ce si stari stipendist si zdaj po novem sistemu, ker si na visji stopnji izobrazevanja, torej stari novi?

ce je vec kot eno leto nisi mela si pa cisto novi novi kandidat in se boris za stipendijo s povprecjem 9,4 ali vec =)
48. člen
(mirovanje štipendijskega razmerja)
(1) Štipendijsko razmerje pri državni štipendiji ali Zoisovi štipendiji miruje, štipendija za tekoče
šolsko oziroma študijsko leto pa se ne izplačuje štipendistu, če:
− ni izdelal letnika, dovoljen pa mu je ponovni vpis v isti letnik, razen če letnika ni izdelal
zaradi dokazanih opravičljivih zdravstvenih razlogov ali zaradi starševstva,
− dohodek na družinskega člana štipendista, ki prejema državno štipendijo, presega cenzus
za pridobitev štipendije,
− štipendist, ki prejema Zoisovo štipendijo, ni dosegel učnega uspeha oziroma povprečne
ocene, kot je določena za pridobitev te štipendije, razen, če je dosegel izjemni dosežek iz
drugega odstavka 24. člena tega zakona,
− ne izpolni obveznosti iz drugega odstavka prejšnjega člena (tj. oddanje prijavnice do določenega roka, op. Trin).
Ali sem novi vlagatelj ali stari štipendist?
NOVI vlagatelji so vsi tisti, ki:
* še niso prejemali štipendije ali
* jim je pravica do štipendije prenehala ali
* se jim je pravica do štipendije iztekla v šolskem oz. študijskem letu 2007/08 in v šolskem/študijskem letu 2008/09 niso bili več v štipendijskem razmerju.
STARI štipendisti so tisti, ki:
* so v šolskem oz. študijskem letu 2008/09 prejemali Zoisovo štipendijo pri Javnem skladu RS za razvoj kadrov in štipendije ali pri Zavodu RS za zaposlovanje ali
* jim je v šolskem oz. študijskem letu 2008/09 Zoisova štipendija mirovala (so prejeli odločbo o mirovanju).
* jim je v šolskem oz. študijskem letu 2008/09 Zoisova štipendija mirovala (so prejeli odločbo o mirovanju).
*mala* napisal/-a:Jp, selekcija je. Če si v 5% najboljših se lahko predlagaš, potem je pa le določeno število štipendij, seznam vseh in črta tam kjer jih zmanjka![]()
Moraš imeti pa potem vseeno povprečje 8,5 da jo obdržiš.
Ampak selekcija pa ni po povprečjih, ampak po razmerju tvojega povprečja z povprečjem generacije.
classy- kdaj si jo pa izgubila? V prehodu iz srednje na faks?
classy napisal/-a:Selekcija je po razmerju tvojega povprečja s povprečjem generacije....A to pomeni, da z vsake fakultete in vsakega programa nekdo dobi? Npr. da bi blo na voljo 100 štipendij in 100 faksov in programov, potem bi dobil po en z vsakega faksa (pač najboljši?)?
classy napisal/-a:
EDIT: Sem zdej prebrala to med redrose pa gaby. Amm, dej povej, ko zveš, kaj si zdej ti, novi, stari novi, karkol. A kera ve...Js sm tok stara k vidve, pa sm pač zgubila na prehodu na faks, pol sm se pa prepisala. Če sm bla potem 08/09 stari novi baje, kaj sem potem letos, oz. 10/11, ko bi (če bi) ponovno zaprosila, sem novi, ker sem bla 2 leti brez, al še vedno stari novi?
red_rose napisal/-a:no povej pol, k me res zanima kako je s tem
Spoštovani!
Če štipendije v šolskem/študijskem letu niste prejemali, potem nastopite kot novi vlagatelj.
Lep pozdrav!
Na podlagi 3. odstavka 70. člena Zakona o štipendiranju, ki pravi: »Upravičencem, ki so pridobili Zoisovo štipendijo po predpisih o štipendiranju, ki se uporabljajo do začetka uporabe tega zakona, se ta štipendija izplačuje po teh predpisih do zaključka programa izobraževanja, za katerega so dobili Zoisovo štipendijo.«
Si novi štipendist, ki zaproša po kriterijih Zakona o štipendiranju.