Kakovost hrane v Sloveniji

Gurmanski užitki.
Odgovori
matjazd
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a matjazd »

buubbika napisal/-a:Dobre so pa tudi tiste ribe, ki so v rdeči konzervi (pravkotna oblika) z zelenjavo. Amapak sem se jih že rahlo naveličala...

Dobro poglej koliko je v teh ribah nečistoč :(
orhideja1
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a orhideja1 »

*mala* napisal/-a:Če jih ti ne kupuješ, še ne pomeni, da Mercator ne nabija svojih cen v višave. Je še ogromno drugih izdelkov, ki so najdražji v Mercatorju.

Moja mami kupuje v Mercatorju, jaz raje ne. Pa še ona zato, ker praktično nima izbire. In ne vem zakaj ona ne dobi dodatnega 5% popusta?
V trgovino hodim s svojim denarjem :wink:

Nisem rekla, da ni dražji, ampak ne toliko kot se govori. In tudi, če je dražji, meni še vedno bolj odgovarja.

Zakaj ne dobi popusta? Zato, ker ne zapravi dovolj. Potrebe so različne, zato pravim, da se bolj splača tistim, ki več zapravijo.

In koliko zapraviš za špecerijo mesečno?
..Evelyn..
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a ..Evelyn.. »

U še ena stvar, ki je izjemno zakon iz Lidla in Hoferja.. če je katera že opazila, fileji Saja brez vseh kosti, prelit z nekim zeliščnim namazom(po kcal je še vedno minimalno), tko ene 25x 25cm velikosti. Stane pa malo manj kot dva evra in je yuuummmeh :D tega ne najdem nikjer ne v šparu, ne merkatorju, nowhere :D
It was forever..but it didnt last long..
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a *mala* »

EDIT: orhideja1- če te tak zanima moje zapravljanje, ZS ;-)

Meni so super slane palčke z sirom iz Hoferja, ki jih najdem žal le v Hoferju in Mullerju. Pa marmelade so precej dobre, ker imajo velik % sadja. Pa toast je super in poceni (še posebi če primerjam z Mercatorjevim, ki je meni ogaben).
Zadnjič spremenil *mala*, dne 18. Dec. 2009 9:24, skupaj popravljeno 1 krat.
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
*SunFlower*
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a *SunFlower* »

orhideja1 napisal/-a:Kaj ima veze, če si študent? Saj imam jaz tudi modro gotovinsko piko.
Kje si pa ti tele teste našla pa ne vem.
In če je tebi nekaj v Hoferju boljše, še ne pomeni, da je meni tudi. Okusi so različni, če bi bili enaki bi bili vsi v eni trgovini.

Ej, zdaj bom pa huda. *mali* pišeš, da 'ne ve, kako zadeva teče', sama pa nisi prav nič boljša. Kaj ima veze, če si študent? Ne odobrijo ti zelene pike, to ima veze. Meni modra gotovinska pika prav nič ne pomaga, če tebi ja, potem dobro zate, ampak jaz niti približno nimam vedno pri sebi gotovine, ko grem v trgovino.
Pa še druge 'zanimivosti' študentskega življenja: ne moreš biti tvoj idealni kupec, ki kupuje samo ob torkih. Ne gre. Enostavno nimam toliko denarja/časa (no, pa tudi nosit ne morem toliko), da bi si kupila vsak torek tako zalogo, da bi mi zdržala cel teden. Verjetno bi potem tudi kaj vrgla proč, kar mi ne bi bilo treba, kar mi je brezveze. Takoj, ko grem v trgovino dvakrat na teden, se pa tvoj sistem 'Mercator je najboljši' podre.

Kje sem našla teste? Halo, saj imaš link. Če odpreš stran in pogledaš na vrh, ti piše ZVEZA POTROŠNIKOV SLOVENIJE.

