punkie_ napisal/-a:od partnerja nebi pričakovala, da ti nekoč povrne stroške, ki si jih ti preplačala pri gradnji, ker je on manj prispeval? oz. obratno?
Kakšna neumnost
V primeru, da imam jaz večjo plačo, kot tip in se odločiva, da si nekaj skupaj ustvariva,
nikoli ne bi rekla, da mi mora kej denarja vrniti!
To je za mene zanič zakon, da se na stvari tako gleda in, da še pri partnerju gledaš, kje je on dal manj in ti mora zdej vrniti, da bo ja enako.
Tudi kar se tiče položnič gledam malo drugače oziroma lahko povem kako imava midva, ki imava svoje stanovanje. Nikoli ne deliva stroškov na pol, ker mi je nesmiselno. Pač nekdo, ki je tisti mesec bolj pri denarjo plača položnice, drug pa plača in kupi druge stvari. In on kupuje tudi prek moje kartice in jaz prek njegove, nama ni problem. In denar je res zadnja stvar okol katere bi delala neke delitve pa vsak mesec računala, da se bo ja izšlo 50:50, pa da nama bo panika, če bo dal en mesec en mal več denarja, kot pa drug.
Sem za to, da se ima v zvezi denar skupaj. Tle se ne govori za zveze, kot jih ima večina tle gor, ampak potem, ko se s partnerjem odločita da gradita skupno življenje. ( da se ne bo napačno razumelo, tudi sama nimam takšne zveze v kateri bi gradila prihodnost, ampak imava skupno stanovanje in na stvari gledam že malo drugače.)