Klepetalnica #115

Klepetalnica, info, humor in ogromno drugih zanimivih reči...
Odgovori
Uporabniški avatar
Ash.
Kofetarica
Kofetarica

Re: Klepetalnica #115

Neprebrana objava Napisal/-a Ash. »

Led Zeppelin napisal/-a:
Sicer pa, iskreno, povprečna Čehinja/Poljakinja je bolj čedna od Španke, to je dejstvo.

Ne to niti približno ni nikakršno dejstvo ... to je samo tvoje subjektivno mnenje. :wink:

To je tako kot, da bi rekel ... okus mlečne čokolade je, roko na srce, boljši od okusa črne čokolade.

Mogoče je boljši 90 % ljudem, kar pa še ne pomeni, da je v resnici boljši. Pač subjektivno mnenje in nič drugega.
But if thought corrupts language, language can also corrupt thought. (George Orwell)
Uporabniški avatar
slovenc79
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a slovenc79 »

Ananhas napisal/-a:Zgleda sem edina, ki je zgubila zanimanje za serijo po prvi sezoni. :D Mislim saj mi je bilo ok in sem jo hitro pogledala, samo sem bila potem ful zaposlena in sem mela premor, potem me pa sploh ni več potegnilo, da bi nadaljevala z gledanjem...

meni se tudi ne zdi tok ne vem kaj kot se govori o tem :P in težko je sledit, ker tok časa mine med sezonami.. je zelo kvalitetna serija in je fajn gledat, ampak sem pa že gledal boljše.
hej norci :)
Firestorm
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a Firestorm »

Meni se zdi, da je to ena tistih serij, na katere se moraš prav mentalno pripraviti, da jih boš pogledal (in ko enkrat začneš sezono in spet not padeš, lahko vse naenkrat pogledaš) in niso primerne za vsak dan, ker vsaj zame ne spadajo pod neko lahkotno obliko zabave in razvedrila.
Mi je pa ta serija ena boljših in ko knjige bereš ugotoviš, da je RR Martin res genij, ker toliko zgodb, karakterjev in zapletov, ki jih usklajuje... Meni se fuzla že pri samem branju, ne vem, kako on to dejansko izpelje.
Uporabniški avatar
Ash.
Kofetarica
Kofetarica

Meni je serija top in jo bom gledala do konca, kolikor sezon bodo pač posneli (pa se mi je drugače že velikokrat zgodilo, da me ni zanimala knjiga/film/serija, na katero je bilo norega pol sveta). Me pa tudi moti to, da je samo 10 delov in moraš potem čakati eno leto na novo sezono, vmes pa že vse pozabiš, kaj se je dogajalo. :?
But if thought corrupts language, language can also corrupt thought. (George Orwell)
Uporabniški avatar
Led Zeppelin
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a Led Zeppelin »

Budget GOTa je tako ogromen, in serija je tako tehnološko in logistično zahtevna da bi bilo več delov že cela umetnost.

Glejte Vikinge, kvaliteta je 90%, in ima dovolj delov, zanimive like, zgodovinsko vrednost, pač top serija.
Cause the sweetest kiss I ever got, is the one I've never tasted.
Firestorm
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a Firestorm »

Meni je všeč, da serija nima preveč delov, se mi zdi, da se kakšne serije ravno zaradi dolžine potem že naveličaš ali pa jo vlečejo tako dolgo, da kvaliteta totalno pade.
Se pa strinjam, da v enem letu res že pozabiš, kaj se je zgodilo in kdo je sploh kdo.

Vikingi so na moji must-watch listi že vsaj pol leta, pa še nisem imela priložnosti pogledat, ampak slišim same dobre stvari.
Uporabniški avatar
Ash.
Kofetarica
Kofetarica

To je res ... posnamejo 10 delov in so tej res v nulo napeti (po večini vsaj, je bil tudi že kakšen del dolgočasen, itak) A še vseeno bi lahko dodali vsak kakšna dva dela več. Ker 10 je res zelo malo in glede na število likov/zapletenost dogajanja pobrkaš vse skupaj, kaj šele, če od zadnjega dela serije mine eno leto.
Sarissima
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

Neprebrana objava Napisal/-a Sarissima »

Mene ful moti da so se tako oddaljili od knjige. V seriji mi je tudi zoprno, da ni nobenega ozadja razloženega, zakaj kdo kaj dela, niti namignejo ne, kakšne motive ima nekdo. Ker knjiga ti tudi ne da nobenih "spoilerjev" ampak te napeljuje na to da razmišljaš, zakaj se je nekdo odločil nekaj naredit.

