- ne morem verjet kaj se dogaja/se je dogajalo okrog Blasey Fordove, zaslišanje na senatu je bil joke. Good job Rachel Mitchell - kill them with kindness. Ne morem verjet, da se najde toliko ljudi, ki verjamejo tem obtožbam - brez kančka objektivnosti in kritičnega pogleda in vsaj za trenutek politično usmerjnost dat na stran. "Ne vem kdaj, ne vem kako, nič se ne spomnim, nisem sigurna, ne vem, ne vem kdo je plačal poligraf, če sploh je, ne vem kdo plačuje moje odvetnike - pro bono hihi?, bojim se letenja (a kljub temu letim že cel lajf na dopuste)"itd....z narejenim baby glasom. Pa ženska visoko izobražena, doktorica, profesorica. Nobene prave priče za nič - še nekredibilne ne. Telesna govorica tudi kaže drugačno sliko.
Skorumpirano do amena in potem se še najdejo taki, ki pravijo, da to ni bil politični akt. Pa koliko je tega. Ne vem, če so bile ženske kdaj tako postavljane v vlogo žrtve kot zadnjih par let, od tega #metoo dalje pa sploh. In ta mentaliteta ne pelje nikamor, še manj v pozitivne spremembe, kar naj bi bil poglaviten namen, pa velikokrat ni. Dovolj je že trditev ženske, ne glede kako nemogoče je in ne glede na to ali so dokazi ali ne. Ah pa kaj potem, če se uniči ugled in življenje nedolžnim, to je samo kolateralna škoda. Pa sem strogo proti spolnemu nasilju, proti vsakemu nasilju, bolj natančno. Ni pa treba avtomatsko podpirat prav vsake izjave samo zato, ker smo ženske. Če ne verjameš v teh časih vsaki "žrtvi", si že za grozno osebo označena. Meni se zdi zaskrbljujoče koliko žensk sploh ne uporabi vsaj malo kritičnega mišljenja preden skočijo na bandwagon določenih obtožb, gibanj in protestov. Ker moški so prasci, itak.
"This is what democracy looks like!"

- na živce mi gre sestrina raztresenost in neodgovornost - zgublja, pozablja stvari... Pozabi npr. da mi je že/še ni vrnila posojenega denarja (zato si moram zdaj kot dokaz prav listek napisat ob posoji, da ji ga potem pokažem) Pozabi tudi, da sem ji jaz dolžna kdaj, na kar jo moram jaz spomnit lol. Se pogovarjava in kar naenkrat tisti izraz na obrazu "u šit danes sem mela ginekologa in pozabila it!", opominjat jo moram, če se je že naročila k zobarju, ker potem spet mine več mesecev, ko ponovno naročajo. Ji kaj posodim, pozabi, mi zgubi

...Zgubi/založi karto za bus, zgubi bančno kartico, pozabi denarnico in ko gre ponovno jo opozorim "a denarnico maš?" in spet tisti izraz "o ups" in jo leti iskat. Pa ni stara 12 ampak 20+. Vzgojena kot vse me, pa nobena ni taka. Sicer je brihtna punca. Res, da je imela depresijo kar vpliva na koncentracijo in spomin ampak je sedaj že nekaj časa v redu.
In zdaj eno čisto resno vprašanje - a se da kako vplivat na to? Razen opominjat in konstruktivno kritizirat, dokler se oseba malo bolj ne organizira...ali nekaj nauči iz tega...