Meni se je zdel bolj civilizirana in turistov polna sama Korčula. Plaž je več; spomnim se da smo mi hodili na eno mivkasto, in potem je v blizini obale en kamnit otoček, kjer se vsi sončijo kot nudisti

Lahko si sposodiš čolniče- da se prevažaš in veslaš sam, lahko pa tut vzameš njihovega vodiča; ampak brez veze hodit v agencijo, kjer ti poturijo enga zdolgočasenega mulca; rajši vzameš kakega domačina ki ponuja čolniče kje v bližini hotelov in apartmajev (je napol zastonj, pa še bolj zabavno pomojem

Mi smo šli z ribiško ladico na drugo stran otoka, na ladji pa je bil organiziran tut ribji piknik, enkrat smo si pa sposodili čoln in sami malo raziskovali obalo. Tut mesto se mi zdi zelo zanimivo za na sprehod zvečer...

3 leta nazaj sem bla v apartmaju na drugi starni Korčule- vela luka al kaj je?... Blo je zelo na samem, tam zdraven so skos vozili neke ribe tako da je vse skup oddajalo mal čuden vonj, od plaže smo pa imeli en betonski pomolček in par metrov kamenja... Pa 15 min z rolerji do 1.trgovine. Ampak je blo vseeno zabavno, ker je bla družba prava.

(zdej se ne spomnim točno, ampak meni se zdi da smo ravno na Korčuli šli gledat neke vitežke igre... In je vredno ogleda res...