Moja nenavadna ljubezenska zgodba
nanamiša, čisto konkretno. Jaz delam od 8 do 5, moj fant tudi (poleti bo pa še več verjetno).
A boš sama zračunala, kako dolgo bodo najini morebitni bodoči otroci v vrtcu, a mi boš na besedo verjela, da ne dosti manj kot 10 ur. Tu niso všteta nepredvidena, ampak v najinih poklicih neizogibna ostajanja v službi preko delovnega časa.
A boš sama zračunala, kako dolgo bodo najini morebitni bodoči otroci v vrtcu, a mi boš na besedo verjela, da ne dosti manj kot 10 ur. Tu niso všteta nepredvidena, ampak v najinih poklicih neizogibna ostajanja v službi preko delovnega časa.
- delusional
- Cosmopsiho
punkie_ napisal/-a:kaj je to drugega kot deljenje stroškov?
Jaz sem rekla, da ne deliva stroškov na pol in da ne gledava na to, če en mesec slučajno eden od naju prispeva več denarja, ker nama je za to vseeno. Ne računava konec meseca koliko je naju vse skupaj prišlo in koliko mora vsak od naju dati da bo pol pol. Torej plačujeva tako, kot bi bil moj in njegov denar skupen. In glede na skupek denarja računava koliko si lahko privoščima poleg položnic.
Fantje ne pozabite, ženske so nemočne le tako dolgo, dokler se jim ne posuši lak za nohte. 

- delusional
- Cosmopsiho
ja jaz tudi mislim podobno kot julija. pa tudi ni nujno da ko je enkrat zenska gospodinja da nikoli vec ne bo delala. pa tudi za dom je treba skrbet, če mas otroke jih vzgajat in vodit... ce ima nekdo ze sam zadosti place in si drugi niti ne želi delat in še treba mu ni zakaj potem ne bi ostal doma? folk se ful neki obremenjuje s tem dnarjem prav omg.
Thanks to denial, I'm immortal!
Jah tko je. Sej ima marsikdo takšen delovni čas. Pol je pač odvisno al si želiš, da je otrok tako dolgo v vrtcu al nimaš otrok al pa menjaš službo.
Mogoče v prihodnosti menjaš službo al pa tipa.
Sicer pa tko čist mimgrede, če imaš otroka, prvo leto si doma, potem pa lahko delaš ( ne vem kako dolgo) na 4 ure
Sicer pa tko čist mimgrede, če imaš otroka, prvo leto si doma, potem pa lahko delaš ( ne vem kako dolgo) na 4 ure

Fantje ne pozabite, ženske so nemočne le tako dolgo, dokler se jim ne posuši lak za nohte. 

jullia_ napisal/-a:nanamiša, čisto konkretno. Jaz delam od 8 do 5, moj fant tudi (poleti bo pa še več verjetno).
Kolikor vem (saj pri nas) vrtci niso niti odprti tako dolgo.
Breakfast is my religion! (The Mask)
Rollin #2 napisal/-a:ja jaz tudi mislim podobno kot julija. pa tudi ni nujno da ko je enkrat zenska gospodinja da nikoli vec ne bo delala. pa tudi za dom je treba skrbet, če mas otroke jih vzgajat in vodit... ce ima nekdo ze sam zadosti place in si drugi niti ne želi delat in še treba mu ni zakaj potem ne bi ostal doma? folk se ful neki obremenjuje s tem dnarjem prav omg.
Pa sploh ne z denarjem, ampak z neko kvazipravičnostjo. Pri razmerju dohodkov, ko eden zasluži trikratnik ali celo več plače drugega, itak ne moremo govorit o pravični porazdelitvi finančnega bremena. V vsakem primeru eden plačuje v glavnem vse, drugi pa dela za bencin in čike (karikiram).
Ampak ta drugi (v večini primerov je to ženska), kljub temu mora hodit v službo, ker je drugače kao parazit. A tako pa ni, zaradi tega svojega minimalca, ki ga prinese domov?
Ne zdaj vlečt iz mojih postov stvari, ki jih nisem napisala.
Niti slučajno nisem proti izobraževanju in/ali zpaoslovanju žensk.
Seveda se da folgat tudi v primeru, da sta oba partnerja v službi.
V številnih primerih sploh ni mogoče, da bi eden ostal doma, ker drugi enostavno ne zasluži dovolj.
...
Moja poanta je v tem, da je takšna delitev vlog v določenih primerih popolnoma smiselna in ok in da nehajte širit neke absolutne resnice o tem, kako mora ženska na vsak način delat, ker je drugače prostitutka.
nanamiša napisal/-a:Jah tko je. Sej ima marsikdo takšen delovni čas. Pol je pač odvisno al si želiš, da je otrok tako dolgo v vrtcu al nimaš otrok al pa menjaš službo.
Od vseh teh opcij pride pri meni v poštev samo menjava tipa

Nisem se zajebavala s faksom zato, da bom potem delala polovični delovni čas nekje v javni upravi, hvala lepa.
- delusional
- Cosmopsiho
claire najprej reče, da ima 3 službe, potem pa prizna, da nima 3 službe na dan, ampak vse 3 občasno.
potem reče, da sexa 3krat vsak dan in da naj se vsi požremo od foušarije, ni pa priznala, da ni to ravno vsak dan.
zdaj reče, da ima stanovanje, vednar noče povedat kje, in da je za to stanovanje našparala, ker nima avta in da je se pravi to stanovanje v vrednosti enega avta - pa tudi če je avto vreden 30.000 eur, ne vem kakšno stanovanje naj bi to bilo in kje.
nanamiša, štajerka s stanovanjem v lj. od kje denar?
in julija, ti boga reva, nekaterim ženskam uspeva imet oz. skrbet za otroka brez moškega in hodit v službo.
potem reče, da sexa 3krat vsak dan in da naj se vsi požremo od foušarije, ni pa priznala, da ni to ravno vsak dan.
zdaj reče, da ima stanovanje, vednar noče povedat kje, in da je za to stanovanje našparala, ker nima avta in da je se pravi to stanovanje v vrednosti enega avta - pa tudi če je avto vreden 30.000 eur, ne vem kakšno stanovanje naj bi to bilo in kje.
nanamiša, štajerka s stanovanjem v lj. od kje denar?
in julija, ti boga reva, nekaterim ženskam uspeva imet oz. skrbet za otroka brez moškega in hodit v službo.