[/quote]mmm napisal/-a:
* Me res zanima kolk denarja bi lahk z eno tako knjigo zaslužil. Zdaj prevest v angleščino to z AI ne bi smel biti takšen problem, ne vem sicer kako tam priti na trg... ne vem, za en BMW al pa vikend bi pa skoraj moralo bit
Nocem bit party pooper, ampak mogoce bi blo za kak vikend izlet

Mislis knjigo izdat v samozalozbi ali preko zalozbe? V prvem primeru ti nosis vse stroske (lektoriranje, naslovnica, tiskanje, distribucija...). V drugem dobis precej majhen procent od dobicka in se prepricat jih moras, da je obetavna.
Z AI je problematicno prevajat brez lektoriranja. Se simple stvari, kot so oglasi, se ne prevedejo vedno lepo, kje je sele knjiga, kjer je slog pomemben, ne le golo prevajanje besede za besedo. Pomen se dostikrat izgubi.
Potem moras pa se prepricati folk, da tvojo knjigo sploh kupi v poplavi drugih knjig.
Ena moznost, ki je verjetno ceneje, je samozalozba v elektronski obliki na Amazonu. Ampak tule ti dam brezplacen nasvet glede Amazona (ker jih ogromno z nasveti o Amazonu sluzi): sam stran. Bezos je z razlogom med najbogatejsimi Zemljani, in to ne samo od provizij pri prodaji

- Da sem brez energije, ampak moram vsaj malo pospravit.
- Sem imela v nacrtu mini pocitnice marca, ker moram lanski dopust porabit, pa je bilo zdaj ful enih stroskov, tako da ne vem...
- mogoce bi vseeno vzela par dni fraj in spala? Tamali me skoz sprasuje, zakaj imam tako rada spanje

- se ful lepo zdaj sam igra z lego kockami in ni vsakih 5 minut mami mami maaamiii
- me boli k***c; vsakic, ko je pogovor o solah in katera je v nasem kraju najbolj problematicna, ker ima veliko priseljencev, cist resno odgovorim, da moj otrok tudi ni iz Slovenije (njegove lastne besede) in mi je to v bistvu prednost, bo vsaj manj moznosti, da bo tarca nestrpnih komentarjev in gledam kako folk zacne jecljat.