jullia_ napisal/-a:/\/\4t3j napisal/-a:jullia_ napisal/-a:/\/\4t3j napisal/-a:
Zanimivo...zdaj že šolo enačimo z a4 papirjem.![]()
Draga moja, mogoče še ne veš, ampak tako to gre:
*šola = znanje -----> služba
*ni šole = ni znanja -----> ni službe
S tem se pa ne strinjam popolnoma. Pa ne zato, ker formalna izobrazba ne bi bila pomembna, ampak ker pogosto žal ne zadošča.
Ogromno je šol, ki ti dobesedno dajo samo pildek, če pa želiš v tej smeri kaj konkretnega počet, se boš moral pa precej bolj potrudit kot samo izpite narest in diplomo skupaj spacat.
Če temu ne bi bilo tako, bi univerzitetne diplomante po defaultu čakale službe, ker šolo imajo. Pa oba veva, da je to precej idealistično mišljenj
Ja, vem kaj je tvoj point vsega skupaj. Ampak poglejma ta primer:
Če se ne motim, ti študiraš pravo. A bo nekdo, ki nima dokončanega študija prava, lahko dobil delo pravnika?
Ni ti treba odgovorit na to, ampak to sem jaz želel povedat. Jaz z svojim postom nisem imel v mislih služb, ki ne zahtevajo neke stopnje izobrazbe, ampak tiste, ki to zahtevajo.
Ni ravno veliko dobro plačanih del v naši Sloveniji, za katera ne bi potreboval izobrazbe.
Uh, si bom kar drznila postavit provokativno trditev, da je ravno med ljudmi, ki služijo največ denarja, ogromno takšnih, ki nimajo ustrezne formalne izobrazbe (pravniki izključeni, ker imaš prav, tukaj brez diplome res ne gre).
Seveda pa to ni pravilo. Za večino ljudi je bolj pametno, da uberejo standardno pot, ker imajo mrežo, na katero lahko padejo
Torej se pravzaprav strinjaš z mano.

Za abramoviče in podobne pa res nevem kakšno izobrazbo imajo, vendar se pa strinjam: najbogatejši uberejo druge poti(ravno zato izstopajo od večine).