Hujšanje

Za dušo in telo.
Odgovori
OrangeLady
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a OrangeLady »

Jaz sem se odločila da grem s ponedeljkom na ločevalno dieto:D
Nekaj časa nazaj sem jo prakticirala 1 mesec in izgubila 5kg, veliko sem grešila, tako da zdaj pa zares spet štartam in more da mi rata!:D
pa seveda velik športanja zraven :)
Aloha
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: Havajsko otočje

Neprebrana objava Napisal/-a Aloha »

Tearjerker napisal/-a:Mene pa zanima, a je bolj zdravo/kalorično solato pripavit z oljem (bučno/solatnio/olivno) in kisom ali jogurtovim prelivom? Jaz si jogurtov preliv pripavim iz treh žlic jogurta, male žličke kisle smetane, nasekljanega peteršilja, soli in popra ter par kapljic olivnega olja.

Nimam namreč pojma koliko kalorij naneseta olje in kis, imam pa tendenco da dam obojega kar veliko na solato.... :roll:

Olje, če uporabljaš recimo oliuno, usebuje zdrave, telesu potrebne maščobe, kis pa pomaga pri topljenju ta slabih (tko mal po kmečk povedan).

Kalorična vrednost olja je visoka, ampak glede na količino, k ga dodaš solati, številka ni več tko vrtoglava (usaj jst ga uporabljam res minimalno, učas bučno, učas oliuno, komot lahko tut brez), kis ma pa zanemarljivo mau kalorij.
Smell the warm and salty air... see a wave reflect a beam... stop and find a pretty shell... make it real your summer dream...
Uporabniški avatar
Tearjerker
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a Tearjerker »

Aloha napisal/-a:Olje, če uporabljaš recimo oliuno, usebuje zdrave, telesu potrebne maščobe, kis pa pomaga pri topljenju ta slabih (tko mal po kmečk povedan).

Kalorična vrednost olja je visoka, ampak glede na količino, k ga dodaš solati, številka ni več tko vrtoglava (usaj jst ga uporabljam res minimalno, učas bučno, učas oliuno, komot lahko tut brez), kis ma pa zanemarljivo mau kalorij.

Ja, to o M, MK itd, topljenju vem. Pri meni je bolj problem to, da jaz dam pa res ful olja in esiha gor (ne vem, tak ene 5 ta vlkih žlic vsakega, pa ponavadi za olje uporabim pretežno bučno, pa za vzorec olvinega) in potem seveda še veselo pomakam kruh noter. Stara navadna, železna srajca. :roll: In bolj stremim, da bi se tega odvadila (ker načeloma nisem nek jaki kruhožer, ko se pa na to spravim, pa padejo kamot trije kosi), zato sem prešla na zelenjava+jogurtov preliv, pa kakšen prepečenec poleg.

Sicer nimam namena neki ful hujšat, ampak zadnje čase opažam da se zvečer bašem s samim junk foodom in se ne počutim najboljše, zato imam namen večerne obroke spremenit v pretežno solatke. In se mi zdi, da če se najem solate z goro olja, pa potem še kos kruha, dva, tri... da sem naredila skoraj isto, kot da bi čips veselo pomakala v načo sir. :?
Aloha
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: Havajsko otočje

Neprebrana objava Napisal/-a Aloha »

Uh, mene bi pet žlic olja kr ubil ... Ampak jst sm tiste vrste osebek, k se panično boji maščobe :D in jo je uspeu zreducirat resnično na minimum (kaj se zdej dogaja, pomanjkanje -dobrih- maščob se mi začenja poznat :( ), kis pa z mami skor masouno kupujeva, kr ga jst kr zlivam u solato (mora bit prijetno kisla). Pr men solata nikol ne plava, usen pa na konc ostane mešanica kisa, začimb in soka zelenjave, zato nagnem skledo in zadevo spijem.
Smell the warm and salty air... see a wave reflect a beam... stop and find a pretty shell... make it real your summer dream...
..Evelyn..
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a ..Evelyn.. »

Aloha napisal/-a: Pr men solata nikol ne plava, usen pa na konc ostane mešanica kisa, začimb in soka zelenjave, zato nagnem skledo in zadevo spijem.

mmmmm :D sam da pr men tud plava :D
It was forever..but it didnt last long..
Uporabniški avatar
pepelčica
Debatorica
Debatorica
Kraj: koper

Neprebrana objava Napisal/-a pepelčica »

Jz dam v solato samo kis, ker v olju ne vidim smisla.
Uspešen moški je tisti, ki zasluži več kot lahko njegova žena zapravi. Uspešna ženska je tista, ki najde takega moža.
MilkyWay
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: ...en tu corazón..

Neprebrana objava Napisal/-a MilkyWay »

Js sem se tudi zadnje čase odvadila uporabljati olje v solati. Zelena solata ga po mojem mnenju ne potrebuje, prav tako ne ostale vrste zelenjave, ki jih jem kot solato.
Gost

Neprebrana objava Napisal/-a Gost »

Jaz imam od vsega pri solati najbolj rada prav bučno olje. Recimo zeljne solate ne morem jesti, če ni v celoti obarvana od olja. Mmm. In še živim in nisem vsa v maščobi :D Se raje odpovem kakšni čokoladi, čipsu, olju v tem primeru pa ne.
Yazmeen
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a Yazmeen »

Jst si tud ne predstavljam solate brez olja :? Sicer ga dam ful mal, pa Ašičev kis in sol, pa zmagaš :D
...let's have some fun, this beat is sick, I wanna take a ride on your disco stick...
polly-polly
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a polly-polly »

Ja pa sej olivno olje je zelo koristno in zdravo in tut če ga date kanček preveč je bolje, kot pa da ga sploh ne. :wink: Maščobe so za zdravje nujno potrebne.
lelija
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a lelija »

:)
Zadnjič spremenil lelija, dne 21. Avg. 2009 0:25, skupaj popravljeno 1 krat.
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: Lj

Neprebrana objava Napisal/-a purple_rain »

Jz pa v nasprotju z večino tle kisa večkrat sploh ne dajem v solato; pa ne, ker bi me "motil", ampak mi je tolk ljubši okus bučnega olja čez zelenjavo. :)
Uporabniški avatar
Tearjerker
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Joj pa... wtf ženske... :lol: Moje prvotno vprašanje je bilo če je jogurtov preliv (sem napisala, kako ga pripravim sama) isto/bolj/manj kaloričen. Ne pa če so maščobe zdrave. JFK....
..Evelyn..
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a ..Evelyn.. »

:D :D Glede na tvoj način priprave solate z oljem in kisom je DEFINITIVNO bolj zdrav jogurtov preliv, ki ga sama pripravljaš. Sam da nauš unih par kapljic olja tud spremenila v pet žlic olja. Skratka- JOGURTOV!
It was forever..but it didnt last long..
Uporabniški avatar
Tearjerker
Cosmopsiho
Cosmopsiho

E, to! Hvala! :D :tach:
Odgovori