Zakaj fante privlačijo mlajša dekleta?
Dejstvo je, da je ful ful lazje dobit zenske, ki so precej mlajse, ker imas ogromno statusno prednost pred njimi(v kolikor si vsaj priblizno na nivoju).
Zato je ta varianta gotovo zanimiva za tipe, ki v tem niso prevec spretni in rabijo vsako prednost ki jo lahko dobijo.
Kar ocitno veliko ljudi ne razume je da je ta pojav moralno povsem nevtralen. Tukaj se ene zgrazajo, ces da nekateri to izrabljajo za nategni&pobegni na mladoletnicah, druge pravijo, da imajo dolgo zvezo s precej starejsim tipom. Ubistvu imajo oboji prav. Namrec to, da je precej lazje osvojit mlajso zensko je samo orodje, kot lopata, in je moralno nevtralno. Rezultat uporabe orodja je odvisen od morale cloveka, ki ga uporablja, lahko kresne nekoga po glavi z njo(torej izkoristi kako mladoletnico), lahko pa naredi kaj konstruktivnega.
Zato je ta varianta gotovo zanimiva za tipe, ki v tem niso prevec spretni in rabijo vsako prednost ki jo lahko dobijo.
Kar ocitno veliko ljudi ne razume je da je ta pojav moralno povsem nevtralen. Tukaj se ene zgrazajo, ces da nekateri to izrabljajo za nategni&pobegni na mladoletnicah, druge pravijo, da imajo dolgo zvezo s precej starejsim tipom. Ubistvu imajo oboji prav. Namrec to, da je precej lazje osvojit mlajso zensko je samo orodje, kot lopata, in je moralno nevtralno. Rezultat uporabe orodja je odvisen od morale cloveka, ki ga uporablja, lahko kresne nekoga po glavi z njo(torej izkoristi kako mladoletnico), lahko pa naredi kaj konstruktivnega.
Men and women agree on one thing: they both distrust women.
-
- Cosmopsiho
MilkyWay napisal/-a:ryu10kyu napisal/-a:Malo si poglej morda film sex and the city kot primer...kolikor sem ženske poslušal se jim zdi tak način življenja normalen in vsakdanji.
![]()
Kšne kure so tko rekle?
Ja, bistvo življenja je šoping, kofečkanje in sex!
Ne vem sicer kaj ima Seks v mestu skupnega s to temo, ampak dobro... Za nas tak način življenja res ni normalen oz. vsakdanji, zdi se nam celo, da ne obstaja. Če pa bi se znašli v Velikem jabolku in videli kakšen tempo ter način življenja vlada tam... bi se pošteno ušteli, da tak način življenja ni vsakdanji. Tisti (in takšnih v NY ni malo), ki imajo polno rit vsega, sploh kakšne ženske, ki imajo oženjene bogatune, pač nimajo cele dneve nič za delat in jim je v življenju edini cilj imeti polno omaro Manolovih in Miu Miu čeveljcev ter pregrešno dragih oblek. Ne morete enačiti način življenja tam in tu.

Če pa se vrnemo k bistvu teme... Meni je smešno videti 18-letnico z 28-letnikom recimo. Ne predstavljam si kaj se pogovarjata in kako takšna zveza funkcionira. Kaj je gonilo le-te? Tip ima službo (če jo seveda ima) že cca. 4 ali 5 let, če ni študiral, potem še dlje, ona pa je še srednješolka, ki razmišlja na kateri fax bi se vpisala. Kako lahko takšna zveza laufa, mi ne bo nikoli jasno... Ko sta skupaj v družbi, si ne predstavljam kako se ona vklopi med njegove prijatelje, ki so morda celo starejši od njega, torej od nje več kot 10 let. In kaj on počne v družbi srednješolk, katerih edini cilj (vsaj pri večini) je, da se napijejo in so le še privid samih sebe? Hmm.

