Brez ali s kondomom?
-
- Komunikatorka
^^ brez napotnice te testirajo SAMO za HIV. Za ostale spolno prenosljive bolezni potrebuješ napotnico, ki jo dobiš pri osebnem zdravniku ali ginekologu.
Miiška, nikomur ne pametujem, ampak na eni temi se norčujejo iz vprašanj najstnikov, kako nimajo pojma o spolnosti, tukajle pa kažejo ravno tako slabo znanje. Sej meni je sicer vseeno, ampak neznanje vodi v nespamtno spolnost in lahko do bolezni. Če se ti testiraš za HIV, še ne pomeni, da nimaš ostalih bolezni, ki so lahko (če jih ne zdraviš) smrtonosne ali pa povzročajo neplodnost. In potem neznanje še širijo. Nič čudnega torej, da je naša regija (srednja in vzhodna Evropa) edina, v kateri število obolelih s HIV narašča: Mislimo, da vemo, ampak vemo samo na pol.
Kakorkoli, nisem mislila pametovat, ker tudi moja številka ni 0. Samo skrbi me to neznanje. Ker sem že preveč OT, ne bom več spremljala teme, lahko pa mi težite na pm.
Miiška, nikomur ne pametujem, ampak na eni temi se norčujejo iz vprašanj najstnikov, kako nimajo pojma o spolnosti, tukajle pa kažejo ravno tako slabo znanje. Sej meni je sicer vseeno, ampak neznanje vodi v nespamtno spolnost in lahko do bolezni. Če se ti testiraš za HIV, še ne pomeni, da nimaš ostalih bolezni, ki so lahko (če jih ne zdraviš) smrtonosne ali pa povzročajo neplodnost. In potem neznanje še širijo. Nič čudnega torej, da je naša regija (srednja in vzhodna Evropa) edina, v kateri število obolelih s HIV narašča: Mislimo, da vemo, ampak vemo samo na pol.
Kakorkoli, nisem mislila pametovat, ker tudi moja številka ni 0. Samo skrbi me to neznanje. Ker sem že preveč OT, ne bom več spremljala teme, lahko pa mi težite na pm.
me,myself&I napisal/-a:irma89 napisal/-a:jst sm do zdj z dvemi če vključim sedanjega fanta! sva se pa s sedanjim fantom oba šla na infekcijsko kliniko testirat za SPB, ker nikoli ne veš! Naslov pa je Japljeva 2 pa testiranje poteka ob ponedeljkih od 12 do 14 rezultate pa dobiš v četrtek! priporočam vsem, ki ste kdaj sexale brez kondoma! najini rezultati so bili seveda negativni
Tole je test za HIV. Dajte no, kolko ste pa stare, HIV ni edina spolno prenosljiva bolezen, vsekakor pa ne najbolj razširjena pri nas.Za test za SPB rabiš napotnico.
amm zakaj so potem tut mene sprejeli brez napotnice? drugače te pa testirajo ne samo za HIV amapk tut za...kaj je že tist.. še za neki, ki je tudi bolj razširjeno.
Punce, za testiranje HIVa in Hepatitisa C imate podatke za določene kraje tukaj:
Ljubljana
Zavod za transfuzijo
Naslov: Šlajmerjeva 6 (virološki laboratorij; zraven porodnišnice)
Info: (01) 543 8100
Urnik: vsak dan od 7.00 do 14.00
Rezultati: naslednji dan
Način: brezplačno z napotnico osebnega zdravnika, anonimno je samoplačniško
Infekcijska klinika
Naslov: Japljeva 2 (ambulanta za spolno prenosljive bolezni; mimo urgence, za Kliničnim centrom)
Info: (01) 522 2622
Urnik: vsak ponedeljek od 12.00 do 14.00
Rezultati: četrtek med 13.00 in 14.00 (v isti ambulanti) ali po pošti
Način: anonimno, brezplačno
Celje
Zavod za zdravstveno varstvo (ZZV)
Naslov: Ipavčeva 18 (epidemiološka ambulanta)
Info: (03) 42 51 122
Urnik: v torek in sredo, med 10.00 in 12.00 uro
Rezultati: čez 2-3 dni
Trbovlje
Splošna bolnišnica Trbovlje
Naslov: Rudarska 7 (Laboratorij za klinično kemijo pod KRG-oddelkom; v kleti)
Info: (03) 565 2512
Urnik: vsak dan, od 6.00 do 20.00 (zaželjeno dopoldne in na tešče)
Rezultati: konec tedna (če je samoplačniško potem prej)
Način: brezplačno z napotnico ali anonimno samoplačniško (4500 SIT)
Slovenj Gradec
Splošna bolnišnica Slovenj Gradec
Naslov: Gosposvetska 1 (Oddelek za transfuzijo v kletnih prostorih KRG–ginekološkega bloka)
Info: (02) 882 3400 (veži na transfuzijo)
Urnik: vsak ponedeljek od 7.00 do 14.00
Rezultati: v roku 1 tedna
Novo Mesto
Zavod za zdravstveno varstvo
Naslov: Mej vrti 5 (Dispanzer za preprečevanje nalezljivih bolezni)
Info: (07) 393 4140
Urnik: vsak dan od 8.00 do 12.00 (vendar se je potrebno predhodno naročiti!)
