Izpit za avto

Klepetalnica, info, humor in ogromno drugih zanimivih reči...
Zaklenjeno
Tamala_mrha
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a Tamala_mrha »

O geezus, še to nam poleg vseh (starih in mladih) podivjanih voznikov manjka, da bodo na cesto prihajali "novopečeni vozniki", ki niso obiskovali AŠ, ker je baje isto, če te uči fotr ali izučen inštruktor. Pa že.
~NIA~
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a ~NIA~ »

qqq
Zadnjič spremenil ~NIA~, dne 30. Nov. 2010 7:33, skupaj popravljeno 1 krat.
bubabiba
Kofetarica
Kofetarica
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a bubabiba »

*purple* a si kdaj pogledala kok je omejitev na parkirišču? In, če voziš v tretji si kar čez to omejitev veš...jaz sem rekla, da se ne smeš vozit po parkirišču, ne da ne smeš parkirat. Dve različni stvari.
In kdo je pa reku, da sta poligon in cesta isto..sej pravm da so na cesti še moteči dejavniki, torej ni isto ane..je pa res da sta oba placa iz asfalta, razen, če si ti mislila, da je poligon na osnovi makadama. In ne mi govorit, da je poligon bil tok zaseden, da se nisi mogla peljat po njem, predno takšne neumnosti blekneš pejt rajši preverit kok je to ogromen plac, 5 avtošol se kar porazgubi gor.
~NIA~
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Zadnjič spremenil ~NIA~, dne 30. Nov. 2010 7:33, skupaj popravljeno 1 krat.
bubabiba
Kofetarica
Kofetarica
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a bubabiba »

~NIA~ napisal/-a:
bubabiba napisal/-a:*purple* a si kdaj pogledala kok je omejitev na parkirišču? In, če voziš v tretji si kar čez to omejitev veš...

lahko da ma v tretji pa se pelje 10km/h pa skos ko hoče crknt stisne sklopko in spet spelje s tretjo (sej pr dizlnih se da)

ja in pri najboljši volji ne morem ugotovit kdo bi bil tok butast, da bi avto s te matru pa do delu? verjamem, da se da sem mela dizla v aš pa sem speljala enkrat po nesreči z drugo, pa je že takrat intruktor z očmi zraven zavijal, da avto kvarim s tem.
Tamala_mrha
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Nia, fora je v tem, da si ne morš izmišljevat kdo bi te učil vozit. Dost fotrov obstaja, ki ne vedo umirjeno vozit, ampak skozi vas peljejo dost preveč itd., v AŠ pa si inštr. ne morjo privoščit, da bi delali bedarije, ker bi jih drugače suspendirali. :wink: Za brezveze že ne obstajajo aš.
Uporabniški avatar
KiLLyKa
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a KiLLyKa »

~NIA~ :zustimm:
Jst sm tud prej po praznih parkiriščih speljevala pa po makedamu se vozila. Na cesti nism bla nikol, predn nism šla delat izpita, zato sm bla prvo uro mal živčna, ker se nikol nism srečala z nobenim avtom.
Me je pa inštruktor vse te osnove (menjavanje, žmigovci, speljevanje) učil isto kot kolega. Tko da s tem sm mela res samo 20min dela, da sva čez čist vse šla da je vidu da mi gre.
Nism nikogar ogrožala, nikjer ni blo žive duše, avta nism srečala nikol, ko sm s kolegom to počela tko da...
Najboljš, da nas zaprejo ker smo taki kriminalci :D

Pa menda ja ne mislte, da ji je fotr reku: tamala ti kr dej po gasu pa 150 gremooo :D
If you don't like me there's nothing I can do - NEWS FLASH BITCH, I don't live to please you.
~NIA~
Cosmopsiho
Cosmopsiho

wa.
Zadnjič spremenil ~NIA~, dne 30. Nov. 2010 7:32, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
lesnik
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a lesnik »

Živjo!Koliko približno stane izpit za avto?
Koliko približno časa ga delaš vse skupaj?
Pa lahko kej narediš prej in pol greš vozit?
Tamala_mrha
Cosmopsiho
Cosmopsiho

KiLLyKa napisal/-a:~NIA~ :zustimm:
Jst sm tud prej po praznih parkiriščih speljevala pa po makedamu se vozila. Na cesti nism bla nikol, predn nism šla delat izpita, zato sm bla prvo uro mal živčna, ker se nikol nism srečala z nobenim avtom.
Me je pa inštruktor vse te osnove (menjavanje, žmigovci, speljevanje) učil isto kot kolega. Tko da s tem sm mela res samo 20min dela, da sva čez čist vse šla da je vidu da mi gre.
Nism nikogar ogrožala, nikjer ni blo žive duše, avta nism srečala nikol, ko sm s kolegom to počela tko da...
Najboljš, da nas zaprejo ker smo taki kriminalci :D

