Okey, dost o tem...tema je o 12 urnem delavniku.
*purple* napisal/-a:razna ekonomija, dela v pisarni, marketingi,prodaje, vodenje kakšnih lokalou,dela s strankami....Tukej pa resda skorej ne rabiš predhodnega šolanega znanja, ampak svojo iznajdljivost in svoje vrline.
*purple* napisal/-a:ej jst ne morm vedet kaj je ona dosegla, ampak govori pa v stilu kot da nekdo, ki je recimo tak kot jaz ne more.Pa mamo še ceu kup ostalih, pa šolane ljudi pa use, ki jim ne rata, ker se ne znajo znajdt.
najlažje je pa neki tumbat v stilu; "una k nima šole mi pa že ne bo govorila"...Ja khm, meni je marsikej uspelo in mi marskej bo, kar recimo tud vrstnikom ni.
In če se ti zdi, da delo prek študenta ne pomeni nič, potem prav.meni pač pomeni, da si naberem izkušnje, da se novih stvari naučim, da dobim delovne navade in da dobim dobre reference.In to lahko pomaga k stalni zaposlitvi precej.In verjamem, da je usak opd vas začel nekako tako, ne vem zakaj sedaj pljuvate po študentskih delih, medtem ko ste bili nekoč verjetno na istem?
ja, delo prek študenta res lahko dobi usak, ampak ne kakršnegakoli.Fiulat police grem lahko tud jst, ampak ker menim, da imam dovolj znanja,ambicije in želim nekaj več in bolje plačanega se bom za to tudi potegovala.nekdo drug bi obupal in bil zadovoljen, obenem pa jambral.
Kiny....nekej mam, nevem zakaj bi razlagala na forumu?
in res je to, kar je napisala julija....če nekaj želim, to dobim.In če bom nekaj želela, se bom temu primerno tudi potrudila in dokazala, da sem jaz tista delovna sila, ki jo oni iščejo!
Imam use, kar delodajalec želi.Res je, da sem učas mogoče preveč direktna in imam predolg jezik, kar tistega ki ne sprejema resnice moti in me je učas to stalo tudi kakšne službe, ampak useeno!Kot sm rekla, če me vržejo ven bo že z razlogom...Grem pa na boljeIn tako se držim in tako mi ratuje.in grem dejansko res vedno na bolje!Sliši se vam verjetno nedosegljivo,ampak ni, sam treba je imeti voljo pa se use da.
*purple* napisal/-a:orhideja,nevem kaj te tako skrbi moja šola?ti gre mogoče v nos, da mi ratuje tud brez šole.sicer se pa jst mojega "packanja" šole ne sramujem, ker sm na ta način spoznala veliko prekrasnih ljudi, preživela veliko prelepih trenutkou in se marsičesa naučila,predvsem pa nabrala ceu kup delounih izkušenj za naprej.tebe pa res ne rabi skrbet.vala za skrb, ampak res ne no
![]()
garsonjera, sej pravm, berisicer pa nism rekla, da te tako ali tako to nima kej za brigat?Al si mogoče fouš ker mi mami prmakne kakšen euro, tebi pa ne?
huh, tipična avtohtona slovenska foušija.nič drugega ne more bit, tko da prosim brez izgovoru
*purple* napisal/-a:*hox* napisal/-a:*purple* napisal/-a:orhideja,nevem kaj te tako skrbi moja šola?ti gre mogoče v nos, da mi ratuje tud brez šole.
Nočem bit nesramna, ampak za študentsko delo ponavadi ni treba met nevem kakšne šole. Če ti pa celo življenje rata tkole furat.. Pol pa vsaka ti čast.
šole verjetno ne, čeprav jih dost tudi to zahteva.
je treba pa imet sposobnosti, znanje in določene potrebne vrline za določeno delo.
in kot sm že rekla, lahko maš šolo pa nimaš nobene izkušnje in nobene delovne navade pa ti šola nč ne pomaga.
al pa obratno, pa ti nč ne pomaga če zahtevajo papir.
in tud brez šole sem dobila tri dost urdu ponudbe za stalno zaposlitev, pa sem jih zavrnila, ker trenutno nism pripravljena še delat za stalno.
matjazd napisal/-a:*purple* napisal/-a:orhideja,nevem kaj te tako skrbi moja šola?ti gre mogoče v nos, da mi ratuje tud brez šole.sicer se pa jst mojega "packanja" šole ne sramujem, ker sm na ta način spoznala veliko prekrasnih ljudi, preživela veliko prelepih trenutkou in se marsičesa naučila,predvsem pa nabrala ceu kup delounih izkušenj za naprej.tebe pa res ne rabi skrbet.vala za skrb, ampak res ne no
![]()
garsonjera, sej pravm, berisicer pa nism rekla, da te tako ali tako to nima kej za brigat?Al si mogoče fouš ker mi mami prmakne kakšen euro, tebi pa ne?
huh, tipična avtohtona slovenska foušija.nič drugega ne more bit, tko da prosim brez izgovoru
A si dobila občutek, da jo skrbiTebe bi morala skrbeti, glede na tvojo hvalisanje. Da ti ratuje brez šole
Niti ne, ker še nisi zaposlena? Študenta pa itak vsak najrajši vzame, ker z njim ni dosti stroškov. A redno zaposleni ne spoznavamo ljudi, ne preživljamo lepih trenutkov?
In kdo bo fovš nekomu, ki mu morajo pri teh letih starši primikati denarPonosen si lahko, če sam nekaj ustvariš ne pa tisto kar ti drugi in to celo v domači hiši a ne.
Ti si tipično zabit človek, ne pa Slovenska fovšija. Hvali se z 4,75 euri na uro, ko boš sama skrbela zase, za družino, hišo,...
In ko sem iskal službo mi ni delo preko študenta pomenilo nič, vsakega zanima samo minulo delo, ampak minulo delo kot redno zaposlenega, študentom itak običajno dajejo lažja, enostavna dela.
*purple* napisal/-a:razna ekonomija, dela v pisarni, marketingi,prodaje, vodenje kakšnih lokalou,dela s strankami....Tukej pa resda skorej ne rabiš predhodnega šolanega znanja, ampak svojo iznajdljivost in svoje vrline
*purple* napisal/-a:al pa recimo naša policija je dost jasen primer.želiš biti policaj, nardiš eno srednjo šolo, greš v tacen, se tam izšolaš kolikor je potrebno in postaneš policaj.Ali narediš varstvoslovni faks, greš v tacen in si policaj.v prvem primeru imaš veliko manj predznanja kot v drugem, pa si vseeno lahko policaj (ne vem če je še ta sistem, ampak vem da je blo tko).