Moja nenavadna ljubezenska zgodba

Pomoč iz čustvenih stisk.
Odgovori
CaliLove*
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a CaliLove* »

*mala* napisal/-a:Če punca ni hotela, da kdo kej komentira, naj blog piše. Ali bi morali vsi pisat "iiiiii, kak lepo"?

Ker če je temu tako, naj se to že v prvi objavi napiše, da se ne bo slučajno tema pokvarila :P

Seveda ima vsak svoje mnenje in pravico do komentarja, ampak ko se zacne primerjanje s prostitutkami in napihovanje ter vtikanje v vsako stvar, ki jo napisem, z namenom, da me spljuva, je pa to neprimerno za na forum.

Kje sem rekla, da non stop visim doma in namakam v bazenu? Ali da cele dneve zapravljam mozev denar? (spet napihovanje mojih besed) Kot sem ze pojasnila, sluzbe se ne morem imeti, ker se nimam ustreznih papirjev, in v tej drzavi traja, da se te stvari uredijo. Delam pa kot prostovoljka v neprofitni organizaciji nekajkrat na teden in ceprav s tem ne zasluzim denarja, je vseeno nekaj za pocet in s tem pomagam drugim.

Dita- napisal/-a:Mah, Slovenci preprosto ne znamo skrit ljubosumnih obrazov. Bilo je samo vprašanje časa, kdaj bo šla še ta tema v maloro :)

Ja sej to sm tud jaz ze rekla par postov nazaj. Spljuvat je treba vsakega, ki je srecen. Saj to se dogaja tudi v drugih temah na tem forumu, ne samo v tej.
Ja, priznam, da mi trenutno zelo pase, da nimam vsakdanjih obveznosti, ker sem imela v Sloveniji sluzbo, v kateri sem se kar namatrala in hodila domov izmozgana. Kdo od vas pa bi se decembra/januarja/februarja... branil sonca in bazena? Jaz sem komaj cakala, da dam odpoved in se veselila nekaj mesecev brezdelja. Ko bom imela ustrezne dokumente, pa bom zacela z iskanjem sluzbe. Imam tudi nekaj prijateljic tukaj, tako da nisem cisto nesocialna kot ste me nekatere oznacile.
Jochie
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a Jochie »

sej če boš rekla, da maš frej sobo in da loh kira pride za kakšen teden na dopust, bo večina njih postala pohlevna kot sosedov cucek... :D :D :D
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a *mala* »

^^ Če bi bla le kje drugje v ZDA, npr. NY al pa LA :P :P
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
CaliLove*
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a CaliLove* »

Nisem v LA, sem pa pol urce stran :P
Uporabniški avatar
Dita-
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a Dita- »

valda, zato pa jz z njo držim :wink: doooh :D
Our passion is our strength <3
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Sm mislna da si v Miamiju (ne vem zakaj).

A sm lohk tvoj prjatu? :D :D
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
Jochie
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a Jochie »

*mala* napisal/-a:Sm mislna da si v Miamiju (ne vem zakaj).

pod avatarjem California USA

ježuš, ježuš, ti svetovljanka.... :D :D :D :D
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Ko klikneš Odgovori, se nč ne vid iz kje je kdo. Priznam pa, da nisem nikol pozorna iz kje je kdo in to ne opazm lih :P
Uporabniški avatar
claire
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a claire »

ok. naj mi PROSIM še enkrat nekdo razloži, kako uspevajo zveze, kjer ni skupnih financ.

po moji logiki, bi to uspevalo le in samo, če oba zaslužita približno isto. sicer se ta sistem poruši. pa ne more eden živeti v luksuzu, drug pa v revščini in si od tabogatega partnerja sposojati denar. halo? ker kako že- še enkrat - lahko taki pari hodijo skupaj na dopust? tisti z minimalno plačo bo celo leto stradal, da bo lahko šel s tistim z 10.000€ plače na jahto za 3 tedne? (namerno pretiravam).