Pa ja, seveda so okusi različni. Matematika je pa povsod ista. Meni sploh ne bi bil problem, če bi ti rekla ne vem, kupujem v Mercatorju ker v Hoferju ni Nutelle in Alpskega mleka, ali pa kupujem v Mercatorju ker se mi zdi, da se mi najbolj splača. Ti si pa takoj skočila, da je Mercator najboljši in predvsem najcenejši, njihov skret papir po rožicah diši, kako je potem lahko taka trgovina slaba :D Saj se to ne gre okoli okusov (no, razen tam ko folk iz principa reče 'o fuj tam majo vse ful zanič'), ampak okoli ekonomije. :)

Sicer pa fyi, midva sva 2 in zapraviva na mesec za hrano cca 100€. Pa to z občasnimi obiski lokalnega Mercatorja, ko se nama do Hoferja ne da. Prej, ko sva pa kupovala samo v Mercatorju, sva pa dala za hrano okoli 150€ vsak mesec.
Every rose has its thorn
sončk
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a sončk »

Hoferjeva vložena narezana zelenjava :hearts:

Pa jst sm najdla še en plus hoferja - vsaka trgovina je enako oblikovana, da ne iščeš izdelkov tri ure in prihraniš še na ČASU. :cool:
Uporabniški avatar
*zverinica*
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a *zverinica* »

*mala* napisal/-a:EDIT: orhideja1- če te tak zanima moje zapravljanje, ZS ;-)

Meni so super slane palčke z sirom iz Hoferja, ki jih najdem žal le v Hoferju in Mullerju. Pa marmelade so precej dobre, ker imajo velik % sadja. Pa toast je super in poceni (še posebi če primerjam z Mercatorjevim, ki je meni ogaben).
merkatorjev toast je plastičen :heul: najbolj so mi všeč sparov, tre mulini (eurospin) in žitov toast, ostalih še nisem probala...

zdej ko z mojim kupujeva sama, sva šla mal preverjat v trgovine in se nazadnje odločila, da bova sokove kupovala v hoferju (1,5 l soka stane 0,69 EUR, kupila pa sva jabolčnega, ananasovega in breskva+jabolko in so odlični), sadje in zelenjavo več ali manj tud, ker majo tam še najlepšo, mleko kupujem tuševo, jogurte tuševe, hoferjeve al pa jogobello v sparu....itd. ..večje nakupe pa itak opraviva v intersparu v Celovcu, ker se ful splača ko imajo akcije (kupujem predvsem pralni prašek, margarino in kavo) :) v merkator pa ne hodim, ker mi nič na (in v) njem ni všeč
Uporabniški avatar
betk@
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: Sunny side of Mura

Neprebrana objava Napisal/-a betk@ »

Midva večino nakupov opraviva v Interšparu zaradi cene, kvalitete in poznavanja trgovine. V Hofer hodiva po sladkarije (ki so glede na ceno nenormalno dobre), hrenovke, čokoladne blazinice/kosmiče za zajtrk, čokoladne cmoke za skuhati, toaletni papir, ki je boljši od Zewe in papirnate brisače - ni jih boljših, Delamarisove zelenjavne ribe, čokolado za kuhanje in mogoče še kakšno malenkost.
V Tuš grem samo ko imajo res kaj v akciji, Lidl ima edino polnozrnat toast kruh in en sir, ki ga tam kupim, v Eurospini še nisem bila, me ni pritegnila ponudba pa še lokacijo imajo pri nas odročno. Mercator mi pa ni simpatičen pa še drag je tja grem mogoče 3x letno ko moram res kaj nujno kupiti in nimam časa za it v mesto (mercator imamo v vasi). Ko sem v MB se rada ustavim v Leclerku, ker imajo dobro ponudbo, raznoliko in cenovno ugodne stvari, ker pa sem poredko tam porabim več časa za nakupovanje.
Včasih, ko se nama pa da pa greva v Avstrijo po trgovinah sicer ni tak očitnih razlik v cenah je pa kvaliteta boljša (govorim za Interšpar) npr Nutella.
I`m a good example of why some animals eat their young.
Uporabniški avatar
*zverinica*
Kofetarica
Kofetarica

po nutelo se gre seveda v italijo :P tako lešnikaste in tekoče nikjer nimajo...aja, najbrž zato, ker je tam originalna :) če jo pa po sili razmer kupm pri nas, jo pa v milerju, ker je delana za avstrijski trg, ne za balkanskega
Uporabniški avatar
positive vibration
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a positive vibration »

cvetkaaa napisal/-a:
*mala* napisal/-a:BTW: niso vsi 3 plastni Mercatorjevi odišavljeni :wink:

