Matura [Združena tema]

Od šolanja do uresničitve karierne poti.
Zaklenjeno
Uporabniški avatar
L°AbeiLLe
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a L°AbeiLLe »

Men je blo toooolk težko in resnično upam, da bom nardila. :cry:
cotkica
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a cotkica »

**SiMoN@** napisal/-a:No, jst sm pa pisala POM, in je blo kar nekej, ko smo imeli priprave, je profesor reku, da pač tam, k so meli sestanek glede POM, je blo rečeno da unu tvorjenje besed ne bo pač noter, in pol je bla glih ta naloga, in je bla pasje težka, drugu je blo pa kar. Bomo videli 9.julija kaj smo rešil ;D

No lepo da se oglasi še ena s poklicne mature :) men so ble tvorjenke tut dost težke in sm kar mal ugibala. Jutr pa slovenščina... se jo grem zej hitr še učit :)

Srečno tut jutri.
Uporabniški avatar
Anxious
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: Bela Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a Anxious »

Men se je tut zdela precej težka matura, čeprov sm drugo pr slušnem mislm da kr kul rešla...Najbolj bedna naloga mi je true/false/NG ker nikol ne vem kaj bi dala in mal ugibam učas :P . Gap fill mi je bil pa srednje težek...ene besede sm takoj vedla, ene pa ugibala. Sej bo usaj nižje povprečje heh.

Slovo pa sploh ne vem ka nej se učim.....naš profesor je bil itak bol zanič in nism nč odnesla od slove. Kar znam znam večinoma še iz OŠ haha
Uporabniški avatar
miikena
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a miikena »

^^ Odvisn, kaj ti manjka .. Jz vem, da si morm mal osvežit znanje od skladnje (razne vezave, primike, sredstva navezovanja pa to), mal besedotvorje pogledat (une tvorjenke, izpeljanke) pa kake posebnosti pr stvareh ..
Rešiš kako staro maturo, vidiš, kaj ti je šlo že mal iz glave pa tist pogledaš. :)

Kar se pa angle tiče (mela sm VR) .. Ma ja, je blo težje k na poskusni, sam za moje pojme toook zlo zajeban pa spet ni blo, no. :) Raba jezika bo pr men pomojm čist ok, sm bla pa tko k Anxious pr unih medvedih čist nesigurna, kaj nej dam (in to sam z razlogom, k začnem pr stvari preveč razmišljat in sm se pol pr ene parih čist zmedla in bla uno: kaj nej zdej dam - false al NG? .. mislm, tle bom mela čist po neumnem napake ;) ) ..
Marleya sm začela brat pa mi najprej ni blo nč jasno pa sm šla rajš na naslednjo nalogo najprej, pol k sm se pa nazaj vrnila se mi je pa nekak dost hitr sestavu. :)

Mam pa za eseje filing, da bo bl kriza .. Sej so bli kul naslovi, sam prvega nism izpeljala tko k sm misnla, pr unem o Curious incident sem pa totalno preveč nabijala pa nič konkretnega povedala, pa premal supporta napisala.
Ah ja. Bo, kar bo. :)
Zadnjič spremenil miikena, dne 27. Maj. 2007 12:45, skupaj popravljeno 1 krat.
Listen to the energy within. Go confidently in the direction of your dreams. Live the life you've imagined!
Uporabniški avatar
**SiMoN@**
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a **SiMoN@** »

Ma, sej pravm da dokler vsi pravjo da je blo težko, pa da to resno misljo, se še mlo tolažim ;D
Jutri je pa slovenščina, jst se je itak nč ne učim, ker se že od včeri popoldne ubadam s pedagogiko :roll: Tega je tolk, da je za znoret. Če ma katera tle v torek pedagogiko, nej mi pove, kako se to sploh uči...k berem, podčrtujem, pa mi nč u glav ne ostane. Najbrž bom mogla vse lukne v glavi zamašit, pa ne bo vn ušlo ;D
MilkyWay
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: ...en tu corazón..

