Moja nenavadna ljubezenska zgodba

Pomoč iz čustvenih stisk.
Odgovori
Uporabniški avatar
delusional
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a delusional »

punkie_ napisal/-a:torej, če te prav razumem, od partnerja nebi pričakovala, da ti nekoč povrne stroške, ki si jih ti preplačala pri gradnji, ker je on manj prispeval? oz. obratno?

ja, pač tukaj vse predpostavljajo, da je ženska tista, ki ima manj denarja in da bo itak moški vedno prispeval več. in so si takega tudi že našle ali pa ga še iščejo.
Uporabniški avatar
nanamiša
Cosmofrik
Cosmofrik
Kraj: ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a nanamiša »

punkie_ napisal/-a:od partnerja nebi pričakovala, da ti nekoč povrne stroške, ki si jih ti preplačala pri gradnji, ker je on manj prispeval? oz. obratno?

Kakšna neumnost :eek:

V primeru, da imam jaz večjo plačo, kot tip in se odločiva, da si nekaj skupaj ustvariva, nikoli ne bi rekla, da mi mora kej denarja vrniti!

To je za mene zanič zakon, da se na stvari tako gleda in, da še pri partnerju gledaš, kje je on dal manj in ti mora zdej vrniti, da bo ja enako.

Tudi kar se tiče položnič gledam malo drugače oziroma lahko povem kako imava midva, ki imava svoje stanovanje. Nikoli ne deliva stroškov na pol, ker mi je nesmiselno. Pač nekdo, ki je tisti mesec bolj pri denarjo plača položnice, drug pa plača in kupi druge stvari. In on kupuje tudi prek moje kartice in jaz prek njegove, nama ni problem. In denar je res zadnja stvar okol katere bi delala neke delitve pa vsak mesec računala, da se bo ja izšlo 50:50, pa da nama bo panika, če bo dal en mesec en mal več denarja, kot pa drug.

Sem za to, da se ima v zvezi denar skupaj. Tle se ne govori za zveze, kot jih ima večina tle gor, ampak potem, ko se s partnerjem odločita da gradita skupno življenje. ( da se ne bo napačno razumelo, tudi sama nimam takšne zveze v kateri bi gradila prihodnost, ampak imava skupno stanovanje in na stvari gledam že malo drugače.)
Fantje ne pozabite, ženske so nemočne le tako dolgo, dokler se jim ne posuši lak za nohte. ;)
Uporabniški avatar
nixie
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a nixie »

nanamiša s tipom imaš skupno stanovanje, skupne finance,... nimaš pa zveze v kateri bi gradila prihodnost? firbec :oops:
Uporabniški avatar
nixie
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a nixie »

delusional napisal/-a:ja, pač tukaj vse predpostavljajo, da je ženska tista, ki ima manj denarja in da bo itak moški vedno prispeval več. in so si takega tudi že našle ali pa ga še iščejo.

blagor njim
:respekt:
Uporabniški avatar
nanamiša
Cosmofrik
Cosmofrik

Ne, ker ne gledam še tko daleč v prihodnost in meni pomeni grajenje prihodnosti imeti otroke, hišo, poroka itd... v tem še ne razmišljam, ker najina zveza po 5ih letih še ni tako visoko in ni nujno da bom z njim vedno skupaj. Ampak trenutno sva in pač imava stanovanje skupaj, ker nama tko odgovarja.
Fantje ne pozabite, ženske so nemočne le tako dolgo, dokler se jim ne posuši lak za nohte. ;)
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a jullia_ »

delusional napisal/-a:ja, pač tukaj vse predpostavljajo, da je ženska tista, ki ima manj denarja in da bo itak moški vedno prispeval več. in so si takega tudi že našle ali pa ga še iščejo.

Me prav zanima, koliko žensk preživlja svoje tipe, ki iz takšnega ali drugačnega razloga ne delajo (pa magari zato, ker je priseljen iz Bangladeša in ne more).

To je pač razlika med spoloma, tip brez denarja je opušak in bo umrl sam, ženska brez denarja lahko komot najde nekoga, ki mu bo rodila 2 otroka in gospodinjila, pa bo preskrbljena do konca življenja.
Uporabniški avatar
nanamiša
Cosmofrik
Cosmofrik

ja s tem se tudi jaz ne strinjam, da ni vredo, da preživljaš nekoga, ki je brez službe, pa naj se gre tle za žensko ali za moškega. Ampak v primeru tiste uporabnice ( ne spomnem se nicka) se gre za drugačno zgodbo. Če je to samo trenutno in si bo potem, ko bo lahko, našla službo, potem okej.
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho

A to meni odgovarjaš?

Ker jaz se z ničemer ne strinjam ali ne-strinjam, pišem samo o osnovnih življenjskih zakonitostih.
Uporabniški avatar
nanamiša
Cosmofrik
Cosmofrik

ne strinjam se točno s teboj ampak z vsemi, ki so zato, da se tipa/punce ne preživlja. Tvoj post me je samo spomnil na to :D
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a *mala* »

Js pač hočem bit fantu enakopravna glede financ. In čeprav sem študentka, nama zato ni še nikoli nič manjkalo. Pa bi lahko imela že urejeno "najino" stanovanje, za katerega bi plačal on, ampak se preprosto odpovem temu luksuzu, dokler sama ne bom mogla prispevat približno enakomernega deleža, preprosto nebi imela istega užitka z urejanjem stanovanja in kupovanjem pohištva, itd....