Rezultati: vsako sredo
Način: anonimno, samoplačniško (6500 SIT)
Kranj
Naslov: Gosposvetska 12
Info: (04) 201 7163
Urnik: vsak dan od 8.00 do 11.00 (če sreda med 7.00 - 8.00, potem rezultati isti dan ob 12.00)
Rezultati: čez 2 tedna
Način: brezplačno z napotnico, anonimno je samoplačniško (4500 SIT)
Nova Gorica
Splošna bolnišnica dr. Franceta Derganca, Šempeter pri Novi Gorici
Naslov: Ulica padlih borcev 13a (Oddelek za transfuzijo – stara stavba, 1. nadstropje)
Info: (05) 330 1173
Urnik: vsak dan od 8.00 do 14.00
Rezultati: čez 1 teden
Način: anonimno, brezplačno (lahko tudi z napotnico)
Izola
Splošna bolnišnica Izola
Naslov: Polje 35 A (Transfuzijski oddelek, zraven bolnice)
Info: 05/660 62 30
Urnik: ponedeljek, sreda zjutraj oz. dopoldne
Rezultati: odvisno od zasedenosti laboratorija (lahko tudi isti dan)
Način: anonimno je samoplačniško, z napotnico pa brezplačno
Koper
Naslov: Verdijeva 11
Info: (05) 663 0862
Urnik: vsak dan od 7.30 do 14.00
Rezultati: isti dan
Način: kri moraš prinesti s seboj (NE opravljajo odvzema krvi!); anonimno je samoplačniško (5500 SIT), brezplačno je z napotnico
Ptuj
Splošna bolnišnica Ptuj
Naslov: Potičeva cesta 23 (Oddelek za transfuzijo, v kletnih prostorih)
Info: 02/749 14 00 (te vežejo)
Urnik: vsak dan od 7.00 do 14.00 (najbolje dopoldne)
Rezultati: ob sredah (oz. v roku 1 tedna)
Način: anonimno je samoplačniško (cca. 6000 SIT), brezplačno je z napotnico
Maribor
Splošna bolnišnica Maribor
Naslov: Ljubljanska 5
Info: 02/321 26 57
Urnik: ponedeljek od 10.00 do 12.00
Rezultati: sreda od 12.00 do 13.00
Murska Sobota
SB Murska Sobota
Naslov: Ulica dr. Vrbnjaka 6, Rakičan
Info: (02) 512 3593
Urnik: torek, sreda in petek do 11.00
Način: anonimno je samoplačniško (cca. 7200 SIT), brezplačno je z napotnico
Za ostale SPB (sifilis, gonoreja, ipd.) pa je potrebno imeti napotnico od osebnega zdravnika.
Ljubljana
Zavod za transfuzijo
Naslov: Šlajmerjeva 6 (virološki laboratorij; zraven porodnišnice)
Info: (01) 543 8100
Urnik: vsak dan od 7.00 do 14.00
Rezultati: naslednji dan
Način: brezplačno z napotnico osebnega zdravnika, anonimno je samoplačniško
Infekcijska klinika
Naslov: Japljeva 2 (ambulanta za spolno prenosljive bolezni; mimo urgence, za Kliničnim centrom)
Info: (01) 522 2622
Urnik: vsak ponedeljek od 12.00 do 14.00
Rezultati: četrtek med 13.00 in 14.00 (v isti ambulanti) ali po pošti
Celje
Zavod za zdravstveno varstvo (ZZV)
Naslov: Ipavčeva 18 (epidemiološka ambulanta)
Info: (03) 42 51 122
Urnik: v torek in sredo, med 10.00 in 12.00 uro
Rezultati: čez 2-3 dni
Trbovlje
Splošna bolnišnica Trbovlje
Naslov: Rudarska 7 (Laboratorij za klinično kemijo pod KRG-oddelkom; v kleti)
Info: (03) 565 2512
Urnik: vsak dan, od 6.00 do 20.00 (zaželjeno dopoldne in na tešče)
Rezultati: konec tedna (če je samoplačniško potem prej)
Način: brezplačno z napotnico ali anonimno samoplačniško (4500 SIT)
Slovenj Gradec
Splošna bolnišnica Slovenj Gradec
Naslov: Gosposvetska 1 (Oddelek za transfuzijo v kletnih prostorih KRG–ginekološkega bloka)
Info: (02) 882 3400 (veži na transfuzijo)
Urnik: vsak ponedeljek od 7.00 do 14.00
Rezultati: v roku 1 tedna
Novo Mesto
Naslov: Mej vrti 5 (Dispanzer za preprečevanje nalezljivih bolezni)
Info: (07) 393 4140
Urnik: vsak dan od 8.00 do 12.00 (vendar se je potrebno predhodno naročiti!)
