Izpit za avto

Klepetalnica, info, humor in ogromno drugih zanimivih reči...
Zaklenjeno
Uporabniški avatar
tanchii
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a tanchii »

^^Zakaj pa je to tako čudno? Meni je bolj čudno to, da te inštruktor pri 40-50 urah noče prijavit na izpit.

Saj sem že prej napisala, da ti itak inštruktor pove, če je prehitro. Ne greš se prijavit, ko se ti sprdne, res sem se malo čudno izrazila.
Jochie
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a Jochie »

luštno je, ko imaš ob sebi nekoga, ki lahko namesto tebe zavre, pospeši, itd. itd...

ko boš nekoč vozila sama (in imela izpit), boš ugotovila, da se je učenje šele začelo...pasti bo moralo kar nekaj snega, dežja itd, da boš lahko rekla, da znaš dobro vozit...

sedaj pa niti izpita še nimaš! in ti naj bi sama ocenila, da si dovolj dobra voznica??? morda za v lunapark, za na cesto pa nikakor ne!
Uporabniški avatar
tanchii
Debatorica
Debatorica

Jochie, mam izpit (dolgo res ne), zaenkrat še nisem imela nobenih problemov na cesti, pa sem vozila po ledu, snegu in dežju.
Saj sploh ni point v tem, ne vem zakaj se zdaj toliko obešaš na to, sem rekla, da sem se malo napačno izrazila. :roll:
sončk
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a sončk »

Men se pa zdi popolnoma normalno, da mamo tut po 50 ur v Ljubljani. Bolš to, kot pa da nardiš izpit v Prekmurju, ko se ti zazdi, da dobro voziš in potem umreš oz. ubiješ koga na ljubljanskih oz. tujih cestah. Skor vse moje kolegice so mele 30-60 ur, predn so šle delat glavno. In prav vse so priznale, da pač res niso ble sigurne za volanom. Moj brat je mel 30 in v prvo naredil, s tem, da je mel par napak na izpitu (tipe rajš spustijo).
Uporabniški avatar
tanchii
Debatorica
Debatorica

Sploh se ne gre za to, koliko ur ima kdo. Ko sem sama začela delati izpit, sem rekla, da bom imela tudi 50ur, če bo potrebno, voziti sem hotela tako dolgo, da bom sigurna za volanom.
Samo to hočem povedat, da se mi ne zdi fer, ko nekateri hočejo služit na naš račun, ne glede na to, kako dobro nekdo vozi.
sončk
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a sončk »

Ja se strinjam, če se kj tazga zgodi je treba zamenjat inštruktorja al pa avto šolo.
Uporabniški avatar
*Sagitt*
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: Maribor

Neprebrana objava Napisal/-a *Sagitt* »

ja saj se v AŠ samo naučis tehnike voznje!!!! pol pa ti dobis tisti filing v praksi!
pa itak saj pa te sam v AŠ delas vse instruktor ti sam pomaga ko ti crkne al pa kaj ...
sem se danes pelala pa mi sploh ni blo panike se pelat čeprav je nekdo zravn mene sedo sam ni mel pedalov!
panika me je bila samo da me nebi policaji vstavili! hvala bogu me niso! :D :D
Some things end, some things begin and some things never change ..
Yazmeen
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a Yazmeen »

Jst sm nardila u prvo, mislm, da sm mela ene 33 ur in ko sm se začela sama vozt, sm bla čist posrana, sploh se še nism počutla dost prpravleno, da grem sama na cesto. In je blo par takih situacij, ki so me izučile, pa vrjetn še bojo. Pomojem je bolš, da mal več ur zvoziš z inštruktorjem, kot premal.
jagodka85
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a jagodka85 »

Jup, bi rekla, da je to, kar je yazmeen povedala, čist res. Sama sm izpit nardila v drugo, prvič sm ga šla delat pr 30ih urah in vem, da sm bla nepripravljena in sm kr vesela, da sm padla in mela dodatnih 10 ur z inštruktorjem, tko da sm nardila izpit s 40imi urami, za kar mi ni nič žal, ker sm se počutla potem bolj samozavestno na cesti, kot bi se, če bi nardila s 30imi urami. Je pa velka razlika, al maš nekoga zravn, da ti bremza in nonstop govori, kako vozit, al voziš sam. Ker je vsak človek v bistvu sam sebi učitelj in s samostojno vožnjo se največ naučiš, tko kot je jochie reku.
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a *purple* »

Yazmeen napisal/-a:Jst sm nardila u prvo, mislm, da sm mela ene 33 ur in ko sm se začela sama vozt, sm bla čist posrana, sploh se še nism počutla dost prpravleno, da grem sama na cesto. In je blo par takih situacij, ki so me izučile, pa vrjetn še bojo. Pomojem je bolš, da mal več ur zvoziš z inštruktorjem, kot premal.

