Kaj vas najbolj odbija na zmenku?
Jao, kakšne fine dame.
Mal za štos denarnico ven vlečt, sam tolk "da zgleda" brez kakršnegakol resnega namena dejansko plačat tist ušiv sok. A bo ktera krona z glave padla, če se bo izprsila za uboga dva evra?
Jez pa tega res ne razumem.
A da se bo dec počutu bolj dec? Pol se gremo pa neko enakopravnost.
Vsi prvi "zmenki" k sm jih dala skozi, so bli na moj račun.
Sicer je to ponavadi sladoled, ki ga vzameš mimogrede ko se šetkaš, ampak vseeno point ostaja. Sem pač ena tistih, k ji posedanje po pijačkah ne predstavljajo nekega gušta.
Pa ta friendzoning zarad tega ker punca plača drink. V kterem stoletju smo že? Aja, itak, če se tip ne izkaže kot provider, ga bo zvečer kr lepo na roke žulu.
Jao.
Aja, pa "fine dame" leti na oba spola. Mislim, če tipu s tem, da plačam drink/whatever, poteptam ego... Hvala lepa in nasvidenje! Mi ne rabijo taki dedci v lajfu.
Mal za štos denarnico ven vlečt, sam tolk "da zgleda" brez kakršnegakol resnega namena dejansko plačat tist ušiv sok. A bo ktera krona z glave padla, če se bo izprsila za uboga dva evra?
Jez pa tega res ne razumem.
A da se bo dec počutu bolj dec? Pol se gremo pa neko enakopravnost.
Vsi prvi "zmenki" k sm jih dala skozi, so bli na moj račun.
Sicer je to ponavadi sladoled, ki ga vzameš mimogrede ko se šetkaš, ampak vseeno point ostaja. Sem pač ena tistih, k ji posedanje po pijačkah ne predstavljajo nekega gušta.
Pa ta friendzoning zarad tega ker punca plača drink. V kterem stoletju smo že? Aja, itak, če se tip ne izkaže kot provider, ga bo zvečer kr lepo na roke žulu.
Jao.
Aja, pa "fine dame" leti na oba spola. Mislim, če tipu s tem, da plačam drink/whatever, poteptam ego... Hvala lepa in nasvidenje! Mi ne rabijo taki dedci v lajfu.
I can''t wait! To look for bees, climb our trees, and carve our names in three inches deep
- White_Widow
- Cosmopolitanka
- Kraj: Ljubljana
-
- Cosmopsiho
meni se zdi (če misliš od keepsake) tako preprosto, brez kompliciranja.. in pravilno se mi zdi tako. delati neke zaključke iz takh malenkosti kot so to.. brezveze. saj zato pa imam tak problem, ker vsaka malenkost neki odbija ženske
kot da bi delal izpit za avto pri enem ZELO za**banem ocenjevalcu, pa sploh ni nihče ocenjevalec pri zmenku..
nekak se mi zdi prav, da prvič plača moški (pač gentleman), naprej pa vsak po malo, da je približno enako.. da pa bi delal neko znanost iz tega, računal kolikokrat je kdo plačal se mi zdi pa brezveze..
kar se tega tiče, najbolj bolano bi se mi zdelo to, da ženska se dela da hoče plačat, pa je tip NE ustavi in ne vztraja da bo on plačal, potem ga pa čudno gleda, češ skopuh..

nekak se mi zdi prav, da prvič plača moški (pač gentleman), naprej pa vsak po malo, da je približno enako.. da pa bi delal neko znanost iz tega, računal kolikokrat je kdo plačal se mi zdi pa brezveze..
kar se tega tiče, najbolj bolano bi se mi zdelo to, da ženska se dela da hoče plačat, pa je tip NE ustavi in ne vztraja da bo on plačal, potem ga pa čudno gleda, češ skopuh..
Zadnjič spremenil slovenc79, dne 16. Mar. 2012 20:45, skupaj popravljeno 1 krat.
hej norci 

- White_Widow
- Cosmopolitanka
- Kraj: Ljubljana
sirova štručka napisal/-a:meni je pa zgornje razmišljanje bolj "možačasto" kot kaj drugega.
Se strinjam. Pa Keepsake, ne takoj privlečt noter enakopravnosti, ker težko razumem, da si kaj manj enakopravna, če ti tip želi plačat sladoled na prvem zmenku.
Dandanes poznam kar nekaj moških, ki so ji pač vzgajali tako, da ženski plačaš pijačo. Ja, to je najbrž še nauk stare šole, pustimo, da včasih ženske niti niso razpolagale s svojimi financami, ampak vse kar je staro pa tudi ni nujno slabo, ha?

Bottom line - ne, ne mislim se na prvem zmenku skregat, da bom jaz plačala. Če bo tako naneslo, da bom jaz plačala, pa tudi ne mislim delati drame okoli tega in friendzonat tipa.

