*mala* napisal/-a:Jp, selekcija je. Če si v 5% najboljših se lahko predlagaš, potem je pa le določeno število štipendij, seznam vseh in črta tam kjer jih zmanjka
Moraš imeti pa potem vseeno povprečje 8,5 da jo obdržiš.
Ampak selekcija pa ni po povprečjih, ampak po razmerju tvojega povprečja z povprečjem generacije.
classy- kdaj si jo pa izgubila? V prehodu iz srednje na faks?
Ja, na prehodu, sem bla med tistimi srečneži, ki so moral met 4,1 povprečje, jaz sem mela pa neki pod 4. Sem mislila, itak bom prav dobra, kul je. Maturo sem pa pisala 29, če bi 30 bi obdržala. In sem (bla) ful jezna
Selekcija je po razmerju tvojega povprečja s povprečjem generacije....A to pomeni, da z vsake fakultete in vsakega programa nekdo dobi? Npr. da bi blo na voljo 100 štipendij in 100 faksov in programov, potem bi dobil po en z vsakega faksa (pač najboljši?)?
EDIT: Sem zdej prebrala to med redrose pa gaby. Amm, dej povej, ko zveš, kaj si zdej ti, novi, stari novi, karkol. A kera ve...Js sm tok stara k vidve, pa sm pač zgubila na prehodu na faks, pol sm se pa prepisala. Če sm bla potem 08/09 stari novi baje, kaj sem potem letos, oz. 10/11, ko bi (če bi) ponovno zaprosila, sem novi, ker sem bla 2 leti brez, al še vedno stari novi?