Rezultati: vsako sredo
Način: anonimno, samoplačniško (6500 SIT)
Kranj
Naslov: Gosposvetska 12
Info: (04) 201 7163
Urnik: vsak dan od 8.00 do 11.00 (če sreda med 7.00 - 8.00, potem rezultati isti dan ob 12.00)
Rezultati: čez 2 tedna
Način: brezplačno z napotnico, anonimno je samoplačniško (4500 SIT)
Nova Gorica
Splošna bolnišnica dr. Franceta Derganca, Šempeter pri Novi Gorici
Naslov: Ulica padlih borcev 13a (Oddelek za transfuzijo – stara stavba, 1. nadstropje)
Info: (05) 330 1173
Urnik: vsak dan od 8.00 do 14.00
Rezultati: čez 1 teden
Način: anonimno, brezplačno (lahko tudi z napotnico)
Izola
Splošna bolnišnica Izola
Naslov: Polje 35 A (Transfuzijski oddelek, zraven bolnice)
Info: 05/660 62 30
Urnik: ponedeljek, sreda zjutraj oz. dopoldne
Rezultati: odvisno od zasedenosti laboratorija (lahko tudi isti dan)
Način: anonimno je samoplačniško, z napotnico pa brezplačno
Koper
Naslov: Verdijeva 11
Info: (05) 663 0862
Urnik: vsak dan od 7.30 do 14.00
Način: kri moraš prinesti s seboj (NE opravljajo odvzema krvi!); anonimno je samoplačniško (5500 SIT), brezplačno je z napotnico
Ptuj
Splošna bolnišnica Ptuj
Naslov: Potičeva cesta 23 (Oddelek za transfuzijo, v kletnih prostorih)
Info: 02/749 14 00 (te vežejo)
Urnik: vsak dan od 7.00 do 14.00 (najbolje dopoldne)
Rezultati: ob sredah (oz. v roku 1 tedna)
Način: anonimno je samoplačniško (cca. 6000 SIT), brezplačno je z napotnico
Maribor
Splošna bolnišnica Maribor
Naslov: Ljubljanska 5
Info: 02/321 26 57
Urnik: ponedeljek od 10.00 do 12.00
Rezultati: sreda od 12.00 do 13.00
Murska Sobota
SB Murska Sobota
Naslov: Ulica dr. Vrbnjaka 6, Rakičan
Info: (02) 512 3593
Urnik: torek, sreda in petek do 11.00
Način: anonimno je samoplačniško (cca. 7200 SIT), brezplačno je z napotnico
Za ostale SPB (sifilis, gonoreja, ipd.) pa je potrebno imeti napotnico od osebnega zdravnika.
-
- Komunikatorka
Tonja napisal/-a:Rezultati: isti dan
heh joj krneki! Kako pa tole zgleda?

ce moras drugam na odvzem, potem ze rajsi nardis use na enmu koncu
missy* napisal/-a:
ne razumem ljudi (kolegov, kolegic) ki sexajo kar z enim, ki ga skoraj ne poznajo, brez kondoma, ceprav vejo, da je ta prej posexal neko drugo, tudi brez. ne razumem res. Se posebaj moski. Kar sexajo vsepovsod brez kondoma.
true. ker velik žensk seksa brez..in to tut po 10x tipov..
Ma kaj se punce bojite za HIV ...Sej je prov pejte se testirat
sam bat se je treba HPV-ja...Ta je pa tko razširenj da konc,pa še fanta ne morjo sploh testirat na to...Tko da sux...
Ko sem bla jaz ene 16 stara se je o tem komaj govoriti začelo...
Posledično sem imela enega res rizičnega partnerja,zveza je bla sicer tist čas kar dolgotrajna, ampak ko sem izvedla da nima hepatitisa,AIDS-a in herpesa/bradavic sem prevolila v brez kondoma...
No, hpv pa je očitno imel...
Tako da ga mam danes jaz tud,pa moj sedanji resni fant ga je tud verjetno pol od mene pobral ane.