Midva bova imela itak 3 račune in s tem se oba strinjava :D Seveda bo tudi partner poblaščen za dostop, ampak kartico bom mela pa sam js, si ne predstavljam, da bi najini dohodki stekali na isti račun. Če to pomeni, da najina zveza ni "prava" drugim, pa tud prov :P
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Catch je v tem, da se jaz s tem sploh ne strinjam v celoti. Skozi dobršen del zgodovine so moški preživljali ženske in jim je to čisto dobro laufalo.
Zadnjih nekaj desetletij se nam pa zdi blazno fajn, da hodita oba v službo, otroci so 10 ur na dan v vrtcu, treba je najet gospodinjsko pomočnico, nihče nima časa niti psa na sprehod peljat,... vse samo zato, da oba partnerja služita denar.

Pa kaj, če gre cela njena plača itak samo za vrtec in je vse skupaj finančno gledano isti drek, kot če sploh ne bi hodila v službo. Pa kaj, če so vsi cele dneve pod stresom in lovijo tiste zelene intervale na semaforjih, da pridejo še pravi čas po otroke. Pa kaj, če jemo samo še juhe iz vrečke in testenine na 1000 načinov, ker nihče nima časa skuhat ene prave obare (razen če bi jedli ob 11ih zvečer). Važno, da sta oba v službi in je vse fer.
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: Lj

Neprebrana objava Napisal/-a purple_rain »

^^heh..kakšno alternativo pa sicer vidiš? Recimo, da ženska ima željo(?)/ne nasprotuje ideji nekoč bit stay-at-home-mum, kaj pa ta čas vmes počne? Poseda in čaka bodočega partnerja? Mal brezveze. Hm, gre v službo, dokler se ne poroči in rodi? - hja, kaj pa če dejansko vzljubi svoje delo do takrat in si premisli?
Mislm, ne razumem sicer najboljš te tvoje objave..

Všeč mi je pa ideja od *male* o 3 računih - se mi zdi, da vseeno še vedno vsak od partnerjev rabi "nekaj svojega".
Uporabniški avatar
punkie_
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a punkie_ »

punkie_ napisal/-a:od partnerja nebi pričakovala, da ti nekoč povrne stroške, ki si jih ti preplačala pri gradnji, ker je on manj prispeval? oz. obratno?

nanamiša napisal/-a:Kakšna neumnost :eek:

neumnih vprašanj ni. so samo neumni odgovori.

nanamiša napisal/-a:Pač nekdo, ki je tisti mesec bolj pri denarjo plača položnice, drug pa plača in kupi druge stvari.

kaj je to drugega kot deljenje stroškov? ne govorim, da se deli storške pri vsakem nakupu, vsak mesec, ampak govorim o neki dolgoročni usmerjenosti k enakomerni razporeditvi financ. zakaj se tega tako zelo branite? ker se zavedate, da prispevate manj?

zakaj uspešnost/neuspešnost zveze pogojujete s tem, kako se delijo finance, a mislite, da ima denar kaj veze pri ljubezni? jaz osebno vidim faktorje ljubezni v številnih drugih rečeh, ki pa nimajo čisto nič opraviti z denarjem, ampak s povsem nematerialnimi dobrinami, kot so ljubezen, spoštovanje, iskrenost, zvestoba... kaj ima denar pri vsem tem? razen seveda, če imate suggar daddyje, več vam kupijo, raje jih imate.
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Sploh ne navijam, da naj zdaj vse ženske nehajo hodit v službo in doma pečejo piškote. Konec koncev, saj jaz tudi nisem zato na faks hodila, da bom gospodinja.

Hočem samo povedat, da se mi zdi smešno, da je ta ideja, da ženska ostane doma, tako zaničevana, da ženska zaradi tega celo pokasira obkladanje s prostitutko.

Pa gre v bistvu samo za drugačen princip delitve dela. Lahko oba hodita v službo in zraven poskušata balansirat še vse ostalo, lahko pa en od njiju hodi v službo, drugi pa brani domačo trdnjavo.

Sploh v primerih, ko so dohodki partnerjev izrazito neenakovredni (kar niti ni redko), je ta opcija precej privlačna, ker je objektivno gledano rahlo noro, da žena hodi v službo za 500 evrov mesečno, če jih mož zasluži recimo 2500, ker jima to samo oteži logistiko in se enostavno ne izplača. Ampak princip je princip in bognedaj, da bi ta par preračunal, da se jima bolj splača, da je ona doma.
Uporabniški avatar
nanamiša
Cosmofrik
Cosmofrik

Ja zdej pa več ne laufa tko dobr to, da dela samo eden z neko povprečno plačo.

Zakaj bi bilo treba v družini, kjer delata oba, otroke dat za 10 ur v vrtec, najet pomočnico, težko imet žival, težko skuhati kosilo itd...??
Poznam predvsem takšne zakone in jim vse čist okej laufa, tud če oba delata. In nihce ne potrebuje, pomočnice al pa otroka v vrtcu 10 ur.

Men bi se verjetno zmešalo, da bi moje edino delo bilo skrbeti za froce, kuhati in čistiti stanovanje. Hvala lepa!
Odgovori