Ne uporabljam odišavljenih vložkov, ker če hočem da mi diši po rožicah in zelenih travnikih tam doli, bi se rajš naparfumala- isto sranje. Prej škodljivo, kot pa dobro. Da nam na WC-ju lepo diši imamo druge stvari :wink:

Sprijazni se, da je cena Hoferjevega wc-papirja nižja :P

Parfumiranje spodaj :roll:

In če bi že bil hoferjev papir cenejši, če nekomu bolj paše Mercatorjev in ima denar naj ga pač kupi.
Res ne vem kaj potem nekateri kupujejo bmwje, golfe in podobno, če lahko kupiš neko poceni kio? Če že primerjate. Vsak pač kupi kar mu bolj odgovarja. In če meni bolj odgovarja Mercator kupujem tam. Če tebi bolj Hofer kupuj pa v njem.

Že, že, ampak bistvo je v tem, da Najdražji sosed ni BMW in Hofer ni Kia. In o tem se tukaj debatira. Najcenejši izdelki so pri obeh bolj kot ne poden. No ja, najcenejši izdelki pri Mercatorju so Yugo, najcenejši izdelki pri Hoferju pa vsaj Golf I :D
There once was a note
pure and easy
Playing so free,
like a breath rippling by...
sončk
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a sončk »

*zverinica* napisal/-a:po nutelo se gre seveda v italijo :P tako lešnikaste in tekoče nikjer nimajo...aja, najbrž zato, ker je tam originalna :) če jo pa po sili razmer kupm pri nas, jo pa v milerju, ker je delana za avstrijski trg, ne za balkanskega
+

Men je pa nemška boljša od italijanske, glih ker ni tok tekoča, ampak je še vedno lešnikasta :D Seveda jo kupujemo v Müllerju. Hvala bogu za Müller <3
Uporabniški avatar
*zverinica*
Kofetarica
Kofetarica

men je pa ravn ta "gladkost" fajna pr nuteli :) če je pr nas kuplena pa seveda zmaga milerjeva, nutele za poljski trg ne maramo :D ravno tko kot milke, kupljene v merkatorju in "made in slovakia" (da tega, da je dražja od originalne milke, kupljene v mileru, sploh ne omenjam...poleg tega, da je v merkatorju ta velka milka 250 g v milerju pa 300 g)
Jochie
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a Jochie »

cvetkaaa napisal/-a:
In če bi že bil hoferjev papir cenejši, če nekomu bolj paše Mercatorjev in ima denar naj ga pač kupi.
Res ne vem kaj potem nekateri kupujejo bmwje, golfe in podobno, če lahko kupiš neko poceni kio? Če že primerjate. Vsak pač kupi kar mu bolj odgovarja. In če meni bolj odgovarja Mercator kupujem tam. Če tebi bolj Hofer kupuj pa v njem.

kie z bmw-jem ne moreš primerjat, s sekret papirjem pa lahko! :wink: :D
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a *mala* »

orhideja1- le zate: v Hoferju res nimajo odišavljenega WC papirja. Tak da ne tja hodit. Ker če trgovina nima odišavljen wc papir, to sploh ni trgovina :!:

Prisegam na Nutello iz Mullerja :D nimam Italije blizu, da bi probala italjansko (čeprov naj bi bla v Mullerju, a ne?). Kupujem pa v Mullerju zelo rada sladkarije- Lindt (daleč najboljša izbira v Sloveniji), kakšne Ferrero Roche, Pocket Coffee, Kinder, itd... imajo kar nekaj drugačnih embalaž in pakiranj kot v drugih trgovinah.
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
spice girl
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a spice girl »

Ja, Nutella kupljena v Italiji je najboljša. Ful ima okus po lešnikih njamm. Prav tako so boljše Rio mare, ki so kupljene v Italiji, da o Barilli ne govorimo. Mi te italijanske proizvode kupujemo v Familii v Italiji.
Odgovori