematiko malo vsak dan oh joj :roll:
deborah
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: Kranj

Neprebrana objava Napisal/-a deborah »

js bi se pa zelo priporočala za kšne zapiske od slove. ma ker kej po zs za poslat? pretty please :)
Uporabniški avatar
DOra.
Debatorica
Debatorica

Jaz mam sicer nekaj malega od tretjega letnika,...ampak je to od kolegice in nevem kak je to napisano...

(ce hoces ti poslem pa mi na PP posli mail)

Drugace pa mam za sebe vse rocno napisano..ker sn si ze cel leto nardila in je blo malo vec casa za pocasno pisanje :D
Uporabniški avatar
**SiMoN@**
Kofetarica
Kofetarica

deborah napisal/-a:js bi se pa zelo priporočala za kšne zapiske od slove. ma ker kej po zs za poslat? pretty please :)

Če maš POM lahko jst pošljem, sm mail mi povej ;D
Uporabniški avatar
little bee
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a little bee »

mam eno vprašanje za tiste k delate splošno maturo:

a so pesmi pr angli tako na višjem kot na nižjem nivoju al so sam na višjem? zanima me zato, k man porfesorca ni nč rekla, da nej bi ble pesmi sam na višjem nivoju, mi je pa zadnč en frendica to rekla, tko da zdej čist nč ne vem... :?
Uporabniški avatar
Anxious
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: Bela Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a Anxious »

Mi smo dobili list z vprašanji pa tkole piše:

Basic level: Extracts from "The curious...." an "LBIA" on a lower level

Higher level: Extracts from "The curious inncident..." and "LBIA" on a higher level + poems:
How happy is the little stone, Fire and ice, Stopping by the woods on a snowy evening, Sonnet 130, The daffodils

Ne vem, mi mamo tko. Sicer če si višji nivo se itak morš naučit....

Mogoče še kdo ve :wink:
Zaklenjeno