mislim, a vam tudi avta partner ne posodi, če mu ne daste nazaj za benz? kako si lahko gledate gor za vsak evro? pa katastrofa no.
sploh pa njavečja fora vsega je, da ta ženska lepo pove zakaj trenutno ne dela. in to ni lenoba. in jo še kar naprej podjebavate.
in zakaj nobena ni odgovorila na tisto vprašanje: a bi se ve ločile, če gre podjetje v stečaj in ostanete brez službe, druge pa kako leto ne morete dobiti?
sAv€ ENErgy, plaY in The D@rk.
Uporabniški avatar
nanamiša
Cosmofrik
Cosmofrik
Kraj: ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a nanamiša »

se strinjam!
Fantje ne pozabite, ženske so nemočne le tako dolgo, dokler se jim ne posuši lak za nohte. ;)
Uporabniški avatar
Dioniz
Cosmo moderator
Cosmo moderator
Kraj: Maribor

Neprebrana objava Napisal/-a Dioniz »

tudi jaz. dobro napisano claire.
“To be yourself in a world that is constantly trying to make you something else is the greatest accomplishment.”
― Ralph Waldo Emerson
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: Lj

Neprebrana objava Napisal/-a purple_rain »

claire napisal/-a:ok. naj mi PROSIM še enkrat nekdo razloži, kako uspevajo zveze, kjer ni skupnih financ.
Doh, tisti ki več zasluži tudi več (NE vse) daje/plačuje (npr. ko smo mlajši recimo da vidim foro v tem, da se par trudi 50:50 razdelit stroške, ko je pa zveza že bolj resna in osebi nista v 20s, ampak 20 let poročena, je drugače - ker sta tudi drugače bila vzgojena, domnevam, glede vlog v zvezi); ampak jz poanto vsega vidim bolj v tem, da je pomembno da ima tudi ženska svoj vir prihodkov, ne samo moževega kot "svojega".
Uporabniški avatar
claire
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a claire »

^^ ja ja to že. ampak. ta konkretna ženska ima v planu si najt službo. v končni fazi, pa tudi če bi cel lajf živela na možev račun, pa kaj. dokler obema tako odgovarja. oz. bolje rečeno, dokler on zasluži dovolj in še več. jaz enostavno ne vidim smisla, da bi ženska hodila na šiht, če njen mož zasluži 10.000€ mesečno.
ok- je res, da je to odvisno od karakterja itd., ampak majkemi, ne bi hodila v službo za tekoči trak za minimalno plačo in delala ko budalo. dan bi si že kako zapolnila. in to bi ne bila samo kozmetičarka.

je pa seveda drugače, če govorimo o fantu in punci ali o poročenem paru. čeprav že pri mladih vezah je včasih pač tako, da je eden že v službi, drug pa študira. taka dva težko delita vse na pol, sploh če ni možno delati preko študenta (redko, a vendar). čeprav sem sama absolutno zaenkrat še pristaš 50:50, da ne bo pomote. ne pa potem, ko bova živela s fantom skupaj.
sAv€ ENErgy, plaY in The D@rk.
T00Mika
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a T00Mika »

Ok, razumem 50:50 kar se tiče plačevanja stroškov, položnic. Ampak kaj pa ko začneš graditi, tam je pa bolj težko gledat, da bo res dal vsak svoj delež? Tam pa seveda gre, da daš večino kar imaš-drugače ne prideš nikamor. In tisti, ki ima večji dohodek, torej več prispeva. Tko, da res ne razumem tistega folka, k gleda na vsak evro, če ne že cent, da bo ja polovično in pravično. Sploh pa da to gledaš pri partnerju... :eek:

Midva imava kar se tiče stroškov - razdeljeno polovično, en del gre na skupni račun-za "ustvarjanje", torej kar ostane zapravima po svoje, pa se nobeden od naju zato ne počuti manj svobodnega...pač imava razščiščene te pojme, da si želiva še nekaj ustvarit, stroški so stroški-jih krijeva oba hkrati, pa si še vedno vsak od naju lahko privošči, kar si pač želi oz. kolikor mu finance dopuščajo...In nama več kot ustreza..drugače si sploh ne predstavljam. Ko sva pa gradila, sva pa seveda vse kar sva imela, vlagala v gradnjo, torej material, pohištvo..Zdj ko je pa to po večini zaključeno, pa imava vsak svoje, kar zaslužima. :)
Uporabniški avatar
punkie_
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a punkie_ »

torej, če te prav razumem, od partnerja nebi pričakovala, da ti nekoč povrne stroške, ki si jih ti preplačala pri gradnji, ker je on manj prispeval? oz. obratno?
Odgovori