Klepetalnica #115
- saarijarvi
- Cosmo moderatorka
Re: Klepetalnica #115
Lol, dobis na zs.
firbec babji.
firbec babji.

Hej, na fb sem videla eno kampanjo proti globalizaciji in poceni izdelkom ki prepotujejo pol sveta.
Šlo se je za filmček v katerem je gospodična v trgovini kupila neke rumene čevlje, ampak je bil v škatli samo eden in pa ena dooooolga vezalka. Gospodična je začela hodit za to vezalko da bi našla še drugi čevelj in pač hodi preko puščav in gor in ledenih gor itd....
dokler ni prišla v res neko obupno zasmogano barakarsko naselje, kjer je našla eno res najbolj bogo punčko na svetu, ki je ravno končala njen čevelj. Punčka odreže tisto vezalko, in ji z najbolj prisrčnim nasmehom ponudi čevelj.
Je kdo videl in ve kje bi lahko našla? Guglala sem že svašta pa nič ne najdem.....
Šlo se je za filmček v katerem je gospodična v trgovini kupila neke rumene čevlje, ampak je bil v škatli samo eden in pa ena dooooolga vezalka. Gospodična je začela hodit za to vezalko da bi našla še drugi čevelj in pač hodi preko puščav in gor in ledenih gor itd....
dokler ni prišla v res neko obupno zasmogano barakarsko naselje, kjer je našla eno res najbolj bogo punčko na svetu, ki je ravno končala njen čevelj. Punčka odreže tisto vezalko, in ji z najbolj prisrčnim nasmehom ponudi čevelj.
Je kdo videl in ve kje bi lahko našla? Guglala sem že svašta pa nič ne najdem.....
...But because I saw you. Someone like me. Someone so scared that the only way you know how to handle things is by worrying your way through them. That's what you and I are. Worriers.
emanuela napisal/-a:Ne, dojenčka ne raznese, ampak vseeno ni popolnoma vseeno, katere plenice mu daš gor. Ravno nedolgo nazaj je bil objavljen test plenic, kjer se je ocenjevalo od vpojnosti, do praktičnosti zapenjanja in nenazadnje se je testirala vsebnost nevarnih kemikalij. Kar hočem povedati- res ni vseeno, katere plenice daš gor.
In obsedenost z dojenčki-dokler nisi na stopnji, ko ga dejansko imaš/pričakuješ, ne veš, kako je. Sicer ne morem reči, da tudi meni gredo na živce mamice, ki se znajo pogovarjati le še o tem, ampak. Ko se ti življenje naenkrat vrti okrog malega bitja, jim le moraš oprostiti, da so jim posebni. Ker pač so
je res, da ni vseeno. ampak s tem oglaševanjem grejo res predaleč.. saj vsak normalen starš se bo dobro pozanimal, kaj bo kupil za svojega otroka. velika večina ljudi ne potrebuje plenic in nam je idiotsko kar naprej gledat to.. v bistvu če si kdaj ne bom več želel imet otrok, bo to ravno zaradi takih reklam.
ja, verjamem da je staršu, pa bližnjim dojenček najbolj pomembna stvar na svetu. in tudi meni bo najbrž. in to je normalno in potrebno, kot je tudi LZ povedal. ampak, ne glede na to kako je nekomu neki pomembno, nekomu drugemu pač ni, in človek z zdravo pametjo se bo tega dobro zavedal.
pravi problem pa se pojavi, ko te npr. neka mlada mamica z vozičkom napizdi, ker greš s psom v park, ki je namenjen vsem, da tam psi nimajo kaj delat. pa dobro vem da psi tam smejo biti, pes je na vrvici, kot mora biti (in ga tudi vedno usmerim stran od ljudi, ki bi se ga lahko bali), vrečko za drek pa imam tudi vedno pri sebi. to je vse, kar lahko in sem dolžan naredit s svoje strani. ampak seveda ta ego egoistične babe si zmisli neka svoja pravila, ker pač misli da je posebna. in po svoje tudi je, ker so to posebni ljudje ob katerih začutim željo da bi jih okol gobca usekal

