Vegetarijanstvo

Gurmanski užitki.
Odgovori
*zoya*
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a *zoya* »

lojalistka napisal/-a:
*zoya* napisal/-a:sorry men se pa rastline smiljo fuuul bl..k jih gojijo v nenaravnih razmerah, jih filajo z ne vem kakšnimi groznimi kemijskimi pripravki, jih špricajo s pesticidi..., jim kazijo genetski material..joj, boge :oops:

svašta. :roll:

kako misliš da hranijo živali za zakol? z naravno hrano? ubistvu so takemu sranju izpostavljene, da ne moreš verjet. bluziš neumnosti.

sam primer sm dala, s katerim sm ti hotla pokazat, da rastline glede tega niso nč na bolšem..sicer pa..živim na kmetih, živalcam gledam u učke vsak dan..vidm kako ravnajo z njimi pri nas..ne bi rekla da slabo..
vem pa da večji kmetje in tisti, ki služijo denar s proizvodnjo mesnih izdelkov, z njimi ne ravajo v takšni luči, pa tud vidla sm že kako jih prevažajo, koljejo..da ne boš mislna, ne odobravam takšnega početja..zato pa tud skorej nikoli ne kupujem mesa v trgovinah, ampak res probam izljučno samo od domačih kmetov..
"Stvari niso nikoli slabe, takšen je lahko le tvoj pogled nanje."
c0nfusedGirL
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a c0nfusedGirL »

tukile je še neki posnetkov, kako delajo z živalmi za meso:
http://www.petatv.com/veg.html

v sloveniji na leto pokoljemo približno 28 000 000 živali.....pa nas je samo 2 000 000....kolk je to živali na celem svetu??

aja, pa za jamske ljudi in eskime:
vemo, da so v kameni dobi jedl samo naravno hrano - druzga niso meli, in je blo brez tistih pesticidov in tega vse bolj zdravo in je blo zato bolj zdravo tudi meso, ki so ga jedli.....poglejte dons kako je...nore krave ipd....
in ko govorimo o krutosti ubijanja živali za meso, ko nekateri govorijo, da jih je že jamski človek pobijal....ja, jih je..toda njemu se je šlo za preživetje! jedel je, kar je bilo na razpolago, kar je ulovil...je pri nas tudi tako??

podobno je z eskimi.....pač nimajo drugega.....
c0nfusedGirL
Sramežljivka
Sramežljivka

majaoko napisal/-a:confused girl Hvala za odgovor
A ima kera recept za spomladanski zavitek, kot je npr. v kitajsi restavraciji .

spomladanski zavitek:
http://kulinarika.net/baze/recept.asp?prikazi=IJK&ID=110

-samo je vmes tudi svinjina :?
majaoko
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: okolica ljubljane

Neprebrana objava Napisal/-a majaoko »

oo super. Hvala, saj bo šlo tudi brez mesa :)
Sem na eni strani vidla, da imajo nekje kot fast food za vegetarijance. To bi bilo full dobr če bi imel v sloveniji. Verjamem, da nebi bili notri samo vegetarijanci, ker ima dosti ljudi radi zelenjavo...
Škoda ane?
c0nfusedGirL
Sramežljivka
Sramežljivka

ja, res...čeprav se dobijo tud v lj, vegi burgerji...samo nevem..še nisem probala, hehe...
drugač je pa zdej v kranju nova vegetarijansko/veganska restavracija, in že načrtujem pohod do tja :D
pa v lj, na celovški je trgovina K naravi, in majo tam tud same dobre stvari....
drugač se pa tud v vsakem mercatorju najdejo naši zrezki :D
majaoko
Kofetarica
Kofetarica

Za restavracijo sem tut jz slišala, sam pr men je problem k moj fant ni vegetarijanc :D zelenjave pa ne povoha :x
kok časa si pa že ti vegetarijanka?
c0nfusedGirL
Sramežljivka
Sramežljivka

joooj, kakšna škoda glede tvojega fanta..hehe...
Jaz sem priblizno tri leta...
in ti?
greš na vegetarijanski piknik?
Zadnjič spremenil c0nfusedGirL, dne 25. Jul. 2006 9:06, skupaj popravljeno 1 krat.
be unique, be yourself
majaoko
Kofetarica
Kofetarica

Jaz bo pa šele 2 meseca vegetarijanka :( Žal mi je, da tega nisem spoznala že prej. Odločila sem se pa 27. maja :D A piknik je celo? Super, kje pa in kdaj?a ti greš
c0nfusedGirL
Sramežljivka
Sramežljivka

Jaz ne grem na žalost...me verjetno ne bo doma (moorje :D ) pa še presneto daleč v mariboru je :( ...tud lani je bil, pa spet nisem mogla...groza....
Bi blo super, če bi organizirali več vegi piknikov, ampak vsakič v drugem kraju....samo denar je tu problem...

vabilo na piknik:
http://www.osvoboditev-zivali.org/?arhv=09984
be unique, be yourself
c0nfusedGirL
Sramežljivka
Sramežljivka

vegi piknik bo organiziran tudi 10. septembra, v ljubljanskem mostecu :D :D
be unique, be yourself
pussyka
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a pussyka »

sicer ne podpiram razspinosti, lahko bi vsi skupaj jedli manj mesa.
grdo je mucenje, ko purane filajo z rasnimi hormoni itd. ko zivali umrejo na grd nacin. ne podpiram tega. baje se tut pozna na mesu ce umre zival pod stresom.