Life may not be the party we hoped for, but while we're here we should dance.
možačasto mišljenje gor ali dol, mene so vzgojili v duhu, da pravi moški nima problemov odrezanih jajc, če ima ob sebi neodvisno žensko, ki zasluži več od njega in ne rabi ob sebi nobenega providerja, ki bi skrbel zanjo. ker ravno to je meni ta dokaz plačevanja - moški se pokaže, da lahko poskrbi za žensko. in meni gre na prvih par zmenkih zmenkih ko osebe še bolje ne poznam, tako obnašanje moškega na živce. če je res vztrajen s tem plačevanjem mi to tudi sliči na mišljenje o podrejenosti ženske, kar mi gre tudi na živce. kasneje pa nimam problemov biti počaščena od svojega dragega, kar z veseljem tudi vrnem.
Vsak raj ima svojo kačo.
Keepsake in s0nckic4, se podpišem pod večino tega kar sta povedali.
Meni poleg tega, da mi ni všeč, da mora moški plačati, tudi ni všeč, da je to ali pa karkoli drugega označeno kot 'možačasto,' ker se mi to zdi izmišljen koncept, ki izvira iz nekih prepričanj, da moški so taki, ženske so pa take, in se morajo moški tako obnašati, ženske pa tako. Za ta način premišljevanja se mi zdi, da bi ga počasi lahko že kolektivno prerastli in postali malo bolj odprti, ker nam preprečuje, da bi dojemali in delali drug z drugim kot s celovito osebo, ki ni takoj že delno določena preko nekih naših predsodkov, ki se tičejo njenega spola. 

Pa pol ko greste na zmenek, in moški želi plačat - se skregate al kaj? Ker tisto: "Lahko račun prosim?" "Sej bom jst plačal, pusti." "Ne, ne bom jaz!" "Ne no, sem te povabil, seveda jaz plačam" "Ne, jst bom plačala, vztrajam" "Pa saj boš ti plačala naslednjič, ok?" "Ne jaaaaaaz bom plačala!" meni mal debilno izpade.
Kaj šele natakarju/natakarici zraven, ki stoji ob mizi in ji je prav vseeno kdo plača, samo da že enkrat dobi denar. 

Life may not be the party we hoped for, but while we're here we should dance.
*Žuža* napisal/-a:sirova štručka napisal/-a:meni je pa zgornje razmišljanje bolj "možačasto" kot kaj drugega.
Se strinjam. Pa Keepsake, ne takoj privlečt noter enakopravnosti, ker težko razumem, da si kaj manj enakopravna, če ti tip želi plačat sladoled na prvem zmenku.
Dandanes poznam kar nekaj moških, ki so ji pač vzgajali tako, da ženski plačaš pijačo. Ja, to je najbrž še nauk stare šole, pustimo, da včasih ženske niti niso razpolagale s svojimi financami, ampak vse kar je staro pa tudi ni nujno slabo, ha?
Bottom line - ne, ne mislim se na prvem zmenku skregat, da bom jaz plačala. Če bo tako naneslo, da bom jaz plačala, pa tudi ne mislim delati drame okoli tega in friendzonat tipa.
1+
(ker PONAVADI prvi povabi moški žensko na zmenek, plača kdor povabi. a si predstavljate, da bi nekoga jaz povabila na pijačo in potem pričakovala, da povabljena oseba plača račun? zato se pa najde lahko tudi elegantna rešitev in spijeta še eno rundo, spremenita lokacijo in tam plača drug, spremenita namembnost - sladoled,... - in plača tadrug. ne maram ljudi, ki komplicirajo in se kregajo za mizo zaradi malenkosti kot je plačilo dveh kav. da bi pa vlekla denarnico zaradi lepšega mi pa tudi ne pade na pamet. potegnem, če imam zares namen plačati. pa naj bo to fant, ali sošolka s faxa. kregam in vztrajam pri svojem pa sigurno ne. mi je tudi možačasto se tam pederišit pa borit za račun. to, da se najdejo ljudje, ki VEDNO želijo plačati je pa že druga zgodba.)
sAv€ ENErgy, plaY in The D@rk.
s0nckic4 napisal/-a:če grem z nekom na prvi zmenek bom želela plačat svoj del. ne bom se pa s fantom prerekala, če bo vztrajal, da bo on plačal.
nasvet za tipe, ki ne vedo katero od stališč glede plačevanja zastopa ženska, s katero so na zmenku: imejte s sabo 10€ v gotovini, kar je običajno dovolj za 2 pijači (razen če greste na neke koktajle, potem pač 20). ko se prinese račun lepo daste denar na mizo. ženska pa, če hoče plačati svoj del lahko mirno zraven priloži svoje fičnike.

Vsak raj ima svojo kačo.