Nekaj časa nazaj sem jo prakticirala 1 mesec in izgubila 5kg, veliko sem grešila, tako da zdaj pa zares spet štartam in more da mi rata!:D
pa seveda velik športanja zraven


Tearjerker napisal/-a:Mene pa zanima, a je bolj zdravo/kalorično solato pripavit z oljem (bučno/solatnio/olivno) in kisom ali jogurtovim prelivom? Jaz si jogurtov preliv pripavim iz treh žlic jogurta, male žličke kisle smetane, nasekljanega peteršilja, soli in popra ter par kapljic olivnega olja.
Nimam namreč pojma koliko kalorij naneseta olje in kis, imam pa tendenco da dam obojega kar veliko na solato....

Aloha napisal/-a:Olje, če uporabljaš recimo oliuno, usebuje zdrave, telesu potrebne maščobe, kis pa pomaga pri topljenju ta slabih (tko mal po kmečk povedan).
Kalorična vrednost olja je visoka, ampak glede na količino, k ga dodaš solati, številka ni več tko vrtoglava (usaj jst ga uporabljam res minimalno, učas bučno, učas oliuno, komot lahko tut brez), kis ma pa zanemarljivo mau kalorij.
In bolj stremim, da bi se tega odvadila (ker načeloma nisem nek jaki kruhožer, ko se pa na to spravim, pa padejo kamot trije kosi), zato sem prešla na zelenjava+jogurtov preliv, pa kakšen prepečenec poleg.
in jo je uspeu zreducirat resnično na minimum (kaj se zdej dogaja, pomanjkanje -dobrih- maščob se mi začenja poznat
), kis pa z mami skor masouno kupujeva, kr ga jst kr zlivam u solato (mora bit prijetno kisla). Pr men solata nikol ne plava, usen pa na konc ostane mešanica kisa, začimb in soka zelenjave, zato nagnem skledo in zadevo spijem.



