Sestavine kozmetičnih izdelkov

Vse o ličenju in negi kože.
Odgovori
Pika85
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a Pika85 »

UG, prosila bi te za mnenje o teh izdelkih... Vsi so namenjeni za mešano oz. nečisto kožo

Eucerin DermoPurifyer - čistilni gel
Aqua, Sodium Cocoamphoacetate, Propylene Glycol, Sodium Laureth Sulfate, Citric Acid, Sodium Benzoate, Salicylic Acid, Sodium Chloride

Annemarie Borlind - krema
Aqua (Water), simmondsia chinensis (jojoba) seed oil, ascophyllum nodosum extract, hydrogenated lecithin, octocrylene, sorbitol, alcohol, glyceryl stearate, cetyl palmitate, phenoxyethanol, butyl methoxydibenzoylmethane, brassica campestris (rapeseed) sterol, panthenol, chondrus crispus (carrageenan), tocopheryl acetate, xanthan gum, ethylhexylglycerin, benzyl benzoate, camellia sinensis leaf extract, aroma (fragrance), linalool, hexyl cinnamal, benzyl salicylate, citronellol.

Eucerin DermoPurifyer - krema
Aqua, Polyglyceryl-3 Methylglucose Distearate, Cyclomethicone, Glycerin, Cetearyl Alcohol, Lactic Acid, Sorbitan Stearate, Panthenol, PEG-150 Distearate, Serine, Gly-cine, Lecithin, Alanine, Bisabolol, Xanthan Gum, Titanium Dioxide, Trisodium NTA, Disodium Phosphate, Potassium Phosphate, Diazolidinyl Urea, Butylparaben, Isobutylparaben, Propylparaben, Ethylparaben, Methylparaben, Phenoxyethanol, Parfum.
Uporabniški avatar
UG84
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

Neprebrana objava Napisal/-a UG84 »

Čistilni gel naj bi ja, deloval proti mozoljem, saj vsebuje salicilno kislino, ampak ni pa tole nek nežen proizvod. Zelo pazi okrog oči.

Krema deluje OK. Gre za dnevno kremo, saj vsebuje UV filter, ima nekaj anti age poudarka, sicer pa vlažilna. Pantenol, vitamin E, sicr parfumirana, pa precej eterični olj vsebuje, ampak all-in-all v redu krema.

Eucerin krema - pač kemična. Vsebuje pantenol, deluje pomirjujoče. Vsebuje mlečno kislino, zato me čudi zakaj je to dnevna krema. Sicer ima tudi UV zaščito, ampak ne more biti visoka. Parfumirana, veliko sintatičnih konservansov. Se nagibam k ne priporočam, ker ni nič posebnega.
Pika85
Sramežljivka
Sramežljivka

Predvsem za nečisto kožo, katera kozmetika je boljša/kvalitetnejša, Annemarie Borlind ali Alverde?
Uporabniški avatar
haley
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a haley »

^^Meni se prva zadeva zdi malo boljša kot druga. Bo še UG povedala (jaz se šele učim :wink: )
Uporabniški avatar
UG84
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

Prva, ampak obe vsebujeta precej eteričnih olj, kar ni najboljše po depilaciji. Je pa res, da je olivno olje super za suho kožo. Drugi vsebuje tudi alkohol, sicer proti koncu, pa vseeno.Mogoče bi jaz vseeno vzela kakšno hladno stiskano olje. Če pa med tema izbiraš pa prvo.
Uporabniški avatar
UG84
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

Ja, bolje:) Za po depilaciji res glej da je res malo stvari kot so eterična olja, alkohol itak ne, ker koža je takrat občutljiva in raje nič dat gor kot kaj dražljivega.