Zakaj je serija popularna? Likable cast, v osnovi zanimiva štorija, stalno neka akcija, boobs'n'dragons.

Js tudi ne gledam več, mi je škoda živcev in časa, da bi se razburjala, da ni isto kot v knjigah :D. Večina moje klape tudi ne gleda več, razen ene kolegice, ki me vsak ponedeljek ogorčena pokliče in oznani kaj vse so spet spremenili :D.
...But because I saw you. Someone like me. Someone so scared that the only way you know how to handle things is by worrying your way through them. That's what you and I are. Worriers.
Uporabniški avatar
Led Zeppelin
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Evo, bom napisal nekaj serij ki bi jih vsak moral vsaj pobrskati, da najde nekaj zase:

1. Inbetweeners
2. Deutschland 83
3. Narcos
4. Arrested Development
5. Curb your Enthusiasm
6. Sopranos
7. Extras
8. Idiot Abroad
9. Master of none
10. Generation Kill
11. Firefly
12. Band of Brothers
13. The Pacific
14. Breaking bad
15, The Office
16. The Wire
17. Hannibal
18. Better Call Saul
19. Twin Peaks
20. Mad Men
21. Man in the high castle
22. Prison break sezona 1
23. Little Britain
24. House of cards
25. Vice HBO
26 Last week tonight
27. Das Boot
28. Freaks and Geeks
29. Rome
30. Blackadder
31. The thick of it
32. Spaced
33. Louie
34. Shameless
35. Vikings
36. Newsroom
37. Sons of Anarchy
28. Making a murderer

To je tko, malo na hitro napisano...zagotovo sem pozabil vsaj še ene 40 dobrih serij ki sem jih pogledal. V mini-serije in anime, ter dokumentarce se ne bom spuščal, za to so posebni seznami

Če bi lahko priporočal nekaj skritih zakladov iz tega seznama:

Inbetweeners
Deutschland 83
Firefly

Zdaj se spravljam na indie sceno na TV, javim ko pogledam naslednjih 100 serij :D.
Zadnjič spremenil Led Zeppelin, dne 27. Apr. 2016 9:34, skupaj popravljeno 1 krat.
Ananhas
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a Ananhas »

Kje najdete čas? :D
Uporabniški avatar
Led Zeppelin
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Jaz sem začel gledati pri 14ih, to pomeni 12 let...na vlaku gledam serije, to je eno uro na dan, na ostalih prevoznih sredstvih berem, deževni dnevi...

Se nabere :D, eni ogromno berejo, jaz pač gledam ogromno kvalitete.
Uporabniški avatar
haley
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a haley »

Ananhas napisal/-a:Kje najdete čas? :D

To se tudi jaz sprašujem večkrat, ko mi kdo pove da naenkrat spremlja 2545 serij. :D :)
Uporabniški avatar
emanuela
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

Neprebrana objava Napisal/-a emanuela »

Pa res, meni trenutno ne uspe spremljati niti dveh, kaj šele xy serij.
P.S. Sem edina, ki ni pogledala niti enega dela Igre prestolov? Pa ga niti ne mislim :)
The world is as you are.
Uporabniški avatar
haley
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a haley »

^^Ne, nisi edina. :wink:
Uporabniški avatar
Led Zeppelin
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Vsak človek ima neke stvari da zabija čas, nekdo gleda pa tiste bedarije na TLCju, ali visi na kavah.

Pri GOTu je tako, velika večina ljudi ga gleda, potem pa imaš procent ljudi ki ga ne gleda zato ker ga večina ljudi gleda.

Ni nuja, je pa dobra zabava...samo to, 10 ur na leto, vau :D.
Odgovori