sej čist usaka žival umre pod stresom. tut tista k jo majo prej vsi radi pa neki. ti dam primer: ti bi loh mela ful happy življenje paa vsi bi te mel radi pol bi te pa en z nžem zabodu al pa neki pa bi tut umrla pod stresom.

sicer pa mislim da bo čez kakšnih 5 let ful več vege. kot pa mesojedcev, in prov je tko!
pussyka
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a pussyka »

sicer ne podpiram razspinosti, lahko bi vsi skupaj jedli manj mesa.
grdo je mucenje, ko purane filajo z rasnimi hormoni itd. ko zivali umrejo na grd nacin. ne podpiram tega. baje se tut pozna na mesu ce umre zival pod stresom

sej čist usaka žival umre pod stresom. tut tista k jo majo prej vsi radi pa neki. ti dam primer: ti bi loh mela ful happy življenje paa vsi bi te mel radi pol bi te pa en z nožem zabodu al pa neki pa bi tut umrla pod stresom.

sicer pa mislim da bo čez kakšnih 5 let ful več vegetarijancev kot pa mesojedcev, in prov je tko! jst sm vege. pribl že 1 leto pa mi čist nč ne manjka, kr je še tok ostale hrane, da se na meso tut spomnm ne. [/quote]
snoopcatt
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a snoopcatt »

cebelica napisal/-a:Jaz sem delna vegetarijanka. Čeprav se za to nisem odločila zavestno, zaradi kakšnih predsodkov, ampak enostavno zato, ker nimam potrebe po mesu. Nimam ga rada.

Ko pa se mi zalušta kakšen košček - ponavadi kakšen puranji file ali pa kaki čevapčič iz žara, pa si ga seveda privoščim. Ampak ful ful malo.

Drugače pa se nikoli ne bi odrekla pršutu in ribam. Mjammm...

Prav tako pa mi nikakor ne pride na misel, da bi postala vegetarijanka zaradi kakršnihkoli prepričanj. Ker že tako nas življenje in družba na vsakem področju omejujeta, zakaj bi se še mi sami?

Vendar to je le moje mnenje. Sicer pa je to odločitev posamenzika!

:respekt:

hej, ti pa RES nisi niti 'delna' vegetarijanka! :gruebel:

sama ne jem mesa (& tut nobenih mesnih izdelkov) kaki 2 leti... sem se pa odločla najprej 'na tiho' (nisem nikomur nič rekla, ker sem najprej hotla poskusit, če sploh zmorem... ne pa, da bi na velik klin obesla ''ja, jaz sem pa po novem vegetarijanka..'', potem pa čez 3 dni kosilo z dunajskim...). No, se je obneslo... najprej še je panirano meso dišalo.. ampak sem rekla vseeno ''ne'' (za živali) (saj vem, da sama ne bom nekaj spremenila, ampak ko pomisliš kolk živali poje 1 človek letno... no, zdaj mene ni več treba štet tu zravn... in jaz sem 1, ju3 bo mogoče 1 več, naslednji dan mogoče še 1 več & bomo že 3je... itd.). Sploh pa to ni nekaj novega.. je mnogo mislecev iz rimskih časov, pa iz strare grčije bilo vegetarijancev..
Men osebno ustreza. Mi nič ne manjka! :) Ampak mora pa bit res tvoja odločitev, ne pa neka modna muha, za katero že čez kaki teden - dva ne moreš več stati.
Uporabniški avatar
allessya
Kofetarica
Kofetarica
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a allessya »

Jaz pa jem meso in si ne morem predstavljati, da ga ne bi. Saj, ne rečem, včasih ga mam res že čez glavo in ga pač par dni ne jem, da bi se mu pa dokončno odpovedala, to pa ne bi šlo. Zame je vegetarijanstvo čisto preseravanje :D (evo, scotajte me, ker izražam svoje mnenje) :twisted: ampak ok, če je nekomu to všeč, kar... nihče pa me ne more prepričati, da je vegetarijanstvo zdravo. Po moje ni zdravo ne eno in ne drugo, ampak od nečesa pač moreš živeti, od česa, pa je odločitev in stvar vsakega posameznika.

Aja, pa še ena zgodbica - moja znanka je iz familije, kjer so vsi čisti vegetarijanci, skupaj pa je s fantom, pri katerem doma je pač čisto nasprotje. In pride ona lepo k njim za vikend, pa ji fantova mama mora posebej delati kosilo. Mislim, če ma že svoj način prehranjevanja, naj si vsaj sama kuha svoje obroke, ne pa da ma nekdo pol dvojno delo. :roll:
skinny
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: Prlekija

Neprebrana objava Napisal/-a skinny »

allessya napisal/-a:Aja, pa še ena zgodbica - moja znanka je iz familije, kjer so vsi čisti vegetarijanci, skupaj pa je s fantom, pri katerem doma je pač čisto nasprotje. In pride ona lepo k njim za vikend, pa ji fantova mama mora posebej delati kosilo. Mislim, če ma že svoj način prehranjevanja, naj si vsaj sama kuha svoje obroke, ne pa da ma nekdo pol dvojno delo. :roll:

meni pa se ne zdi to nič takega. če jo že povabijo k sebi domov,bodo verjetno poskrbeli, da bo tudi kaj jedla. ali ne? :wink:
meni pa je to nekaj najbolj navadnega na svetu.
sama sem vegetarijanka in hodim k prijateljici, ki ni vegetarijanka. in se pač tisti 1 dan meni prilagodi in ne je mesa. si skuhava svojo kosilo. pa ni nobenega problema. :)
"Don't part with your illusions. When they are gone you may still exist, but you have ceased to live.”
~ Mark Twain
Odgovori