Se še slišiva!

Tysia napisal/-a:Bog naj bi nam dal svobodno voljo. In to "svobodno voljo" tudi imamo, kar pomeni, da se lahko odločamo svobodno vsaj za tisti del, ki se ga zavedamo.
Človek pa živi svoje življenje s svobodno voljo, ki mu je podarjena. Vsako sekundo spotoma se odloča, kaj bo sprejel v svoje življenje.
To je že res. Toda svobodna volja je brezpredmetna. Saj fakt, da bog pozna mojo prihodnost, pomeni, da je moja usoda vnaprej determinirana. Imam svobodno voljo, vendar sem s svojo, genetiko, okoliščinami rojstva in življenja in ljudmi, ki jih srečam, povsem determiniran v svojih odločitvah. In bog pozna mojo usodo se preden me ustvari, torej me v samem stvarjenju obsodi na večno trpljenje. Tak bog ni dober, saj je neobstoj boljša usoda od večnega trpljenja.Mahagonij napisal/-a:Bog naj bi nam dal svobodno voljo. In to "svobodno voljo" tudi imamo, kar pomeni, da se lahko odločamo svobodno vsaj za tisti del, ki se ga zavedamo.
norolescentka napisal/-a:Tysia napisal/-a:Bog naj bi nam dal svobodno voljo. In to "svobodno voljo" tudi imamo, kar pomeni, da se lahko odločamo svobodno vsaj za tisti del, ki se ga zavedamo.
Človek pa živi svoje življenje s svobodno voljo, ki mu je podarjena. Vsako sekundo spotoma se odloča, kaj bo sprejel v svoje življenje.
Če privzameš da ti je bog dal svobodno voljo, potem gotovo privzemaš, da je bila to dobra odločitev, saj privzemaš, da je bog dober.In imaš dve možnosti:
1.)Če je bila to božja odločitev, potem pravzaprav ne moreš v svojem življenju narediti nič slabega.
2.)Če je bila to božja odločitev, potem to ni tvoja odločitev-v svojih odločitvah nisi dejansko svobodna, ker ti je samo svobodo delovanja podaril bog.
norolescentka napisal/-a:To je že res. Toda svobodna volja je brezpredmetna. Saj fakt, da bog pozna mojo prihodnost, pomeni, da je moja usoda vnaprej determinirana. Imam svobodno voljo, vendar sem s svojo, genetiko, okoliščinami rojstva in življenja in ljudmi, ki jih srečam, povsem determiniran v svojih odločitvah. In bog pozna mojo usodo se preden me ustvari, torej me v samem stvarjenju obsodi na večno trpljenje. Tak bog ni dober, saj je neobstoj boljša usoda od večnega trpljenja.
GnilaLimona napisal/-a:Ko mi bodo Boga pokazali, takrat bom verjela, prej, na žalost in na srečo nekaterih, ne.