me tudi zanima, kako bo nek starš lahko dobro vzgojil otroka s tem razmišljanjem, da je poseben, in ves čas zahteval, da se mora njegovemu "sončku" vsa okolica prilagajat? vzgojil bo razvajenega pamža, ki misli da je center sveta in so ostali manjvredni.
podobno je tudi s kakšnimi invalidi, ki mislijo da jim je cel svet dolžan pomagat. kaj šele da bi prosili. pa zelo rad pomagam, se je mnogokrat zgodi, da npr. komu kaj pomagam pobrat, vrata odpret, ali na busu "rampo" naštimat, da se je laho zapeljal gor/dol, pa me še prosil ni. in se iz srca zahvalijo. včasih se kdo niti zahvalil ni - češ, to je itak moja dolžnost.
so pa to enostavno ljudje taki, ki mislijo da so najbolj pomembni. jih vidiš na nagužvanem busu, to so tisti ki zasedejo 2 zica s svojo sicer normalno ritjo (pomožnosti se usedejo na zunanjega, na notranjem pa imajo roko s svojim ljubim telefončkom). seveda bo nekdo moral stati, ker pač ta posebna kraljeva rit rabi svoj komfort

hej norci 

slovenc79 napisal/-a:jih vidiš na nagužvanem busu, to so tisti ki zasedejo 2 zica s svojo sicer normalno ritjo (pomožnosti se usedejo na zunanjega, na notranjem pa imajo roko s svojim ljubim telefončkom). seveda bo nekdo moral stati, ker pač ta posebna kraljeva rit rabi svoj komfortin par brc.
O fak, meni gre to nenormalno na živce, sploh kadar sem slabe volje oz. utrujena. Prideš na bus in folk sedi na zunanjem, na notranjem ima pa torbo/torbico(ženske). Zadnjič lih pridem gor, totalno nabasano in prosim eno tamalo, ki je ignorantsko driblala po telefonu, ko sem se zibala pred njo, če je prosto in me pogleda, lih toliko, da ni z očmi zavila in se presedla k oknu.

jz sm zadnjič naletela na eno smrkljico ki je sedela ob oknu zraven pa imel na sedežu torbico. sem jo prijazno vprašala če je prosto, se je delala da ne sliši, drugič enako. Pa sem prijela njeno torbico in ji jo porinila v naročje ter se usedla zraven. Je bila malce šokirana se mi zdi. 

Hehe, eni so egoistični. Sicer sem v svojih časih javnegqa prevoza tudi sama najraje sedela sama, ampak če je gužva pa pač nimaš neke izbire.
The world is as you are.
Nesanica

Nesanica
Ja Emanuela, saj je logično, da bi vsi več al manj raje sedeli sami kot poleg neznanca.
Ampak glede na to, da vsi plačamo storitev, imamo vsi pravico sedet - če je to seveda možno. V to spada tudi to, da se sami potniki zavedajo tega in sodelujejo s sopotniki. Avtobus ne pripada nikomur a hkrati pripada vsem, eni se pa obnašajo kot, da je vse njihovo. Če je toliko in toliko mest za sedet, ma da toliko ljudi sedi. Ne pa, da npr. 8 razvajencev sedi (in njihova torbica), ostalih 8 ljudi pa zato stoji (eni tudi pol ure do svoje zadnje postaje).

Ja Emanuela, saj je logično, da bi vsi več al manj raje sedeli sami kot poleg neznanca.