Zakaj pa si ti tko prepričana, da zarad razlike nimata dva kkšne konkretne teme za pogovor ? Mislim, da če nisi bla v zvezi z 5 in več let starejšim, si najbrž ne predstauljaš, da ni use črno in belo.
Iz mojih izkušenj ti pritrdim, da se je težko vklopit v družbo starejših ljudi-njegovih kolegov. Jz se lahko z Mojim zafrkavam s čist otročjimi forami, sam use se mi zdi, da te fore pr njegovih kolegih ne bi palle in tko sm raj tiho in razmišljam kaj da rečem, da ne bom izpadla kot da mam 3 leta.
Iz mojih izkušenj ti pritrdim, da se je težko vklopit v družbo starejših ljudi-njegovih kolegov. Jz se lahko z Mojim zafrkavam s čist otročjimi forami, sam use se mi zdi, da te fore pr njegovih kolegih ne bi palle in tko sm raj tiho in razmišljam kaj da rečem, da ne bom izpadla kot da mam 3 leta.
...Voli me iz inata
voli me bez ostatka
voli me bilo gde sam
bas takvu kakva jesam
Voli me kad me nema
voli me pored svega
voli me kad ni jedan
bas razlog za to nemas...
voli me bez ostatka
voli me bilo gde sam
bas takvu kakva jesam
Voli me kad me nema
voli me pored svega
voli me kad ni jedan
-
- Cosmopsiho
Brez zamere, ampak meni pač to ne gre skupaj. Mogoče si se ti našla v tem primeru ali pa tudi ne, jaz pač ne zagovarjam zvez s tolikšno razliko v letih. Največja razlika v letih med mano in enim mojim bivšim je bila 5 let, pa sem na začetku mislila, da nama bo šlo, potem pa sem videla, da takšna zveza enostavno nima prihodnosti. Sicer so me njegovi domači in kolegi lepo sprejeli, ampak jaz osebno se tam nisem dobro počutila in imela občutek, da ne spadam tja. Potem sem bila skupaj z enim 4 leta starejšim, pa je zaradi njegovega obnašanja pa tudi videza bila čisto druga zgodba - občutek sem imela, da sva istih let (razšla sva se iz drugih razlogov). Meni osebno je pač smešno videt par, ki ima 10 let razlike v letih. Že pri moji sestri mi je to čudno, čeprav je ona že krepko čez 20 let stara, njen fant pa 10 let starejši od nje. Razlika sicer sploh ni tako opazna kot pri parih, kjer je punca še najstnica, tip pa že izkušen in starejši, ampak vseeno. 

- supeLLka**
- Komunikatorka
- Kraj: MB ;3
Tamala_mrha: Mislm da nima lih neke blazne veze, če je tip 4 ali pa 5 let starejši. Pa sej je praktrično isto. Lahko je tip pri 30 čist neresen, pa punca pri 20 resna, ne moreš posploševat.
Js sm bla pri 18 z 7 let starejšim, zdej (pri 21) pa z 10 let starejšim.
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
-
- Cosmopsiho
*mala* napisal/-a:Tamala_mrha: Mislm da nima lih neke blazne veze, če je tip 4 ali pa 5 let starejši. Pa sej je praktrično isto. Lahko je tip pri 30 čist neresen, pa punca pri 20 resna, ne moreš posploševat.
Pa saj za moja bivša nisem napisala, da je 4 leta v starosti še vredu, 5 pa več ne. Nisi me razumela. Napisala sem, da sta bila skoraj isto stara, pa se je poznala razlika v zrelosti. In tudi nikjer nisem posploševala glede starosti.

Zadnjič spremenil Tamala_mrha, dne 29. Dec. 2008 18:17, skupaj popravljeno 1 krat.
Tamala_mrha napisal/-a:Razlika sicer sploh ni tako opazna kot pri parih, kjer je punca še najstnica, tip pa že izkušen in starejši, ampak vseeno.
Razlika ni vidna nikjer, če je očitno ne iščeš. Ko sva z Mojim začela sm jih mela malo do 16, Moj pa 20. Nekdo, ki naju ne pozna, bi definitivno meni prisodu več let kot jih mam-zarad starejšega izgleda in obnašanja (ok, vem, da ste zdej usi pomislni na moje konstantno jokanje, ampak ko se gre za NEčustvene situacije, ki niso povezane z mojo zvezo, sm zlo odrasla in odgovorna). Ljudje so se že čudli, ko sva povedala, da sva tolko let narazen, ker razlike ubistvu skorej ni.
Mogoče sm pa to samo jaz in moja zveza- takšen primer.

...Voli me iz inata
voli me bez ostatka
voli me bilo gde sam
bas takvu kakva jesam
Voli me kad me nema
voli me pored svega
voli me kad ni jedan
voli me bez ostatka
voli me bilo gde sam
bas takvu kakva jesam
Voli me kad me nema
voli me pored svega
voli me kad ni jedan
-
- Cosmopsiho
Tamala_mrha napisal/-a:Tukaj je bolj kot ne govora o večjih starostnih razlikah, 10 let npr. in več.
Aja ? Sm mela občutek, da pišeš o razliki do 5 let- glede na tvoje poste.

...Voli me iz inata
voli me bez ostatka
voli me bilo gde sam
bas takvu kakva jesam
Voli me kad me nema
voli me pored svega
voli me kad ni jedan
voli me bez ostatka
voli me bilo gde sam
bas takvu kakva jesam
Voli me kad me nema
voli me pored svega
voli me kad ni jedan
-
- Cosmopsiho
p!ka napisal/-a:Tamala_mrha napisal/-a:Tukaj je bolj kot ne govora o večjih starostnih razlikah, 10 let npr. in več.
Aja ? Sm mela občutek, da pišeš o razliki do 5 let- glede na tvoje poste.
Odgovorila sem ti na tole:
p!ka napisal/-a: Mislim, da če nisi bla v zvezi z 5 in več let starejšim, si najbrž ne predstauljaš, da ni use črno in belo.
ker si mislila, da ne govorim iz lastnih izkušenj.