Jaz bi sploh zdaj ko je tako vroče vzela kaj manj mastnega, kaj z aloe vero mogoče. Razen, če imaš tako suho kožo po telesu da ni za nikamor, potem pa kaj hladno stiskanega al pa mogoče Kneipp, če že ostanemo pri olju.
Uporabniški avatar
UG84
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

Pika85 napisal/-a:Predvsem za nečisto kožo, katera kozmetika je boljša/kvalitetnejša, Annemarie Borlind ali Alverde?

To je pa težko reči, saj se navadno zadeve ocenjujejo glede na posamezni izdelek. kar tako pa ne bi vedela, oziroma upala enostransko trditi.
Uporabniški avatar
UG84
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

jaz vsa olja nanašam na vlažno kožo. Ponavadi al imam od Kneippa kakšen oljček, al pa hladno stiskano kosovo ali olivno olje. Vse na vlažno, že zato, ker se lepo razporedi in lepše vpije v kožo. Dam ga malo, da nisem potem vsa mastna :)
Uporabniški avatar
positive vibration
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a positive vibration »

UG, mene pa zanima, kaj si ti misliš o teh silikonih za lase.
Pač npr. od Klasa ali pa Lorealscheiße. Moja sestra ga ful hvali in je cela navdušena, in sm probala, zakaj ji je tak všeč. Na lase si daš špukec tistega silikona in ti naredi take full gladke lase. Kar je meni popolnoma logično, saj ti jih ta silikon "oblepi" in navidezno gladi. Dopovedovala sem ji, da je to samo navidezno, da dejansko zaradi tega lasje niso nič bolj nahranjeni, prav gotovo pa čudežno ne zlepi razcepljenih konic :lol: Sekica se seveda ni dala prepričat, da silikoni nimajo nobene vrednosti za lase "če pa so potem tak fajn mehki" :D
There once was a note
pure and easy
Playing so free,
like a breath rippling by...
Uporabniški avatar
UG84
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

Ja, itak da imaš mehke laske, sej zato pa je prisoten v prakstično vseh šamponih, razen naravnih. Silikon je kot neke vrste plastični ovoj, ki naj bi varoval las pred poškodbami. Ampak je pa samo lepotni popravek, nič ne naredi pozitivnega za sam las, razen tega, pa še nekaj je ful pomembno - silikonpreprečuje ostalim stavrem, da prodrejo v las - torej, če ga veliko in redno uporabljaš pa ga ne spereš dovolj dobro gor, ti balzam ne bo koristil, ker ne bo mogel do lasu. Kot plastična vrečka v bistvu. Ko se ga enkrat res dobro spere, se potem šele vidi kakšen je las v resnici.

Jaz ga zelo zelo redko dam samo na konice včasih, čeprav zdaj že dolgo časa ne. Se jih izogibam. Če ima sestra kaj poškodovane laske, ji priporočam kakšno avokodovo/olivno masko pa bo bolje.
Pika85
Sramežljivka
Sramežljivka

UG, katera izmed teh krem oz. fluidov se ti zdi najboljša? Vse so namenjene za nečisto kožo. Hvala že vnaprej

Annemarie Borlind
Aqua (Water), simmondsia chinensis (jojoba) seed oil, ascophyllum nodosum extract, hydrogenated lecithin, octocrylene, sorbitol, alcohol, glyceryl stearate, cetyl palmitate, phenoxyethanol, butyl methoxydibenzoylmethane, brassica campestris (rapeseed) sterol, panthenol, chondrus crispus (carrageenan), tocopheryl acetate, xanthan gum, ethylhexylglycerin, benzyl benzoate, camellia sinensis leaf extract, aroma (fragrance), linalool, hexyl cinnamal, benzyl salicylate, citronellol.

Alverde
Aqua, Alcohol, Olus Oil, Glycerin, Caprylic/Capric Triglyceride, Cetearyl Alcohol, Glyceryl Stearate, Loess, Myristyl Alcohol, Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Oil*, Zinc PCA, Cimifluga Racemosa Root Extract, Vaccinium Myrtillus (Bilberry) Extract, Saccharum Officinarum (Sugar Cane) Extract, Citrus Medica Limonum (Lemon) Extract, Citrus Aurantium Dulcis (Orange) Fruit Extract, Acer Saccharum (Sugar Maple) Extract, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil*, Potassium Palmitoyl Hydrolyzed Wheat Protein, Xanthan Gum, Tocopherol, Citric Acid, Parfum (Natural Essential Oils), Citonellol**, Linalool**, CI 77891, CI 77492, CI 77499, CI 77491.