Ampak glede na to, da vsi plačamo storitev, imamo vsi pravico sedet - če je to seveda možno. V to spada tudi to, da se sami potniki zavedajo tega in sodelujejo s sopotniki. Avtobus ne pripada nikomur a hkrati pripada vsem, eni se pa obnašajo kot, da je vse njihovo. Če je toliko in toliko mest za sedet, ma da toliko ljudi sedi. Ne pa, da npr. 8 razvajencev sedi (in njihova torbica), ostalih 8 ljudi pa zato stoji (eni tudi pol ure do svoje zadnje postaje).
jaz se poleti včasih usedem na zunanjo stran, ker je pri oknih včasih tako močna klima, da me je že ušes vnel zaradi tega. ampak, če je prazen bus. če je velik ljudi gor, raje stojim, pa me noben nima kaj postrani za gledat 
je pa tud trapasto ko sediš na praznem busu, in ko na postaji pride nek dedi in 10 študentk, se vedno dedi zraven tebe usede
sej res, kam se punce najraje usedete? če mate npr. izbiro, star človek, mlad tip, mlada punca, srednje star tip, srednje stara ženska, osnovnošolec..
pa, kako gledate na pristop na busu?
če se tip začne pogovarjat z vami? bi vam bilo všeč al bi segle po solzivcu? 

je pa tud trapasto ko sediš na praznem busu, in ko na postaji pride nek dedi in 10 študentk, se vedno dedi zraven tebe usede

sej res, kam se punce najraje usedete? če mate npr. izbiro, star človek, mlad tip, mlada punca, srednje star tip, srednje stara ženska, osnovnošolec..
pa, kako gledate na pristop na busu?

hej norci 

Če se že moram vsest zraven koga, potem k tipu, če zgleda normalno (torej ne kaki polizanec, ki nabija glasbo iz telefona). Ampak dostikrat raje stojim, če ne gre za daljšo vožnjo.
glede pogovora je pa vse odvisno, kako tip zgleda. (zdej pa navalite, kok samo na videz palim, ampak ne verjamem, da bi vi kaj drugače ocenjevali).
glede pogovora je pa vse odvisno, kako tip zgleda. (zdej pa navalite, kok samo na videz palim, ampak ne verjamem, da bi vi kaj drugače ocenjevali).

- Led Zeppelin
- Cosmopsiho
Jaz se vozim z vlakom v Ljubljano, ker živim v edinemu mestu v Sloveniji iz katerega je hitrejša pot v Ljubljano z vlakom kot avtom (true story).
In ja, folk na javnih prevozih je fukjen...moji najljubši so, primerno dišeči premikači iz Polja, stare mame ki gredo v bolnico...mladih nadobudnih mulcev ki navijajo slabo musko pa ni več.
Na vlaku vedno rečem če premaknejo stavri, če pač ne, primem torbico in jim jo dal v naročje.
Po mojih izkušnjah so najmanj uvidevne starejše ženske.
In ja, folk na javnih prevozih je fukjen...moji najljubši so, primerno dišeči premikači iz Polja, stare mame ki gredo v bolnico...mladih nadobudnih mulcev ki navijajo slabo musko pa ni več.
Na vlaku vedno rečem če premaknejo stavri, če pač ne, primem torbico in jim jo dal v naročje.
Po mojih izkušnjah so najmanj uvidevne starejše ženske.
Cause the sweetest kiss I ever got, is the one I've never tasted.
Ko sem se enkrat peljala v Ljubljano, je bil na vlaku en tip (cca 30), ki se je celo pot na glas pogovarjal po telefonu. Smo vsi vedeli, da še vedno živi pri mamici, da morajo eno zabavo prestavit na kasneje, ker še vedno nima darila, pa da naj mu mamica že neha težit z ne vem čim. Bi bilo smešno, če ne bi bila ura deset zvečer, za mano pa šest ur utrujajoče vožnje.
hehe men je včasih zabavno poslušat folk ko se pogovarja
sploh če je dolgčas med vožnjo, pa si kr predstavljaš film o njihovem življenju.. tko forrest gump scena 

hej norci 

- Led Zeppelin
- Cosmopsiho
Mene vedno šokira, a noben človek na 40 let nima občutka kako na glas ima telefon ko govori, ali kako glasno govori v telefon....Jezus, če slišim musko v ozadju od ženske z katero govori preko telefona, je malo preveč že.
Cause the sweetest kiss I ever got, is the one I've never tasted.