se strinjam ja.Prvi tedni ko maš izpit so pa sploh ruleta.Mislm, znaš pač vozt, tko da se pelješ, poznaš pravila (no, marskdo jih še vedno ne očtino :roll: ) , ampak realne situacije te šele naučijo tistega pravega.
Ko stopiš na cesto, daš glavo na prodaj in tega se morš zavedat,ker ni use v tem, da boš ti dobro sfural, morš pazt tud na druge in s tem nase, da lahko v določenih situacijah pravilno odreagiraš.jst sm mela v teh 4 mescih skor dvakrat nesrečo ob kateri ne vem če bi me lohk skupi sestavl, pa nism bla jst kriva, ampak sta mi obakrat na cesti izven naselja, kjer je omejitev 90 in sem tok tud pelala, na cesto zarila iz ulce dva auta.u prvem prvič so bli neki đanksi notr in sem se kumi ognla usemu skupej,s tem da sem bremzala, zavila na bankino in se v tistih stotinkah časa odločala kaj bi bla najbolj pametna zadeva tuki narest.
tadrugič je blo pa isto.zdej se pa te ceste ognm kukr se da.
nism hotla stem povedat, da sem pa zdej dobr voznik, ne, to bom šele po karnekaj prevoženih kilometrih, ampak hočem povedat to, da je blo v autu, s pedalom na drugi strani in inštruktorjevo nogo, velik lažje useskupaj.Zdej morm pa sama, ramišljat, mislt, se skoncentrirat in merkat.

In po pravic povedan, sem bla vesela tud tolkih ur vožnje, ker sem se marskej naučila, kar se nekdo drug ni recimo mogu in vadila še na kakšnih drugih cestah in ne samo na tistih na katere me pač lahko pelje z glauno.In predusem me je ful dobr navadu, da sem previdna, da merkam samo na druge in da ne razmišljam optimistično, da meni itak ne bo nč, ker mi je prehitro lahko!
in ne služijo use autošole na kandidatih.Učas se je treba tud mal uprašat, če si res zrel za na cesto, al delaš kšne napake katere se ti sicer zdijo banalne, ampak lahko tebe pa še koga druzga, stanejo žiulenja.Že en sam spuščen žmigouc je lahko razlog....
Mimi_M
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: Primorska

Neprebrana objava Napisal/-a Mimi_M »

Ko sm jaz delala izpit, je blo povprečje nekje med 25 in 30 ur, ko smo šli na glavno, pa se mi zdi, da je to čist dovolj :wink:
na krožnih križiščih pa itak večina ne za vozit, še ko ima že celo večost izpit, za vožnjo po notranjem pasu kot da niso še nikol slišal... :roll:
Uporabniški avatar
trapa
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: Koper

Neprebrana objava Napisal/-a trapa »

Mimi_M napisal/-a: na krožnih križiščih pa itak večina ne za vozit, še ko ima že celo večost izpit, za vožnjo po notranjem pasu kot da niso še nikol slišal... :roll:
To že znajo, ne vejo pa, da nimajo prednosti, ko ven zavijajo.
(EvvivaPopo!.press)
Imaš, da me vikaš!
Uporabniški avatar
klupko
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a klupko »

To se pa totalno strinjam Mimi_M.. Vsak dan moram čez 10 krožnih ker drgač do cityparka ne prideš...in obolim totalno..in že ne vem kolko krat sm se mogla ustavt sred krožnega kr me en izsili...lepo vas prosim..nazaj v avtošolo vse po vrsti.. Sploh te starejše generacije kr v njihovih časih krožnih ni blo...tamladi pa itak izsiljujejo dokler enkrat ne poč.. Mogoče sm egoist sam škoda mi je mene da se zaletim v koga po njegovi krivdi..mislem... :roll:
Ko sm js delala izpit sm vozla pač po notranjem pasu in pol ko bi se mogla izključit nism mogla na zunanji pas kr je že en biu tam in sm jih parkrat slišala"kam bi pa ti rada šla? ŠE EN KROG!!" takrat sm mela mravljince v laseh in nohtih ko je zavpil inštruktor, ampak sm vesela da zdej vsaj vem kako funkcionira krožno križišče... :P
Yazmeen
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a Yazmeen »

Mimi_M napisal/-a:Ko sm jaz delala izpit, je blo povprečje nekje med 25 in 30 ur, ko smo šli na glavno, pa se mi zdi, da je to čist dovolj :wink:
na krožnih križiščih pa itak večina ne za vozit, še ko ima že celo večost izpit, za vožnjo po notranjem pasu kot da niso še nikol slišal... :roll:

Ja, tam v Cerknem, kjer je en križišče in en semafor, je mogoče dost ja :D Hecam se :wink:
Mimi_M
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: Primorska

Neprebrana objava Napisal/-a Mimi_M »

Napaka, v Idriji :twisted:
Mah ne, resno, itak v avtošoli nikol ne boš sprobal čisto vseh situacij, ki te čakajo v življenju a cesti, tko da se mi zdi brezveze rečt, da je 30 ur premalo, 60 pa dost... :wink:
Zaklenjeno