_malena_ napisal/-a:Jaz pa ne vem kako lahko sploh pomislite, da bi mačko kar pustili samo doma čez vikend. Jaz grem enkrat mesečno domov za čez vikend, in ker imam v študentskem stanovanju tud 3 polže, jih pač morem tam pustit... mama ne bi bla navdušena da jih nosim domov. In mi je grozno, ker pustim polže za dva dni same! Ne pa da bi mačko pustila...
Men se pa ne zdi čist nč nehumanga pustit mačkeca dva dni samga ...
Leta in leta je biu od petka popoudne do nedelje zvečer sam doma, kr smo hodil na morje, pa se mu nikjer ne pozna

...
Placa je meu vedno dost, za en dan svež whiskas, ostalo briketi (nikol bojazni, da bi zmankal, kr je večino časa prespau), lavor hladne vode u kopalnci, odprta, rahlo zaroletana okna, vece ni čist nč smrdeu, ... Maček ni pes, se ne naveže tok in je večji samotar.
Učasih smo ga najdl raztegnjenga, mežikajočga in zehajočga na kauču, spet drugič se je takoj prizibu in začeu drgnt ob noge, tretjič ga je blo treba iskat, kr se je km skriu ...
In verjamem, da so mu ti dnevi samote delal velik mnj škode, kt bi mu dve urne vožnje (da ne govorim za kasnej, ko smo dobil psa) u škatli, zaprtost u prkolci, stresne situacije z menjavo okolja, vs hrup, vročina, ... ni varinate. Tut zdej, k mamo vikend, ostaja doma, na stara leta res ne bi reskirala, da ga fršlok zadane (večino življenja bivakira na istem placu, ni vajen nomadksega življenja, še mnj pa transport zabojeu in košar).
Smell the warm and salty air... see a wave reflect a beam... stop and find a pretty shell... make it real your summer dream...