Komentarji za:
all*starko, lisso, p!ko.
Najprej: čisto ste zgrešile poanto izraza "farmarji", kajti ta ni bil mišljen v takšnem kontekstu, da bi imela kaj proti kmetom ali ljudem, ki pridelujejo na podeželju. S tem sem ciljala na to, da ste odmaknjeni od "sveta"... da nimate na dosegu tistega, kar ima nekdo, ki živi v glavnem mestu.
all*starka napisal/-a:izjava tipične ljubljančanke
meni osebno so ljubljančani na splošno najbolj "primitivni ljudje" v celi slo.
Hahaha. Sploh se ne zavedaš, da sama sebi nasprotuješ! Najprej meni očitaš, kako se grdo obnašam in kako zaničujem ostale, toda takoj v prvem stavku si to naredila tudi ti... se pravi, si zaničevala Ljubljančane. En nasvet: naslednjič, ko hočeš izpasti pametnejša od sogovornika, začni razmišljat o tem, kar pišeš.
all*starka napisal/-a:pa sploh nočejo razumet drugih dialektov. če jst ki sm primorka razumem prekmurca, pol razumejo tut ljubljančani, ampkak oni te gledajo kot da si z marsa padel dokler ne začneš kvakat.
štajerci, poleg ostalih seveda
Glede dialektov: meni osebno so vsi dialekti oz. narečja grdi! In ni se ti potrebno čisto nič čuditi, da te Ljubljančani postrani gledajo. Jaz ko grem nekam izven Ljubljane ne uporabljam nobenih ljubljansko-slegovskih izrazov, ampak govorim lepo, normalno slovensko. In mislim, da smo Ljubljančani edini, ki se lahko "otresemo" svoje govorice, ko gremo nekam drugam (če le seveda hočemo/hočejo), kar pa ne bi mogla reči za nekega Štajerca, Primorca ali Prekmurca. Njim je ta govorica zlezla v kri in kamorkoli pridejo govorijo na tak način. Bruh!!!
all*starka napisal/-a:meni se je lj čist zamerla zarad ljubljančanov, megle, sopare k sploh dihat ne moreš, itd...
LoL. Glede megle: ta se nahaja le v določenih predelih Ljubljane, ne v vseh. Tam, kjer jaz živim še nikoli nisem videla megle.
lissa napisal/-a:Bot zadoljna da sploh so, ker drugač, glede na tvoje izjave, ne bi bla sposobna krave pomolzt, da bi lohk za zajtrk pila mleko al pa jedla meso, kruh itd itd...
Prej kot koga na tak način užališ, premisl o tem, da v tvoji preljubi dragi Ljubljani ne bi mogl prežvet, če nebi blo podeželja!
Eh, draga moja, jaz bi komot preživela brez vaše krave in njenega mleka. Prej bi rekla, da vi ne bi mogli preživet brez Ljubljane, ker v nasprotnem primeru se ne bi vsako leto usulo na tisoče študentov, ki prihajajo k nam študirat, ker v njihovem "oh in sploh mestu" ni takšne fakultete. Tudi službo si večinoma najdete v Ljubljani, ker so delovne perspektive in plače izven Ljubljane bolj "kilave".
p!ka napisal/-a:Ko se prebrala tvoj post, sem postala kar jezna, ker to je bila šeena negativna izkušnja z Ljubljančankami, ki so (po mojih izkušnjah) vedno neki bolj fenski kot drugi.
No, ravno takšne izkušnje imam jaz, ko pridem nekam na Štajerko ali na Primorsko. Vsi mislijo, da so bog in batina, sploh Štajerci. Bolj glasnega in nekulturnega "naroda" pa še ne. Tudi njihovo narečje mi je od vseh še najbolj nagravžno... že po TV-ju jih ne morem poslušat, kaj šele da bi mi nekdo po cele dneve v živo trobil s takšnim dialektom.
ryu10kyu napisal/-a:jaz upam da se je Hanah hecala in ni resno mislila...če pa je, je pa dosti omejeno razmišljanje z njene strani to kar je izjavila.
In kdo si ti, da boš govoril kaj je omejeno in kaj ne? Svoje izjave preberi - in se zjoči!