Skratka...žal mi je da sem KADARKOLI v življenju seksala brez kondoma...ampak časa se ne a zavrteti nazaj, lahko živimo dokaj zdravo pa vnaprej.
sam bat se je treba HPV-ja...Ta je pa tko razširenj da konc,pa še fanta ne morjo sploh testirat na to...Tko da sux...
Ko sem bla jaz ene 16 stara se je o tem komaj govoriti začelo...
Posledično sem imela enega res rizičnega partnerja,zveza je bla sicer tist čas kar dolgotrajna, ampak ko sem izvedla da nima hepatitisa,AIDS-a in herpesa/bradavic sem prevolila v brez kondoma...
No, hpv pa je očitno imel...
Tako da ga mam danes jaz tud,pa moj sedanji resni fant ga je tud verjetno pol od mene pobral ane.
Skratka...žal mi je da sem KADARKOLI v življenju seksala brez kondoma...ampak časa se ne a zavrteti nazaj, lahko živimo dokaj zdravo pa vnaprej.
missy* napisal/-a:ne razumem ljudi (kolegov, kolegic) ki sexajo kar z enim, ki ga skoraj ne poznajo, brez kondoma, ceprav vejo, da je ta prej posexal neko drugo, tudi brez. ne razumem res. Se posebaj moski. Kar sexajo vsepovsod brez kondoma.
Ej jaz tudi ne... Imam kolega, ki se mu je malo "zmešalo", ko je končal 4 letno zvezo. Enkrat sem mu omenila naj ne pozabi na kondome, on pa meni nazaj: Zakaj pa, sej ne seksam s kurbami (kurbe so zanj samo prostitutke)

Drugače pa brez kondoma nisem še z nobenim.
-
- Komunikatorka
Napotnico dobite brez problema pri osebnem zdravniku - rečete da ste bili v stiku z osebo s spolno tveganim vedenjem.
Pametno pa je testirati tudi urin za klamidijo - je najbolj razširjena. Ko sva se midva z dragim testirala, je bilo malo čez 20 eur na osebo (lahko tudi z napotnico).
Brez napotnice - samoplačniško je pa kar drago, saj vsak test plačaš posebej.
Torej moj nasvet - k osebnemu zdravniku, potem pa doplačati ostalo, kar napotnica ne vključuje (odvisno od zdravnika in vaše zgodbe). Drugače pa toplo priporočam kondom.
Pametno pa je testirati tudi urin za klamidijo - je najbolj razširjena. Ko sva se midva z dragim testirala, je bilo malo čez 20 eur na osebo (lahko tudi z napotnico).
Brez napotnice - samoplačniško je pa kar drago, saj vsak test plačaš posebej.
Torej moj nasvet - k osebnemu zdravniku, potem pa doplačati ostalo, kar napotnica ne vključuje (odvisno od zdravnika in vaše zgodbe). Drugače pa toplo priporočam kondom.
-
- Komunikatorka
Ja vsak ma svoje.
Jst sem zarad svojga zdravja z vsemi spala s kondomom, ko pa sva se s partnerjem odločila za otroka, sem iz odgovornosti do še nerojenega otročička pač prej zahtevala potrdilo, da mu ne bi kej prenesla.
Isto bi nardila tud če bi mel fant samo eno pred mano, ali tud nobene. Mi za take stvari ni škoda dnarja.
Se mi zdi pa škoda na novorojenčka prenest klamidijo al pa rodit mrtvorojenega otroka zarad bolezni, ki se pozdravi z škatlo antibiotika, če si seveda seznanjen s tem, da jo imaš.
O hivu in hepatitisu pa lih nisem razmišljala, šlo je za bolj vsakdanje bolezni.
Tko da testiranje v določeni fazi življenja še naprej močno priporočam (sej razen 100 eurov nimaš kej zgubit, lahko samo pridobiš).
Jst sem zarad svojga zdravja z vsemi spala s kondomom, ko pa sva se s partnerjem odločila za otroka, sem iz odgovornosti do še nerojenega otročička pač prej zahtevala potrdilo, da mu ne bi kej prenesla.
Isto bi nardila tud če bi mel fant samo eno pred mano, ali tud nobene. Mi za take stvari ni škoda dnarja.
Se mi zdi pa škoda na novorojenčka prenest klamidijo al pa rodit mrtvorojenega otroka zarad bolezni, ki se pozdravi z škatlo antibiotika, če si seveda seznanjen s tem, da jo imaš.
O hivu in hepatitisu pa lih nisem razmišljala, šlo je za bolj vsakdanje bolezni.
Tko da testiranje v določeni fazi življenja še naprej močno priporočam (sej razen 100 eurov nimaš kej zgubit, lahko samo pridobiš).
-
- Sramežljivka