Pa menda ja ne mislte, da ji je fotr reku: tamala ti kr dej po gasu pa 150 gremooo :D

Ja osnove (speljevanje pa to) je tudi meni pokazal fotr, ampak ona je govorila o tem, da ni potrebe po vožnji v aš, ker nas lahko vsega potrebnega nauči fotr. Valda da ni nič narobe, če ti doma pokažejo kakšne osnove, saj to verjetno večini, da na prvi uri v aš nisi živčen. :wink: Jaz sem drugače speljevala doma, enkrat pa je fotr nekam pelal in sva se na eni ravni cesti, kjer ni skoraj nikoli žive duše, presedla in sem malo vozila, da sem dobila filing. Ah kje je že to... :D
Uporabniški avatar
keepsake
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a keepsake »

Ona je govorila, da ni potrebe po poligonu, ne po avtošoli.... pomoje :gruebel: :D
I can''t wait! To look for bees, climb our trees, and carve our names in three inches deep
Tamala_mrha
Cosmopsiho
Cosmopsiho

^^ o tem je govorila:
~NIA~ napisal/-a:ampak sej, kje pa piše da znaš vozit glih tistkrat ko dobiš roza kartonček? lahko te nekdo drug (ilegalno) nauči bolje kot kakšen inštruktor? sej je vseen al te speljevanja pa menjavanja pa useh teh osnov uči fotr alpa plačan inštruktor - pr vseh avtih je isto (pač podobno), zato pač mene ne mot nihče, ki se vozi brez izpita, če se vozi zato, da se bo naučil vozit in ne da se bo delal frajerja

:wink: :D
Uporabniški avatar
*Sagitt*
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: Maribor

Neprebrana objava Napisal/-a *Sagitt* »

lesnik napisal/-a:Živjo!Koliko približno stane izpit za avto?
Koliko približno časa ga delaš vse skupaj?
Pa lahko kej narediš prej in pol greš vozit?

Stane tam okoli 1000 € če narediš vse v prvo .. ( no vsaj mene je tolko stalo)
hm delaš .. to je pa čist odvisno kako pogosto ti vozis itd.. jaz sem ga delala pol leta ..
Ja prej pa morš nardit prvo pomoć, pa zdravniškiga pa cpp ..
pol ko mas pa nevem nekaj ur se gres pa prijavis za društvene ..
pol pa itak že izpitna vožnja ..
:D
Some things end, some things begin and some things never change ..
Uporabniški avatar
Miss M.
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: Supernova Heights

Neprebrana objava Napisal/-a Miss M. »

^^ Sori, ampak moram popravt..
Koliko stane, je odvisno od vsakega posameznika, pa tud od vsake avtosole in njihovih cen. Kandidatovi stroski so: tecaj prve pomoci, tecaj cpp, zdravniski pregled, ure voznje, prijava na t.i. obcinske teste ('drustveni' se pisejo ob koncu cpp, republiski tud ne obstajajo) in prijava na glavno voznjo, pa seveda evidencni karton...
Vecinoma imajo avtosole na svojih spletnih straneh objavljene cenike storitev, tako da si pregledas zase najbolj primerne, mal poklices, ce majo kaksne akcije, popuste za studente oz. dijake, itd.
Kolk casa ga delas je tud odvisno od tega, kako dobro ti gre (prometni znaki, voznja...).. eni prej eni kasnej, tko kot povsod v zivljenju i guess. Ce pades na katerem od tecajev ali na glavni voznji, ce te na zdravniskem pregledu posljejo se k okulistu..itd. se spet lahko zavlece.

Pogoj, da lahko zacnes vozit je: veljavno zdravnisko spricevalo in opravljen tecaj cpp. Ce si polnoletna, se lahko TAKOJ prijavis na "obcinske" teste. Polnoletnost pa ni pogoj tudi za samo voznjo, tako da lahko ze zacnes vozit, pa vmes nardis teste (ce si relativno blizu polnoletnosti).

Upam, da je kaj bolj jasno... Pa ni lih kul, da eni dajejo tko napacne info... mislm, kr nekej na pamet strelat in zavajat folk.. Je ze vec koristi, da si tih :)
Uporabniški avatar
HuDoBa
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: Prekmurje

Neprebrana objava Napisal/-a HuDoBa »

^^pa če si iz prekmurja, boš plačala še uporabnino poligona :D
Zaklenjeno