In moj ata tudi zmeraj benti nad direktorji.. nadrejenimi. Nekaj časa je bil nek nadzornik.. al nekaj.. Njegova služba je bila težit delavcem, jim nalagati delo. No.. in je bil premalo strog, pa spet popravlja stroje. Plača je ista, le položaj je bil prej višji. Z višjim položajem uživaš večje spoštovanje, maš večjo možnost napredovanja itd. Nekako si s takim razmišljanjem lahko tudi škoduješ.
Direktor ima več skrbi, izgubi več živcev kot pa delavec, ki se hahlja na malici in razmišlja, da bi jo podaljšal oz. da bi med malico malo balinal (tam nekje zraven strojev, v firmi torej)! lol ej.
Drgač pa moj brat je navaden delavec, ker ga ne šola ne nič ne zanima, dobro ženske pa še kaj povezano ga zanimajo.
On ima zelo preprosto, lahko delo, ki pa je strupeno. On o tem sploh ne razmišlja.. pač mu je simpl. Kul mu je. Denarja pa itak ni nikoli zadosti.
Jochie napisal/-a:ampak...če bo bolgar delal za 400€, ima slovenec možnost, da se izobražuje ob delu...
Aja.. zdaj bodo pa Bolgari pa Makedonci ubogi delavci, manj vredni ipd. (prej so bili kot taki aktualni 'bosanci')?
Nekateri imajo, imate možnost, mnogi med Makedonci, Bolgari.. je res nimajo.
Jaz mislim, da bi morali biti nadrejeni in 'podrejeni' bolj povezani, pa ne samo službeno.. Nekako bi morali graditi na vsaj približni enakovrednosti, spoštovanju vsakega dela (naj bo to čiščenje, pletenje, šivanje al pa strežba)..
V nekaterih manjših podjetjih to funkcionira in ravno zaradi tega so uspešna, medtem ko so v enem velikem podjetju take razlike med delavci in šefi kot med sužnji in veleposestniki nekoč. Najbolj me moti ta vzvišen odnos šefov, strahospoštovanje s strani delavcev: Oni res znajo, mi smo pa preveč zabiti. Ena delavka mi je rekla.. js sm preveč zabita, da bi nekaj razumela.. ?? whatever. Itak se mi zdi, da smo vsi že zašli s teme.