Nevem kaj vidijo tipi na otrocih. Kot ste nekatere že povedale - mlajši vedno mislijo da so bog i batina, potem ko pa malo odraseš pa postane jasno kaj vse je bilo takrat narobe. Pa dobro, vedno sem bil dokaj napreden za svojo starost, mogoče preveč. Samo vseeno sem bil čisti otrok, pa še zdaj sem v neki meri. Se je pokazalo po krajši vezi s starejšo punco, da so problemi.
Zdi se mi pa skrajno neumestno posploševanje "fantje kasneje dozorijo". Prav tako kot "vse petnajstletnice so lahke" ali pa "vsi starejši palijo na 15-letnice". Ubistvu so vsa pretirana posploševanja škodljiva. Samo je to pač pri nas nek družbeni konsenz...
Pa kot so nekateri že ugotovili - ko gledaš eno generacijo boš vedno imel različne ljudi, bolj otročje in manj. Pa seveda tiste ki se igrajo da so že čisto odrasli

In te 15-letnice, ki hodijo s starejšimi so točno to. Igrajo da so starejše. V ZDA imajo sicer drugače urejeno, kar je tudi narobe, samo otroci pod dvajset so pač še zelo občutljivi. Lahko imaš sicer pri taki starosti čisto lepo vezo z nekom starejšim, lhako pa zelo slabo. V vsakem primeru te to močno zaznamuje. Pač zelo riskantna zadeva.
Bistvena je pomoje vzogja in vzdušje doma. Otroci iz zdravega doma imajo pomoje manjšo verjetnost za takšne rizične veze. Je pa seveda vse možno.
Poznam pa vse primere - kolega ki je s punco (par let mlajšo) že dolgo, mislim da sta začela tam nekje ko je on končal srednjo, ženska pa začela... njima vse dokaj štima in to je še nekako konsenzualno normalno.
Potem imaš pa ljudi ki so 13-19 recimo, to se meni zdi že kritično (ubistvu je tip že legalno pedofil).
Potem so 15-25, kar je pomoje tudi preveč. 18-28 je veliko manj problematično.
Gre pač za vprašanje koliko imajo takšni tipi "čiste" namene, koliko pa samo izkoriščajo. Mislim, da tisti v daljši vezi ne nujno izkoriščajo. Marsikatera taka veza je tudi dosti platonska (nič seksa), sploh če imata oba glavo na pravem mestu... So pa problematični tisti za eno noč po diskačih. 15 letnica in 40 letnik.
Mnja, kar hočem ilustrirat je da ni vse tako črno in belo. Je dokaj sivo in težko je potegnit črto

Je pa moje osebno mnenje, da nimam kaj iskat s premladimi. Seveda se kasneje zgladijo meje (ko prideš iz obdobja šolanja).