* ingredients from certified organic agriculture
** from natural essential oils

Lavera
Water (Aqua), Glycerin, Alcohol*, Hydrogenated Palm Glycerides, Glycine Soja (Soybean) Oil*, Tricaprylin, Squalane, Stearic Acid, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil*, Hydrogenated Lecithin, Xanthan Gum, Sodium Cetearyl Sulfate, Zinc Lactate, Tocopheryl Acetate, Olea Europaea (Olive) Fruit Oil*, Mentha Piperita (Peppermint) Leaf Extract*, Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Leaf Water*, Lysolecithin, Althaea Officinalis Extract*, Melaleuca Alternifolia (Tea Tree) Water*, Thymus Vulgaris (Thyme) Extract*, Juniperus Communis Fruit Extract*, Rosmarinus Officinalis (Rosmary) Leaf Extract*, Ascophyllum Extract, Salvia Officinalis (Sage) Leaf Extract*, Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Oil*, Tocopherol, Sodium Hyaluronate, Lecithin, Citric Acid, Tartaric Acid, Lactic Acid, Butyrospermum Parkii (Shea Butter)*, Chlorophyllin-Copper Complex (CI 75810) Brassica Campestris (Rapeseed) Sterols, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Ascorbyl Palmitate, Fragrance (Parfum)**, Citral**, Geraniol**, Citronellol**, Limonene**, Linalool**

* ingredients from certified organic agriculture
** from natural essential oils [/b]
Uporabniški avatar
UG84
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

Annemarie Borlind krema je vlažilna, z UV zaščito. Alverde vsebuje preveč alkohola, tudi komedogen potencial ima in nekaj kar nekaj eteričnih olj in še obarvana je. Še et. olj je pri Laveri, ki pa edina vsebuje še izvleček čajevca, se mi zdi pa da zna bit malenkost mastnejša kot od Annemarie. Alkohol vsebujejo vse tri, UV zaščito pa samo prva.

Katera je boljša je težko reči, saj je vsaka koža drugačna - izbirala pa bi med prvo ali tretjo.
Uporabniški avatar
UG84
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

Ta drugi je za bolj suho kožo kot ta prvi. :) Oba dobra sicer, zdej samo glede na svojo kožo prilagodiš.
Pika85
Sramežljivka
Sramežljivka

UG hvala še enkrat za pomoč :) torej bom sedaj poskusila z Lavero. Annemarie Borlind uporabljam že dlje časa in se mi zdi da koža ni nič boljša/lepša. imam ogrce po nosu, bradi, drugače pa nekaj podkožniih mozoljev. mogoče ve katera za še kakšno boljšo kremo, gel, tonik, ipd. za mojo nečisto kožo? :(
Uporabniški avatar
UG84
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

Ogrce, kar jih imaš, ne boš dobila s kremo ven. Dokler jih ne boš dala iztisniti ali pa to naredila sama, bomo ostali tam, kjer so.

Mogoče kakšna profesionalna nega, da ti sčisti kožo, vsaj te ogrce, potem pa nadaljuješ na novo? P amogoče ni vse v kremah, kaj pa sicer uporabljaš za make up - tudi npr. puder zna mašiti pore ali pa povzročati nečistoče.

Meni je zelo pomagala kombinacija pudra Sweetscents Green Tea Overnight Skin Rejuvenation na očiščeno kožo doma, sicer za ven pa mineralni puder Alima pure. Prej, ko sem uporabljala tekoče pudre, sem imela stalno neke težave z mozolji.
Odgovori