rinca napisal/-a:srček, zastonj študiraš, ješ napol zastonj (boni), dobivaš štipendijo in pol si vsa užaljena, ker dobiš samo 500 sit za letnik. bogaaa. vsi bi samo nekaj imel, kaj pa ti državi daješ? in tko kot je mimi_m rekla, zoisovi štipendisti nimamo nobene obveznosti do države, samo tisto bogo povprečje moraš obdržat.
v tvojem primeru bi se jst pritoževala nad starši, sej so te oni dolžni preživljat do 26. leta (oz. dokler ne doštudiraš). sej hodiš na pravo, to bi pa ja mogla vedt.
Jes državi ne dajem še nič, ker hvalabogu zakonodaja dovoljuje da se do 26.leta švercam...

ne govorimo o golem
preživljanju, ki tako ali tako ne zadostuje za normalno življenje in šolanje, ampak govorim o dejstvu, da je vsako leto potrebno za šolo milijon stvari, ki so vsaka zase nepomembne in nepotrebne, vse skupaj pa nanesejo toliko, da to ni mogoče...
Državi pa kot družina dajemo ogromno-moji starši vsak mesec za davke in prispevke prispevajo okrog 700.000,00 SIT. Je to malo?? Ne govori o stvareh, ki jih ne poznaš...
Primer: javno zdravstvo, za katerega vsi zaposleni plačujejo cca.40.000,00 sit osnovnega in okoli 5.000,00 sit dodatnega zavarovanja, ki pa le ni tako zelo dodatno. In človek 30!? let ne gre k zdravniku, ko pa gre pri 78 letih v bolnišnico, sliši pa da mora malo več jesti, mu dajo kisik, infuzijo, nasledn dan vn...
Babi nam je nasledn dan umrla. In ne morem kaj, da ne bi v večji meri krivila države zaradi slabega nadzora nad zdravniki, ampak to je druga stvar.
Pol pa še to-državi vsak mesec vrnem skoraj tretjino štipendije. Zakaj? DDV. Hrana-obdavčena, bonov ne koristim, ker mi ne znese, knjige-obdavčene, čevlji-obdavčeni...vse to z davkom na dodano vrednost, ki po ekonomski računici tako ali tako pade na nas, končne potrošnike..
Država ve, zakaj daje Zoisove štipendije...od nas tako ali tako pobere desettisočkrat več, kakor pa nam da v teh bogih 8ih letih...in za napolnjevat svoje žepe uvede še institut, ki je neka izjema od spregleda pravne osebnosti, da ljudi, ki svojih d.o.o.jev in s.p.jev nimajo že 20 let več in jim zaračunava "kao" neporavnane obveznosti...Jap, res sem zahtevna in res sem nehvaležna naši dragi državi!!
Kaži da me nisi voleo,kaži da si mi odoleo,kaži bilo šta al naivno, još niko me nije preboleo..