mayus napisal/-a:hey punce..nujno rabim pomoč..stara sem 20 let in sem zanosila.Otrok ni bil načtrovan ampak ga bom vsekakor obdržala,moj fant si otrok še ne želi in ne vem kako mu naj to povem da bo najlažje sprejel?Hvala za pomoč
Najprej naj zaželim veliko zdravja tebi in otročičku

Pošteno in pravilno je, da mu poveš, seveda čimprej. Bolj ko odlašaš...slabše je. Napisala si, da si otrok še ne želi. Torej, nekoč jih bo verjetno imel? Zdaj je pač prihodnost prišla k njemu, namesto, da bi on šel proti prihodnosti. Malo prej se je zgodilo tisto, kar se je itak imelo za zgodit. Upaj na najboljše - ko bo prestal prvi šok, bo verjetno z veseljem izpolnjeval svoje očetovske in partnerske dolžnosti.
Seveda pa ni nujno, da bo temu tako. Če se zgodba odvije v drugo smer, da se torej z vlogo očeta nikakor ne bo mogel sprijaznit - ti bo pa že sam povedal, kaj in kako misli za naprej. Glavno, da si ti dovolj močna.
Sicer pa, da ti sploh odgovorim na tvoje vprašanje, kako naj fantu to poveš. Presenečen vsekakor bo. Da ne boš še ti presenečena, da je on presenečen. Jaz bi mu na tvojem mestu povedala osebno - brez kakšnih sporočilc in podobnega. Nekje, ker bosta imela veliko zasebnosti in časa za pogovor, hkrati pa dovolj blizu, da lahko v primeru negativne reakcije odideš zase in ga pustiš razmišljat. Ker verjetno bo rabil čas za razmišljanje, veliko časa. In to brez tvojega nadlegovanja in moledovanja. Saj boš sama videla, koliko je ura. Povej mu, dejansko, kako je bilo na stvari, pa, če bo vesel, itak super, če pa bo tečen, se mu pa umakni in mu pusti čas za razmislek.