Da je tema o večjih starostnih razlikah kot je 4 leta (v vajinem primeru), pa sem napisala zato, ker si mislila, da takšne zveze smatram kot zveze z veliko starostno razliko. Sodeč po tem kar si napisala:
Ljudje so se že čudli, ko sva povedala, da sva tolko let narazen, ker razlike ubistvu skorej ni.
Mogoče sm pa to samo jaz in moja zveza- takšen primer.
Nihče ni rekel, da je zveza, v kateri je 4 leta starostne razlike med partnerjema, obsojena na propad. Še za 10 let razlike (vsaj jaz) nisem napisala, da takšna zveza ne more funkcionirat, napisala sem samo, da si sebe ne predstavljam v takšni zvezi, ker si ne predstavljam kaj bi se lahko pogovarjala z (denimo) 10 ali več let starejšim partnerjem. Da pa se takšne zveze lahko obnesejo, pa sta dokaz npr. moja sestra in njen fant, ki sta že dolgo skupaj (ampak kot pravim sta že oba starejša kot primeri, ki jih beremo tukaj: 15-letnica in 25-letnik recimo). Če pa ti smatraš, da so že 4 leta v zvezi starostna razlika, ki spada pod "tavečje", potem tudi prav. Jaz v glavnem nisem pisala za tvoj primer, dokler nisi napisala replike na moj post v smislu kot da se sama najdeš v mojih besedah.

1. Nej te popravim: 5 let razlike
2. Mogoče sm površno brala tvoje poste, ampak dobila sm filing, da pišeš v smislu, da se ob malo večjih letnih ralikah dva preprosto nimasta kej pogovarjat in da takšne zveze nimajo neke bajne prihodnosti. In ne, ne mislim, da je letelo name. Sebe sm dala za primer, da bi pač povedala, da ni res, da si nek redno zaposlen fant nima kej pogovarjat s svojo tolkointolko mlajšo punco.

2. Mogoče sm površno brala tvoje poste, ampak dobila sm filing, da pišeš v smislu, da se ob malo večjih letnih ralikah dva preprosto nimasta kej pogovarjat in da takšne zveze nimajo neke bajne prihodnosti. In ne, ne mislim, da je letelo name. Sebe sm dala za primer, da bi pač povedala, da ni res, da si nek redno zaposlen fant nima kej pogovarjat s svojo tolkointolko mlajšo punco.
...Voli me iz inata
voli me bez ostatka
voli me bilo gde sam
bas takvu kakva jesam
Voli me kad me nema
voli me pored svega
voli me kad ni jedan
voli me bez ostatka
voli me bilo gde sam
bas takvu kakva jesam
Voli me kad me nema
voli me pored svega
voli me kad ni jedan
-
- Cosmopsiho
Lej p!ka, ne samo, da si dobila tak filing, saj to tudi dejansko že ves čas mislim in to sem tudi parkrat napisala.
Takšno je pač moje stališče, verjamem pa, da se najdejo posamezniki, ki se s svojim x let starejšim partnerjem super ujamejo in si berejo misli ter dopolnjujejo stavke. Jaz osebno imam pač tak občutek, da se v zvezi z nekom, ki je od mene starejši več kot 6 let recimo, ne bi imela z njim kaj za pogovarjat.

Mah tuki res ne mormo posploševat, ker smo si ljudje različni. Eni so ˝odrasli˝ že pri 20-tih, spet drugi so pa še pri +30 pravi otročaji.
Mam sodelovca, ki je star 27 let in mi je reku, da on sebe enostavno ne vidi z enako staro punco kot on, ker se mu zdi da ne bi mela skupnih točk; pa po njegovih besedah so 27-letnice že use zamorjene, itd..In zato ma on punco staro 20 let, s katero se ful razumeta, skupi zganjata razne stvari pa tko.
Tud zanč me je na fb dodal en tip, jst sm ga iz ferbca dodala ampak ko sem vidla da ma hčerkico(punce mislm da ne) pa kok je str sm ga tud zbrisala. Bil je sicer čist prjazen pa tko, nč vsiljiv. Sam pač ko sem mu napisala en zs, mi je napisu da je star 31 let ampak da se počuti star 20 let;pa da ga še žura itd...Seprav si bo tud punco isku mlajšo.
Mam sodelovca, ki je star 27 let in mi je reku, da on sebe enostavno ne vidi z enako staro punco kot on, ker se mu zdi da ne bi mela skupnih točk; pa po njegovih besedah so 27-letnice že use zamorjene, itd..In zato ma on punco staro 20 let, s katero se ful razumeta, skupi zganjata razne stvari pa tko.
Tud zanč me je na fb dodal en tip, jst sm ga iz ferbca dodala ampak ko sem vidla da ma hčerkico(punce mislm da ne) pa kok je str sm ga tud zbrisala. Bil je sicer čist prjazen pa tko, nč vsiljiv. Sam pač ko sem mu napisala en zs, mi je napisu da je star 31 let ampak da se počuti star 20 let;pa da ga še žura itd...Seprav si bo tud punco isku mlajšo.