Horus napisal/-a:Dej dej. Če se 10 študentk zbere in pisno pritoži dekanu fakultete in rektorju univerze, bo profesor letel na disciplinsko tako hitro, da bo prebil zvočni zid. Če pa tako ne rata, pa se gre v medije. Ampak seveda. Je lažje poiskati razlog, zakaj tega ne bi naredili in potem jamrati, kako te diskriminirajo.
Temu pa pritrdim. Ko je bila žena na filo faksu, je tam "učila" neka profesorica, ki je imela prav neverjetne izgrede. Primeri:
- Na začetku ustnega izpita je povedala, da je danes pojedla samo solato, in da naj se je čuvajo. Vsi so padli.
- Nekaterih osebno ne mara, do diplome jim je manjkal le še njen izpit, in so tudi iz tujine že desetletje hodile k njej vsako leto, da jih je vrgla. Z besedami: "Pa daj odnehaj že! Saj vidiš, da mi nisi všeč, in te ne bom nikoli spustila."
- Redki fantje na izpitih niso imeli nikakršnih težav in so presurfali študij brez vsakega znanja.
- Če je prišla na izpit kakšna oblečena v kaj, kar ji ni bilo všeč - npr. v kaj rdečega, ali kar je kazalo na boljšo postavo, kot je njena - je profesorica to jasno povedala. Sledil je padec na izpitu.
- Da si kot ženska imel šanso izpit sploh naredit, je bilo treba recitirati, kar je na predavanjih povedala, dobesedno. Alternativna ubesedenja so pomenila neuspešen izpit. Svoja izpitna vprašanja je ubesedila v smislu: "No, povej, kaj mi ni všeč na XXX."
Skratka: poden od podna. Katastrofalna ženska. Ampak ta profesorica je bila hkrati vodja katedre. Puncam se je torej zdelo, da se nimajo kam pritožiti.
Ko sem vse to slišal, sem nebodigalen to vse povedal eni novinarki, ki je bila nad štorijo navdušena in bi takoj organizirala, da bi ta groza prišla v javnost. Odziv študentk? Rep med noge. Preveč jih je bilo strah se izpostavljati.
Jah, če je folk strah se "izpostavljati", ko se jim godijo takšne krivice, in samo še naprej hodijo na takšna predavanja in izpite, potem pa res ni čudno, da se ta katastrofa kar ne neha. Toleranca je vir večine trpljenja!