Filmi za razmišljanje + psihološki filmi + trilerji
-
- Cosmopsiho
-
- Cosmopsiho
UG84 napisal/-a:Se pač ne strinjava. Meni se zdi, da vedno da 100% v svoji igri. In zelo zelo dobro odigra svoje vloge, sploh zdaj v resnejših filmih (dober primer je The Pursuit of Happyness).
Se strinjam. Še pred parimi dnevi, ko si še nisem ogledala Seven pounds, sem bila bolj kot ne skeptična glede njegove prepričljive igre, ker sem ga vedno gledala v kakšnih drugorazrednih filmih. Zdaj drugače mislim. Res je igralec, ki zna odigrati več vlog, ne samo vedno znova iste karakterje.

Daleč najboljši film mi je bil Sybil, iz leta 2007.
Ker me ful zanimajo pojavi kot so multiple osebnosti, je film nalašč za mene
Glavni vlogi pripadata študentki umetnosti Sybil Dorsett in njeni psihiatrinji. Sybil prizna, da ima večkrat "blackouts", trenutke, ko izgubi zavest oz. se jih kasneje ne more spomnit. Čeprav je psihiatrinja omejena v svojem delu (njen moški kolega - psihiater Sybil postavi diagnozo, da je to samo ženska histerija, da multiple osebnosti niti ne obstajajo) se ne da, ugotovi, da punca trpi za multiplo osebnostjo (ustvarila jih je kar 16!), kar je posledica čustvenega, psihičnega in spolnega nasilja, ki ga je v otroštvu doživljala s strani matere.
Je pa film bil posnet že 1976, oba filma pa temeljita na knjigi 1973, je po resnični zgodbi.
Vsekakor film, ki ga uvrščam med svojih top 10, če ne kar top5

Ker me ful zanimajo pojavi kot so multiple osebnosti, je film nalašč za mene

Glavni vlogi pripadata študentki umetnosti Sybil Dorsett in njeni psihiatrinji. Sybil prizna, da ima večkrat "blackouts", trenutke, ko izgubi zavest oz. se jih kasneje ne more spomnit. Čeprav je psihiatrinja omejena v svojem delu (njen moški kolega - psihiater Sybil postavi diagnozo, da je to samo ženska histerija, da multiple osebnosti niti ne obstajajo) se ne da, ugotovi, da punca trpi za multiplo osebnostjo (ustvarila jih je kar 16!), kar je posledica čustvenega, psihičnega in spolnega nasilja, ki ga je v otroštvu doživljala s strani matere.
Je pa film bil posnet že 1976, oba filma pa temeljita na knjigi 1973, je po resnični zgodbi.
Vsekakor film, ki ga uvrščam med svojih top 10, če ne kar top5

°rainbow° napisal/-a:Daleč najboljši film mi je bil Sybil, iz leta 2007.
Ker me ful zanimajo pojavi kot so multiple osebnosti, je film nalašč za mene![]()
Vsekakor film, ki ga uvrščam med svojih top 10, če ne kar top5![]()
o ja, na tvoj predlog sm ga pogledala, fenomenaln film, res, js sm sam gledala.. me je čist impresioniral in ga bom čimprej še enkrat pogledala.. zakon

-
- Cosmopsiho