Mimi_M napisal/-a:Ja zgoraj jo je ena pač spraševala, kkašno plačo imajo pri njih inženirji...
Pa ti je logično, da eden s 6. stopnjo dobi 2000, eden s 5. pa skupaj s prevozom in malico 850? Takšna razlika v eno stopnji?
red_rose napisal/-a:jagoda-malina napisal/-a:Pa ti je logično, da eden s 6. stopnjo dobi 2000, eden s 5. pa skupaj s prevozom in malico 850? Takšna razlika v eno stopnji?
moj ma 5.stopnjo (sej to je navadna 4-letna sola?) pa zasluzi vec kot ta tvoj primer s 6. stopnjo![]()
ampak u drugi stroki..je pa star 21 let in je to njegova prva redna zaposlitev
Mimi_M napisal/-a:Tako, ja; sploh pa ne v gospodarstvu, mogoče je v JU drugače (no, kolikor vem iz pripovedovanja prijateljice) glede višine plač...
Npr. moja sestra ima z visoko šolo (dipl. ekonom.) precej slabšo plačo od mene, pa dela v enem dokaj znanem slovenskem podjetju, vodilnem na svojem področju.![]()
Drugače se pa jaz z višino in razlikami pri plačah drugih ljudi ne obremenjujem, dokler sem jaz s svojo čisto zadovoljna.
Mimi_M napisal/-a:Heh, chiqqa, prej si napisala, da tvoj dobi skor "dvakrat tolk" kot jaz, zdej pa praviš, da vsega skupi dobi 1400... Jst tud pol skupi z malco pa prevozom dobim jurja € izplačila, tko da lih take razlike pa spet ni, no...
Drgač pa se vseeno ne strinjam, da izobrazba ni pomebna, pač v mojem primeru to ni bilo poglavitno, pa v veliki meri v gospodarstvu plača ni definirana na podlagi izobrazbe. Ampak nobena služba ni za vedno, niti moja ne, čeprav sem zaposlena za nedoločen čas, in če kdaj ostanem brez službe, je vseeno fajn, da imam pač neko višjo, visoko ali UNI narejeno, ker bo pač to lahko kje pogoj...
anoyel napisal/-a:jagoda-malina, če si ti zadovoljna z trenutnim delom in plačo, zakaj potem toliko fribca koliko drugi zaslužijo? v tem času bodi vesela, da imaš sploh službo. itak, če pa maš možnost kje drugje najti zate boljšo službo pa tud prav, toliko bolje. ampak vedi, da bo vedno tam nekje nekdo, ki bo imel večjo plačo za isto delo, druge pogoje ipd. tipičn pregovor - sosedova trava je vedno lepša