Neprebrana objava Napisal/-a MilkyWay »

FairyAngel napisal/-a:Z maturo iz angleščine je tako, da se težavnost skozi leta dejansko stopnjuje - če pogledate zbirko nalog iz preteklih matur, so na začetku bile občutno lažje naloge. Je pa res, da se tista povprečna vrednost znanja srednješolcev vedno bolj dviga, ker vedno več ljudi dobro obvlada jezik.

ja nivo se že dviga, tud znau naj bi vedno več...ma če pogledaš...zakaj so pole znižali kriterije pri angleščini (al so jih samo pr nas??), da namesto 60 % za 2, je zdej 50% al celo manj??...sej po eni strani je doro, ma pole un k gre na ANG na maturo in ma u šoli 2, ne bo pisu lih najbujš ne...tko da nej se odločjo enkrt...
no angel
Cosmofrik
Cosmofrik
Kraj: vzhodno od LJ

Neprebrana objava Napisal/-a no angel »

Joj ene se čist brez potrebe sekirate, ne glede na to al je bla ang. težka al ni bla bojo rezultati zihr dobri! Pri nas so tud lani ful jamrali vsi, pol jih je pa večina pisala bolš kot so pa sicer meli oceno in tud povprečje na šoli je blo pri ang. ful dobro - kar je blo tak mnda vsako leto na naši (bivši) gimnaziji. Sicer vas pa še itak čaka ustni del kjer lahk brez problema dobr opravite in si pridobite dragocene točke. Ti obvezni predmeti sploh niso problem, men so bli dost bolj zoprni izbirni oz. edn izmed izbirnih - sm mela zgodovino in sm skor znorela, tok se je blo za naučit, za drugega sm mela pa nemščino ki je bla smešno lahka. V glavnem, glede mature se res ne rabite tok sekirat ker sploh ni take panike. :) Pa velik sreče jutri vsem ki pišete. :wink:
little dandelion
let your heart keep time
now the clouds are gone
all of your tomorrows shine
Uporabniški avatar
In Love Girl
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: Kranj

Neprebrana objava Napisal/-a In Love Girl »

Grrr, mene je pa jutrišnje slove mal strah. Do zdj je vse bl slabo začel(esej mal x, angla čist kr neki) tko da me prov zanima kaj bo jutri.
...I`m a good girl!...(Only when I`m sleeping!)
wantyka
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a wantyka »

ma ja...nekej boš že znala...sj ''sam'' 30 % šteje... s tem se jaz tolažim, ker sem spet prelena da bi se učila:>
Uporabniški avatar
tmis_
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a tmis_ »

--
Zadnjič spremenil tmis_, dne 05. Feb. 2009 11:10, skupaj popravljeno 1 krat.
wantyka
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a wantyka »

z anglo so čist zapretiraval.... sj nardila sm.... sam jaz rabim točke.... sj če je vsem šlo tak slabo ko pravjo, potem bodo tak kriterij znižal.... tak da....:)
Uporabniški avatar
tmis_
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a tmis_ »

--
Zadnjič spremenil tmis_, dne 05. Feb. 2009 11:09, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
mulatto_f
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a mulatto_f »

vso srečo vsem ki boste jutri (z mano vred) napenjale možgancke!
cebelcca
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a cebelcca »

Če koga slučajno zanimajo rešitve mature pri angleščini na višjem nivoju (originalni članki), čeprov odporočam preverjanje, ker sproži res slabo voljo :evil: :cry: (pri gap fill sm jih zadela manj kot 10 :? )

vstavljanje stavkov
gap fill
Sure I can accept that we're going nowhere, but one last time let's go there...
Anja89
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a Anja89 »

js sm mela sicer osnovn nivo,sam vem da tut če bi vidla originaln člank sploh nevem če bi vedla kaj sm u poli napisala :oops: :lol:
drgač pa za jutr upejmo na najbolš,pa da bo na konc kej lahkega za napisat,najrajš bi še vidla kkšn opravičiu, zahvalo al pa kej u temu stilu.. :razz: srečno usm :wink:
Zaklenjeno