Sam tolk da veste, da sem boljši fotograf kot kuhar
Browniji:
250g masla
250g temne čokolade (čim več kakava, vsaj ene 60, še bolj vsaj 70%)
žlica medu
1 vanilijev sladkor
5 jajc
2/3 skodelice moke
grobo nasekljani mandlji
cimet
ščepec soli
Krema:
sneg, ki ostane od mase za brownije
mascarpone
cimet
sladkor
Najprej nad paro stopimo skupaj čokolado in maslo. Ko se malo ohladi, dodamo med, vanilij in ščepec soli. Jajca ločimo na rumenjake in beljake. Iz beljakov naredimo sneg. Rumenjake zelo počasi vmešamo v maso, nato še približno 2/3 snega. Na koncu vmešamo še moko, po želji dodamo še cimet in mandlje (lahko tudi kake druge oreščke). Damo v pekač (ta naj bo velik nekje 25x30cm), ki smo ga obložili s peki papirjem in pečemo 30 minut pri 175 stopinjah.
Za kremo zmešamo mascarpone, preostali sneg in cimet in sladkor po okusu. Ko je masa pečena, počakamo, da se dobro ohladi in premažemo s kremo. Meni se je malo utekočinila, verjetno, ker nisem dovolj počakala. Zjutraj je bila spet lepo kompaktna, a žal je do takrat počakalo bore malo brownijev

Brownije razrežemo na kvadratke in pojemo
